رسپی

رسپی نان دیگی خانگی؛ اصیل و خوشمزه

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

نان دیگی یکی از نان‌های معروف و خوشمزه ایرانی است. همانطور که از نامش پیداست، این نان در دیگ پخته می‌شود. نان دیگی را می‌توانید به روش‌های مختلف و در اندازه‌های گوناگون تهیه کنید. این نان بافتی نرم و طعمی خاص دارد. اگر دوست دارید طعم‌های جدید را تجربه کنید، حتماً نان دیگی را امتحان کنید. در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم، دستور تهیه نان دیگی را مرحله به مرحله همراه با نکات ضروری برای شما توضیح خواهیم داد.
 

مواد لازم برای تهیه نان دیگی

برای تهیه نان دیگی به مواد زیر نیاز دارید:

آرد سفید ۳ پیمانه
شکر ۳ قاشق غذاخوری
خمیرمایه فوری ۱ قاشق چای‌خوری
آب ولرم ۱ پیمانه
روغن مایع ۱/۴ پیمانه
نمک ۱ قاشق چای‌خوری
کنجد یا سیاه‌دانه به مقدار دلخواه

دستور تهیه نان دیگی

مدت زمان آماده‌سازی مواد و استراحت خمیر حدود ۱-۲ ساعت و زمان پخت نان ۲۵-۳۵ دقیقه خواهد بود.

مقدار مواد گفته شده در این دستور برای ۲-۳ نفر مناسب است و شما می‌توانید به سادگی با محاسباتی مقدار آن را افزایش دهید و در مقادیر بیشتر این نان خوشمزه را تهیه کنید. سختی تهیه این نان در سطح متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده کردن خمیر مایه

شکر و خمیرمایه را در ظرفی مخلوط کنید. سپس آب ولرم را به این مخلوط اضافه کرده و روی ظرف را بپوشانید. دقت کنید دمای آب ولرم بسیار مهم است. از آب خیلی سرد یا خیلی داغ استفاده نکنید؛ زیرا این کار باعث می‌شود که خمیرمایه فعال نشود و نان شما خوب پف نکند. حدود ۵-۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیرمایه عمل بیاید.

بهتر است از خمیرمایه فوری استفاده کنید و حتماً تاریخ انقضای آن را چک کنید. خمیرمایه‌ای که تازه نیست یا تاریخش گذشته باشد، کار نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان لواش خانگی مانند نانوایی‌ها

مرحله دوم: آماده کردن و افزودن مواد خشک

آرد را ۱-۲ بار الک کنید تا هر گونه ناخالصی آن جدا شود. سپس نمک را به آرد اضافه کنید و کمی مخلوط کنید. سپس این ترکیب را به مخلوطی که در مرحله قبل آماده کرده‌اید اضافه کنید و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید.

مرحله سوم: افزودن روغن مایع

روغن مایع را به مخلوط اضافه کنید. خمیر را خوب ورز دهید تا بافت نان نرم و کشسان شود.

اگر همزن برقی دارید، می‌توانید از پره‌های خمیرزن آن برای ورز دادن خمیر استفاده کنید.

“““html
متصل کنید و خمیر را چند دقیقه‌ای ورز دهید.

بیشتر بخوانید: رسپی بیسکویت های‌بای دو رنگ در فر

روش پخت نان دیگی

مرحله چهارم: استراحت دادن خمیر

وقتی خمیر به نرمی رسید، وقت استراحت دادن آن است. با یک براش و کمی روغن، یک کاسه بزرگ را چرب کنید و خمیر را داخل آن بگذارید. روی کاسه را با یک پارچه تمیز بپوشانید و آن را در یک جای گرم به مدت ۱-۲ ساعت بگذارید تا خمیر دو برابر شود.

رسپی نان دیگی خانگی؛ اصیل و خوشمزه

بیشتر بخوانید: رسپی نان همبرگر خانگی

مرحله پنجم: انتقال خمیر به دیگ پخت و افزودن کنجد

در این زمان، فر را با دمای ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. یک قابلمه چدنی یا تابه چدنی را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. از قابلمه یا تابه چدنی استفاده کنید تا حرارت به طور یکنواخت به نان‌ها برسد. بعد از استراحت و حجیم شدن خمیر، آن را از ظرف خارج کنید و روی میز کار کمی ورز دهید تا پف آن گرفته شود. خمیر را به شکل یک توپ درآورید و روی آن را با کنجد یا سیاه‌دانه تزیین کنید. سپس خمیر را داخل قابلمه داغ قرار داده و درب آن را ببندید.

برای تهیه نان‌های کوچک‌تر، می‌توانید خمیر را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید و در کنار هم در قابلمه بچینید. همچنین می‌توانید روی خمیر نان، ادویه‌های دلخواه مثل زیره، رازیانه یا پاپریکا بزنید. اگر می‌خواهید نان‌های مغزدار درست کنید، کافی است در این مرحله وسط خمیر را با مواد دلخواهی مثل پنیر یا سبزیجات پر کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی نان کروسان، صبحانه خوشمزه فرانسوی

مرحله ششم: پخت نان

قابلمه حاوی نان دیگی را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه داخل فر بگذارید تا نان‌ها پخته شوند. دما و زمان پخت ممکن است بسته به نوع فر و ضخامت نان‌ها متفاوت باشد. اگر دوست دارید نان‌ها رنگ طلایی‌تری بگیرند، می‌توانید در چند دقیقه آخر پخت، گریل فر را روشن کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی مارمالاد انگور؛ یک صبحانه مقوی و انرژی‌زا

مرحله هفتم: خنک کردن و برش زدن نان

بعد از پخت، نان‌ها را از قابلمه خارج کرده و روی یک توری سیمی قرار دهید تا خنک شوند. سپس نان را برش بزنید.

این نان را با هر نوع غذایی، از صبحانه تا شام می‌توانید سرو کنید.

بیشتر بخوانید: اگر سر کار گرسنه می‌روید این صبحانه عالی مخصوص شماست

رسپی پخت نان دیگی
امیدواریم مطالب این مقاله برایتان مفید باشد و شما هم بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این نان‌های خوشمزه را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید. اگر شما هم نکات خاصی برای بهبود طعم و بافت نان دیگی دارید، خوشحال می‌شویم آن را در نظرات با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا