رسپی «مُدَربَل بادمجان»؛ غذای خوشمزه تونسی

“`html
مدربل بادمجان یک نوع خورشت عربی است که ابتدا در تونس تهیه میشود. این غذا از ترکیب گوشت، بادمجان و نخود آبگوشتی درست میشود. اگر به گوشت علاقه ندارید یا گیاهخوار هستید، میتوانید گوشت را حذف کنید و همچنان از طعم خوشمزه آن لذت ببرید. با مجله رضیم همراه باشید تا طرز تهیه این خورشت تونسی را با هم مرور کنیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت مدربل بادمجان
برای تهیه این خورشت تونس برای ۴ نفر، ابتدا باید مواد زیر را آماده کنید:
گوشت گوساله یا گوسفندی | نیم کیلوگرم |
بادمجان متوسط | ۲ عدد |
نخود آبگوشتی | ۱۰۰ گرم |
هریسه عربی (رب فلفل تند) | نصف قاشق غذاخوری |
روغن زیتون (روغن مایع) | به میزان لازم |
فلفل سبز | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
سرکه سفید | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | به میزان لازم |
پیاز سفید بزرگ | ۱ عدد |
بیشتر بخوانید: مناسبترین روش برای فریز کردن حبوبات پخته و مدت زمان نگهداری
مراحل تهیه مدربل بادمجان
برای درست کردن مدربل بادمجان، مراحل زیر را دنبال کنید:
بیشتر بخوانید: رسپی بادمجان کبابی به ۳ روش: گاز، فر و منقل + نکات
مرحله اول: سرخ کردن پیازها
ابتدا پیاز سفید بزرگ را به صورت نگینی خرد کرده و با روغن مایع یا زیتون آن را تفت دهید.
بهتر است برای داشتن یک غذای سالمتر از روغن زیتون استفاده کنید.
پیازها را تفت دهید تا کمی نرم و طلایی شوند.
بیشتر بخوانید: علت سفت شدن بادمجان سرخ شده
بیشتر بخوانید: خواص باورنکردنی کلاهک بادمجان برای دیابت + طریقه مصرف
مرحله دوم: تفت دادن گوشت
در این مرحله، گوشت گوساله یا گوسفندی را به تکههای دلخواه خرد کنید.
سپس گوشت را به پیاز داغ اضافه کرده و پس از یک دقیقه تفت دادن، زردچوبه، فلفل سیاه و…
“““html
دارچین را به مواد اضافه کنید.
به مدت ۳ الی ۴ دقیقه گوشت را همراه با ادویه ها تفت دهید.
بیشتر بخوانید: خواص بینظیر دمنوش پوست بادمجان + رسپی و نکات مصرف
مرحله سوم: اضافه کردن نخود
بعد از اینکه گوشت به خوبی تفت داده شد، آب جوش به مقدار لازم (حدود یک لیتر) اضافه کنید.
به صورت همزمان نخود خام را به مواد اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت و نخود بپزند.
- در این خورشت میتوانید از نخود خام یا نخودی که خودتان از قبل پختهاید استفاده کنید.
- از کنسرو آماده نخود پخته شده هم میتوانید استفاده کنید.
- حتما در نظر داشته باشید که نخود را باید حداقل ۱۲ ساعت قبل از استفاده بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود.
- اگر از نخود پخته استفاده میکنید، باید آن را پس از پخته شدن گوشت به مواد اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی گلت بادمجان و قارچ
مرحله چهارم: آماده سازی بادمجان ها
در حینی که گوشت و نخود میپزند، بادمجانهایی که خیس خوردهاند را به صورت مکعبهای بزرگ خرد کنید.
بادمجانها را کمی در روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
- حتما دقت کنید که هنگام خرید، بادمجانهای کشیده و شیرین را انتخاب کنید که تخم کمتری داشته باشند.
- اگر پوست بادمجان شفافتر، بدون لک و خرابی باشد، بادمجان خوشمزهتری است.
اگر بعد از خرید بادمجان به کیفیت دلخواهتان نرسیدید و کمی تلخ بود، آن را پوست بکنید ولی کلاهک را جدا نکنید.
سپس در کاسهای آب نمک درست کنید و بادمجانها را به مدت نیم ساعت تا چهل دقیقه در آب نمک بگذارید تا تلخی آن گرفته شود.
بیشتر بخوانید: روش خشک کردن بادمجان در خانه و نگهداری آن
بیشتر بخوانید: رسپی کباب تابهای بادمجان کبابی
مرحله پنجم: درست کردن سس خورشت
در یک قابلمه کوچک، کمی روغن بریزید و رب گوجه فرنگی، هریسه عربی یا رب فلفل تند، نمک، فلفل سبز خرد شده و سرکه سفید را به مدت ۳ الی ۴ دقیقه تفت دهید و سپس به گوشت و نخود اضافه کنید.
- هریسه عربی و سرکه سفید دو موادی هستند که این غذای عربی را خاص کردهاند، پس لطفا آنها را حذف نکنید.
- هریسه عربی همان رب فلفل تند است که با پول بیبر تهیه میشود.
بیشتر بخوانید: رسپی بقچه بادمجان
مرحله آخر: پختن بادمجان ها
پس از اینکه گوشت و نخود کاملا پخته شد، بادمجانها را روی مواد بچینید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بادمجانها با مواد دیگر بپزند.
بیشتر بخوانید: رسپی مربای بادمجان
بعد از نرم شدن بادمجانها، خورشت آماده سرو شدن است. میتوانید این غذا را با برنج نوش جان کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی مدربل بادمجان را برایتان توضیح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذای تونسی را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن نهایت لذت را ببرید.