رسپی نحوه روغن گیری زیتون در خانه؛ تازه و ارگانیک

“`html
ممکن است عجیب به نظر برسد، اما شما میتوانید بدون نیاز به هیچ دستگاه خاصی و در خانه، روغن زیتون طبیعی تهیه کنید. در این مقاله از مجله رضیم با طرز تهیه روغن زیتون در خانه آشنا خواهید شد.
طرز تهیه روغن زیتون خانگی بدون حرارت
برای تهیه روغن زیتون در خانه به کمی صبر و حوصله نیاز دارید. اما چطور میتوانیم روغن زیتون درست کنیم؟ در ادامه با طرز تهیه روغن زیتون بدون حرارت به طور کامل آشنا میشوید.
مرحله اول: زیتون مناسب تهیه کنید
برای تهیه روغن به روش سنتی، باید از زیتون تازه استفاده کنید. میتوانید از زیتون سبز نارس یا زیتون سبز رسیده استفاده کنید. به طور کلی، زیتون رسیده روغن بیشتری دارد و برای این کار مناسبتر است. رنگ روغن حاصل از زیتون نارس سبز و رنگ روغن از زیتون رسیده طلایی است.
مرحله دوم: زیتونها را بشویید
بعد از تهیه زیتون، آنها را با آب خنک بشویید و آلودگیها، برگ و شاخههای اضافی را جدا کنید. همچنین زیتونهای خراب و پوسیده را جدا کنید. این کار مهم است، زیرا وجود مواد اضافی میتواند روی کیفیت روغن تأثیر منفی بگذارد. پس از تمیز کردن زیتونها، میتوانید آنها را کمی با دستمال خشک کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زیتون پرورده با رب آلو
مرحله سوم: زیتونها را بکوبید
بهتر است زیتونها را در روز تمیز کردن، آسیاب کنید. اگر نتوانستید، حداکثر ۲ تا ۳ روز بعد این کار را انجام دهید تا طعم و کیفیت روغن بهبود یابد. زیتونها را در یک ظرف بزرگ بریزید و با گوشتکوب آنها را بکوبید. این کار باعث میشود هستهها راحتتر جدا شوند. برای این کار، از گوشتکوب فلزی استفاده کنید تا آب و روغن کمتری جذب شود.
مرحله چهارم: هستههای زیتون را جدا کنید
پس از کوبیدن زیتونها، هستهها را به دقت جدا کنید. اگر هسته به گوشت زیتون چسبیده باشد، میتوانید با چاقو به راحتی آن را جدا کنید.
بیشتر بخوانید: ۶ روش مؤثر برای نگهداری زیتون برای مدت طولانی
مرحله پنجم: مقداری آب به زیتونها اضافه کنید
زیتونهای میکس شده را در یک ظرف بزرگ بریزید. به ازای هر فنجان زیتون، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب داغ اضافه کنید. آب را کم کم و در چند مرحله اضافه کنید تا به آرامی در خمیر زیتون فرو برود. زیادهروی در اضافه کردن آب نکنید و آب جوش نباشد. مقدار آب باید به اندازهای باشد که زیتونها را بپوشاند.
مرحله ششم: زیتونها را میکس کنید
حالا زیتونهای بدون هسته را همراه با آب در غذاساز یا مخلوطکن بریزید و خوب مخلوط کنید. بهتر است این کار را تا ۵ دقیقه ادامه دهید تا روغن به طور کامل آزاد شود.
بیشتر بخوانید: چگونه روغن زیتون با کیفیت را از روی طعم و بو تشخیص دهید
مرحله هفتم: ترکیب آب و زیتون را هم بزنید
ترکیب آب و زیتون را در یک ظرف مناسب بریزید و چند دقیقه با قاشق هم بزنید. این کار باعث آزاد شدن روغن از زیتونها میشود.
مرحله هشتم: به خمیر زیتون استراحت دهید
روی ظرف را با یک پارچه تمیز بپوشانید و اجازه دهید
“““html
ترکیب زیتون و آب به مدت ۱۰ دقیقه بدون هیچ حرکتی استراحت کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی تاپناد زیتون؛ مزه مدیترانهای در خانه
مرحله نهم: خمیر زیتون را صاف کنید
یک صافی بزرگ را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید. سپس یک پارچه توری روی صافی بگذارید. مایه زیتون را روی پارچه بریزید و دو طرف آن را جمع کنید و خمیر زیتون را درون پارچه بپیچید.
مرحله دهم: یک وزنه روی پارچه قرار دهید
حالا یک وزنه سنگین یا یک سنگ بزرگ روی پارچه زیتون بگذارید و اجازه دهید آب و روغن زیتون به طور کامل خارج شود. بهتر است حدود ۳۰ دقیقه زیتونها را در این وضعیت نگه دارید تا آب آنها به خوبی خارج شود. هر ۵ دقیقه یک بار با دست پارچه را فشار دهید تا به خروج آب و روغن کمک کنید.
مرحله یازدهم: روغن را جدا کنید
پس از اینکه آب و روغن به طور کامل تخلیه شد، یک قیف روی یک شیشه تمیز قرار دهید. سپس با استفاده از یک ملاقه، روغن زیتون را به آرامی از روی آب بردارید و داخل شیشه بریزید. در این مرحله روغن به طور کامل روی آب است و باید به دقت آن را جدا کنید و در شیشه ریخته شود.
مرحله دوازدهم: روغن را در مکان مناسب نگهداری کنید
بهترین کار برای نگهداری روغن زیتون طبیعی، استفاده از بطریهای تیره رنگ است. توجه کنید که بطری شما باید کاملاً تمیز و خشک باشد. روغن زیتون خانگی را در جایی تاریک و خشک بگذارید و در مدت ۲ تا ۴ ماه از آن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: زیتون شکسته بهتر است یا سالم (درسته)؟
رسپی روغن گیری زیتون با حرارت دادن
این روش خیلی شبیه به روش قبلی است، فقط بعد از ترکیب پوره زیتون با آب، آن را بجوشانید.
- مثل روش قبلی، زیتونها را بشویید و کمی خشک کنید. سپس زیتونها را برای چند دقیقه بکوبید و هستههای آنها را جدا کنید.
- حالا مقداری آب جوش به زیتونها اضافه کنید و آنها را در دستگاه غذاساز یا مخلوط کن بریزید و به خوبی میکس کنید.
- پس از میکس کردن زیتونها، ترکیب را در قابلمه بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید تا روغن زیتون به طور کامل خارج شود.
- سپس محتوای قابلمه را از صافی عبور دهید و به خوبی فشار دهید. برای تخلیه کامل آب و روغن میتوانید مثل روش قبلی آنها را در یک پارچه بریزید و خوب فشار دهید.
- پس از آن نیم ساعت صبر کنید تا روغن زیتون روی آب جمع شود. حالا با ملاقه یا قاشق روغن را از روی آب بردارید و در یک شیشه تمیز و خشک بریزید.
نکات و فوت و فنهای تهیه روغن زیتون در خانه
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه روغن زیتون در خانه اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- برای تهیه روغن زیتون طبیعی در خانه، میتوانید از دستگاه روغنگیر خانگی استفاده کنید و به راحتی روغن زیتون تهیه کنید.
- به سوال اینکه هر یک کیلو زیتون چه مقدار روغن میدهد باید گفت که میزان چربی زیتون روی مقدار روغن تاثیر دارد. به طور کلی، میزان روغندهی بین ۷ تا ۲۲ درصد است و هر چقدر زیتون چربتر باشد، مقدار روغن بیشتری خواهید داشت.
- پس از تهیه روغن زیتون خانگی، آن را در ظرف در بسته بریزید و در مکانی دور از نور و حرارت قرار دهید.
- برای تهیه روغن زیتون خانگی میتوانید از زیتون سبز یا سیاه استفاده کنید.
- روغن زیتون طبیعی بعد از ۲۴
“““htmlساعت در یخچال سفت میشود، بنابراین اگر در مورد اصل بودن یک روغن زیتون شک دارید، میتوانید مقداری از آن را در یخچال بگذارید و ببینید بعد از یک روز سفت میشود یا خیر.
- روغن زیتون خانگی برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب نیست و بهتر است از آن برای پخت و پز یا مزه دار کردن انواع سالاد و غذا استفاده کنید.
استفاده از زیتون نارس باعث تندتر شدن طعم روغن زیتون میشود.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به رسپی نحوه روغن گیری زیتون در خانه و فوت و فنهای تهیه روغن زیتون خانگی اشاره شده است. اگر تجربه درست کردن روغن زیتون خانگی را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
- روغن زیتون خانگی برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب نیست و بهتر است از آن برای پخت و پز یا مزه دار کردن انواع سالاد و غذا استفاده کنید.