رسپی

رسپی پلو شاه عباسی؛ یک ناهار اصیل و خوشمزه

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آیا می‌دانید غذای شاه عباسی چیست؟ پلو شاه عباسی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که مواد اولیه آن بسیار شبیه به قیمه است و از همین رو طعم بسیار لذیذی دارد. در این مقاله از رضیم بلاگ می‌توانید با رسپی پلو شاه عباسی برای ناهار آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه پلو شاه عباسی به روش رستورانی

آماده کردن مواد اولیه این غذا حدود ۳۰ دقیقه و پخت آن حدود ۴ ساعت طول می‌کشد. 

برنج ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
لپه ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز متوسط ۲ عدد
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه پلو شاه عباسی برای ناهار

در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن پلو شاه عباسی به طور کامل آشنا شوید.

مرحله اول: لپه‌ها را بخیسانید

برای شروع باید لپه‌ها را در یک کاسه بریزید و به مدت ۶ ساعت در آب بخیسانید. این کار موجب پخت سریع‌تر لپه و از بین رفتن نفخ آن می‌شود. به خاطر داشته باشید که در این مدت حتما چند بار آب لپه‌ها را عوض کنید.

مرحله دوم: لپه‌ها را بپزید

بعد از این که لپه‌ها را خیساندید، باید آن‌ها را از صافی رد کنید و در یک قابلمه بریزید. مقداری روغن به قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.

حالا لپه‌ها را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید و سپس مقداری آب جوش روی آن‌ها بریزید و درب قابلمه را روی آن بگذارید تا لپه‌ها به مدت ۲ ساعت بپزند.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش پیاز

مرحله سوم: گوشت و پیاز را خرد کنید

گوشت را روی تخته قرار دهید و به صورت مکعبی خرد کنید. حالا یک عدد پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی آلبالو پلو با گوشت چرخ‌کرده

مرحله چهارم: پیازها را در روغن سرخ کنید

یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. حالا پیازها را به روغن اضافه کنید و برای چند دقیقه سرخ کنید تا کاملا طلایی و خوشرنگ شوند.

مرحله پنجم: گوشت‌ها را سرخ کنید

زمانی که پیاز داغ آماده شد، می‌توانید تکه‌های گوشت را
“““html

در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت‌ها تغییر کند.

بیشتر بخوانید: رسپی غوره پلو

مرحله ششم: گوشت را بپزید

در این مرحله باید مقداری زردچوبه به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید. چند دقیقه مواد را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. سپس می‌توانید مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید. اجازه دهید گوشت برای ۳ ساعت بپزد.

رسپی پلو شاه عباسی؛ یک ناهار اصیل و خوشمزه

مرحله هفتم: به گوشت و لپه نمک اضافه کنید

زمانی که لپه‌ها پخته شد، آن‌ها را آبکش کنید و مقداری نمک روی آن‌ها بپاشید. سپس گوشت‌ها را بررسی کنید و زمانی که پختند، نمک را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید. اضافه کردن زودهنگام نمک باعث دیرپز شدن گوشت و لپه می‌شود.

بیشتر بخوانید: رسپی سماق پلو با کباب تابه‌ای

رسپی پلو شاه عباسی به روش خانگی

مرحله هشتم: یک عدد پیاز را در روغن تفت دهید

در این مرحله باید یک عدد پیاز باقی مانده را بشویید و پوست آن را بکنید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. حالا یک ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن به آن اضافه کنید. پیاز خرد شده را در روغن بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید تا نرم شود.

بیشتر بخوانید: ترفندهای کارساز برای از بین بردن بوی بد ته چین

مرحله نهم: رب، لپه و گوشت را به پیاز اضافه کنید

رب گوجه‌فرنگی را به ماهیتابه اضافه کنید و برای یک دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس لپه‌های پخته شده و گوشت پخته شده را به ماهیتابه اضافه کنید و همه مواد را برای چند دقیقه تفت دهید.

مرحله دهم: فلفل و زعفران را اضافه کنید

کمی فلفل سیاه روی مواد بپاشید و سپس زعفران دم‌کرده را اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و تفت دهید.

بیشتر بخوانید: رسپی پلو جعفری با مرغ

مرحله یازدهم: برنج را آبکش کنید

در یک قابلمه مقداری آب و کمی نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید. شعله را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. سپس برنج را بشویید و به آب در حال جوش اضافه کنید.

حدود ۶ تا ۷ دقیقه صبر کنید تا برنج نیم‌پز شود. وقتی سطح بیرونی برنج نرم و قسمت داخلی آن سفت بود، یعنی برای آبکش کردن آماده است.

مرحله دوازدهم: پلو شاه عباسی را آماده کنید

در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. برای ته‌دیگ می‌توانید از نان یا سیب‌زمینی ورقه‌ای خرد شده استفاده کنید. سپس یک لایه برنج و بعد یک لایه از مایه گوشتی را در قابلمه بچینید و این کار را تا پایان مواد ادامه دهید.

بیشتر بخوانید: با این ۵ ترفند ساده از شر طعم و بوی زنجبیل در غذا خلاص شوید

نکات و فوت و فن‌های تهیه پلو شاه عباسی

مرحله سیزدهم: برنج را دم کنید

درپوش قابلمه را قرار دهید و ابتدا شعله را برای ۵ دقیقه زیاد کنید تا بخار در داخل قابلمه ایجاد شود. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید برنج حدود ۴۵ دقیقه دم بکشد.

بعد از اینکه برنج آماده شد، مقداری روغن روی آن بریزید و کمی زعفران دم‌کرده نیز اضافه کنید. حالا می‌توانید این برنج خوشمزه را در دیس بکشید و از طعم آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: رسپی پرده پلو ترکی

نکات و فوت و فن‌های تهیه پلو شاه عباسی

در ادامه به چند نکته طلایی برای …
“““html

ما به تهیه پلو شاه عباسی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای تزیین این غذای مجلسی می‌توانید از مقداری زرشک و خلال پسته و بادام استفاده کنید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌توانید کمی کره یا روغن حیوانی به آن اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید غذای شما طعم بهتری داشته باشد، می‌توانید از پودر تخم گشنیز، پودر لیمو عمانی، ادویه کاری و پودر گوجه استفاده کنید.
  • در بعضی از دستورها، برای عطر بهتر این غذا از گلاب یا پودر گل محمدی نیز استفاده می‌شود.
  • برای اینکه مطمئن شوید برنج آماده آبکشی است یا نه، کافی است یک دانه برنج را بردارید و بین دو انگشت فشار دهید. اگر قسمت بیرونی نرم و داخل آن کمی سفت بود، برنج آماده آبکش کردن است.
  • برای اینکه عطر غذا بیشتر شود، می‌توانید چند چوب دارچین را بین برنج بگذارید و بعد از پخت، چوب‌ها را بردارید.
  • بهترین گوشت برای تهیه پلو شاه عباسی، گوشت گوسفندی است.
  • اگر دوست دارید غذای شما کمی تند باشد، می‌توانید مقداری فلفل قرمز هم به آن اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید به جای گوشت گوسفندی از گوشت مرغ یا بوقلمون نیز استفاده کنید.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به بهترین روش درست کردن شاه عباسی و تمام نکات کلیدی آن اشاره کردیم. اگر تجربه‌ای در درست کردن این غذای خوشمزه دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به آشپزی به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا