رسپی چلو گوشت هویج تبریزی؛ نذری برای ۱۰۰ نفر

“`html
چلو گوشت هویج یکی از غذاهای سنتی و نذری معروف در تبریز است که در ماه محرم و دیگر مراسم مذهبی به وفور تهیه و توزیع میشود. در این مقاله از رضیم بلاگ طرز تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری برای ۱۰۰ نفر را مرحله به مرحله و با نکات مهم توضیح میدهیم.
موارد لازم برای تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری
برای تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری برای ۱۰۰ نفر به مواد زیر نیاز دارید:
گوشت گوسفندی یا گوساله | ۱۰ کیلوگرم |
هویج | ۱۰ کیلوگرم |
برنج | ۲۵ کیلوگرم |
پیاز | ۲ کیلوگرم |
سیر | ۲۰ حبه |
روغن | ۲ لیتر |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
زعفران | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | ۵۰۰ گرم |
شکر (اختیاری) | ۲۰۰ گرم |
خشکبار (پسته، بادام و کشمش) برای تزیین | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری برای ۱۰۰ نفر
- ضربالعجل برای آمادهسازی مواد اولیه و پخت نذری ۵-۶ ساعت است.
- مقدار مواد ذکر شده در این دستور مناسب برای ۱۰۰-۱۱۰ نفر میباشد.
- درجه سختی تهیه این نذری متوسط است.
مرحله اول: آمادهسازی گوشت
پیازها را شسته و پوست بگیرید. سپس گوشت را به قطعات متوسط خرد کنید و بشویید.
در یک قابلمه بزرگ، ابتدا یک لایه گوشت قرار دهید و سپس چند عدد پیاز (نیاز به خرد کردن پیاز نیست) روی آن بگذارید.
این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید و لایهها را به همین ترتیب بچینید.
قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و به اندازه کافی آب جوش به آن اضافه کنید تا روی گوشتها را بپوشاند.
درب قابلمه را بگذارید و بگذارید به مدت ۱-۲ ساعت گوشت بپزد و آب آن بخار شود.
پس از پخت، پیازها را از قابلمه خارج کنید و بگذارید گوشت خنک شود.
بیشتر بخوانید: ترفندهای جلوگیری از وا رفتن ته چین
مرحله دوم: آمادهسازی هویج
هویجها را پوست بکنید و به صورت نازک خلال کنید.
در یک قابلمه بزرگ، روغن را گرم کنید. باقیمانده پیازها را شسته و نگینی خرد کنید.
پیازهای خرد شده را در روغن داغ بریزید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
سیرها را رنده کرده و به پیازها اضافه کنید و برای ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
هویجهای خلال شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و برای ۵ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.
“““html
شوند.
مرحله سوم: پخت چلو
برنج را شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ، آب و نمک بریزید و روی حرارت زیاد بجوشانید.
برنج را از آب خیس خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید.
پس از اینکه برنج نیم پز شد، آن را آبکش کنید.
در قابلمهای که برنج را آبکش کردهاید، مقداری روغن بریزید و ته آن را با نان یا سیبزمینی بپوشانید.
برنج آبکش شده را به همراه زعفران دم کرده به طور یکنواخت در قابلمه بریزید.
روی برنج را با دمکن بپوشانید و به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر
مرحله چهارم: ترکیب گوشت و هویج
گوشت پخته شده را ریش ریش کنید.
هویجهای تفت داده شده را به همراه رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت ریش ریش شده اضافه کنید.
مخلوط گوشت و هویج را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا مزهها به خورد هم بروند.
مرحله پنجم: سرو چلو گوشت هویج
چلو را در دیسهای بزرگ بکشید و روی آن را با گوشت و هویج بپوشانید.
در صورت تمایل میتوانید از خشکبار مانند پسته، بادام و کشمش برای تزیین غذا استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ته چین گوشت گرمساری نذری برای ۱۰۰ نفر
نکات و فوت و فنهای تهیه چلو گوشت هویج نذری
در تهیه چلو گوشت هویج نذری به ۷ نکته مهم زیر توجه کنید:
- برای خوشعطرتر شدن چلو گوشت هویج میتوانید از زعفران دمکرده در آب برنج استفاده کنید.
- اگر هویجها خیلی شیرین نیستند، میتوانید در مرحله تفت دادن آنها، کمی شکر اضافه کنید تا طعم متعادلتری پیدا کنند. (این مورد اختیاری است.)
- برای اینکه تهدیگ چلو شما برشته و خوشمزه شود، میتوانید از روغن بیشتری در کف قابلمه استفاده کنید و برنج را به مدت کمی روی حرارت ملایم قرار دهید تا ته آن طلایی شود.
- در صورت تمایل میتوانید از نخود فرنگی برای تزیین و طعم بهتر غذا استفاده کنید. نخود فرنگی را همزمان با پخت هویج به آن اضافه کنید.
- حتما از قابلمه و دیسهای بزرگ و مناسب برای پخت و سرو غذا برای ۱۰۰ نفر استفاده کنید. توجه داشته باشید که این مقدار مواد اولیه برای ۱۰۰ نفر تقریبی است و ممکن است با توجه به سایز دیسها و میزان ریختن غذا کمی تغییر کند.
- برای رعایت بهداشت و ایمنی مواد غذایی، از دستکش و وسایل تمیز در حین پخت و پز استفاده کنید.
- برای توزیع آسانتر چلو گوشت هویج نذری، میتوانید از ظروف یکبار مصرف مناسب و با کیفیت استفاده کنید.
امیدواریم با رعایت این نکات مهم از مجله آشپزی رضیم بتوانید به راحتی چلو گوشت هویج تبریزی نذری را برای ۱۰۰ نفر تهیه کنید و با این غذای خوشمزه، عطر و طعم نذری را در مناسبتهای مختلف به یادگار بگذارید.