رسپی پیده مرغ و اسفناج؛ درست مثل رستورانهای ترکیه

“`html
پیده مرغ و اسفناج یک غذای ترکی بسیار خوشمزه است که بعد از یک بار چشیدن آن، قطعا عاشقش خواهید شد. در این مقاله از مجله رضیم میتوانید با طرز تهیه پیده مرغ و اسفناج و نکات کلیدی آمادهسازی این غذا آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیده مرغ و اسفناج
برای تهیه خمیر پیده مرغ و اسفناج به مواد زیر نیاز دارید:
آرد | ۳ لیوان فرانسوی دستهدار |
خمیر مایه | ۳ قاشق مرباخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک | ۱ قاشق مرباخوری |
شیر ولرم | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
روغن مایع | ۶ قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای تهیه پیده مرغ و اسفناج
برای تهیه پیده مرغ و اسفناج به مواد زیر نیاز دارید:
سینه مرغ | نصف یک سینه |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
سس سویا | ۳ قاشق غذاخوری |
پودر پاپریکا | به مقدار لازم |
اسفناج | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
کره | ۵۰ گرم |
سس کچاپ | ۴ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه پیده مرغ و اسفناج
برای درست کردن این غذا اولین کار آماده کردن خمیر است. آمادهسازی مواد خمیر حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد و سپس باید خمیر را یک ساعت استراحت دهید. برای تهیه پیده مرغ و اسفناج نیز به طور کلی حدود ۱ ساعت زمان لازم است. مواد این پیده برای ۳ تا ۴ نفر مناسب است.
مرحله اول: خمیر پیده را تهیه کنید
برای تهیه خمیر ابتدا تخم مرغ را با نمک و روغن مخلوط کنید. سپس در یک ظرف جداگانه، شیر، شکر و خمیر مایه را ترکیب کرده و حدود ۱۰ دقیقه بگذارید تا خمیر مایه پف کند. بعد از آن، ترکیب خمیر مایه را در یک ظرف بزرگ بریزید و سپس تخم مرغ و روغن را به آن اضافه کنید.
“““html
آرد را در چند مرحله روی مواد بریزید و بعد خمیر را برای ۱۰ دقیقه ورز دهید تا دیگر به دست نچسبد. در صورت نیاز میتوانید از مقدار آرد بیشتری نیز برای تهیه این خمیر استفاده کنید.
در ادامه خمیر را در یک ظرف قرار دهید و روی آن را با یک پارچه بپوشانید. ظرف خمیر را در مکانی گرم بگذارید و یک ساعت صبر کنید تا حجم خمیر شما ۲ برابر شود.
مرحله دوم: مرغ و پیاز را سرخ کنید
در این مرحله باید پیازها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس پیازها را به صورت خلالی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
پیازها را به ماهیتابه اضافه کنید و روی حرارت تفت دهید تا سبک شوند. مرغها را به صورت مکعبی یا نواری ریز خرد و به پیازها اضافه کنید. سپس کمی سس سویا و پاپریکا به مرغها بیفزایید.
برای چند دقیقه ترکیب پیاز و مرغ را تفت دهید تا به خوبی سرخ شوند. کمی نمک و فلفل سیاه به مرغها اضافه کنید و بعد از اینکه مرغها خوب سرخ شدند، شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله سوم: اسفناجها را تفت دهید
اسفناجها را بشویید و آبکش کنید. سپس در یک ماهیتابه مقدار کمی آب بریزید و اسفناجها را به آن اضافه کنید و ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید اسفناجها به خوبی بپزند و حجم آنها کم شود.
زمانی که اسفناجها پختند و آب اضافی آنها تبخیر شد، مقداری روغن به ماهیتابه اضافه کنید. آنها را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی تارت پیتزای خانگی
مرحله چهارم: مواد پیده را روی خمیر بریزید
برای تهیه پیده باید خمیر را به ۳ تا ۴ چانه تقسیم کنید. یک قالب یا سینی بزرگ را با کمی روغن چرب کنید و سپس هر کدام از خمیرها را به صورت مستطیلی روی سینی پهن کنید.
مقداری سس کچاپ روی هر کدام از خمیرها بزنید و خوب پخش کنید و سپس اسفناجهای سرخ شده را روی خمیر بگذارید. بعد، ترکیب مرغ و پیاز را اضافه کنید. همه پیدهها را به همین روش آماده کنید و در سینی فر بچینید.
مرحله پنجم: خمیر پیده را ببندید
برای تهیه پیده باید خمیر را به شکل قایقی درست کنید. برای این کار باید بعد از اضافه کردن مواد پیده، خمیر را از سمتهای بزرگ حدود ۲ سانتیمتر به داخل تا کنید و از سمت کوچک مستطیل ببندید و ۲ طرف خمیر را به هم متصل کنید تا شکل قایقی به خود بگیرد.
مرحله ششم: زرده تخم مرغ را روی خمیر بمالید
در این مرحله باید تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و زرده آن را جدا کنید. حالا زرده را کمی با چنگال هم بزنید و با برس آن را روی لبههای خمیر بمالید تا پیده شما بعد از پخت خوشرنگ شود.
بیشتر بخوانید: رسپی مرغ شکم پر با اسفناج
مرحله هفتم: پیده را آماده کنید
بعد از آماده کردن پیده بهتر است آن را برای ۱۰ دقیقه در فضای آشپزخانه یا فر خاموش قرار دهید تا پف کند. بعد، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. اجازه دهید پیده شما به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزد و آماده شود.
برای پخت پیده با این خمیر نیازی به گرم کردن فر نیست. بعد از آماده شدن پیده میتوانید آن را با انواع سس کچاپ یا خردل میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.
نکات و فوت و فنهای تهیه پیده مرغ و اسفناج
در ادامه
“““html
به چند نکته مهم برای تهیه پیده مرغ و اسفناج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای درست کردن خمیر پیده، میتوانید به جای روغن مایع از روغن زیتون یا کره ذوب شده استفاده کنید.
- خمیر پیده را میتوانید برای درست کردن پیتزا و پیراشکی هم به کار ببرید. این خمیر تا ۳ روز در یخچال و تا ۳ ماه در فریزر نگهداری میشود.
- برای تهیه پیده ترکی با مرغ و اسفناج، میتوانید مرغ را یک شب تا صبح با پیاز، سس و پاپریکا مزهدار کنید و سپس آن را سرخ کنید. این کار باعث میشود مرغ خوشمزهتر شود.
- در برخی دستورها برای پیده اسفناج و مرغ به سبک ترکیهای، مقداری پنیر پیتزا هم به کار میرود. در این روش، بعد از آماده شدن پیده، مقداری پنیر روی آن بریزید.
- برای خوشمزهتر شدن این غذا، میتوانید کمی پنیر فتا یا پنیر خامهای هم در آن بریزید.
- در تهیه پیده مرغ و اسفناج میتوانید از قارچ خرد شده و تفت داده شده هم استفاده کنید.
- اگر دوست دارید، میتوانید از مقداری سیر، پودر سیر، آویشن، پیازچه خرد شده، یا ریحان تازه یا خشک برای مزهدار کردن این پیده استفاده کنید.
- برای پخت این پیده در فر برقی یا توستر، باید دما را حدود ۲۰ درجه کاهش دهید.
- برای جلوگیری از خشک شدن نان پیده، میتوانید یک ظرف آب در فر قرار دهید.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به دستور تهیه پیده اسفناج خوشمزه و مخصوص به روش سنتی ترکیهای و تمام نکات مهم آن اشاره شد. اگر تجربهای در درست کردن این غذای لذیذ دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به آشپزی به اشتراک بگذارید.