رسپی

رسپی چلو گوشت هویج تبریزی؛ نذری برای ۱۰۰ نفر

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

چلو گوشت هویج یکی از غذاهای سنتی و نذری معروف در تبریز است که در ماه محرم و دیگر مراسم مذهبی به وفور تهیه و توزیع می‌شود. در این مقاله از رضیم بلاگ طرز تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری برای ۱۰۰ نفر را مرحله به مرحله و با نکات مهم توضیح می‌دهیم.

موارد لازم برای تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری

برای تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری برای ۱۰۰ نفر به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت گوسفندی یا گوساله ۱۰ کیلوگرم
هویج ۱۰ کیلوگرم
برنج ۲۵ کیلوگرم
پیاز ۲ کیلوگرم
سیر ۲۰ حبه
روغن ۲ لیتر
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
شکر (اختیاری) ۲۰۰ گرم
خشکبار (پسته، بادام و کشمش) برای تزیین به مقدار دلخواه

مراحل تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری برای ۱۰۰ نفر

  • ضرب‌العجل برای آماده‌سازی مواد اولیه و پخت نذری ۵-۶ ساعت است.
  • مقدار مواد ذکر شده در این دستور مناسب برای ۱۰۰-۱۱۰ نفر می‌باشد.
  • درجه سختی تهیه این نذری متوسط است.

مرحله اول: آماده‌سازی گوشت

پیازها را شسته و پوست بگیرید. سپس گوشت را به قطعات متوسط خرد کنید و بشویید.

در یک قابلمه بزرگ، ابتدا یک لایه گوشت قرار دهید و سپس چند عدد پیاز (نیاز به خرد کردن پیاز نیست) روی آن بگذارید.

این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید و لایه‌ها را به همین ترتیب بچینید.

قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و به اندازه کافی آب جوش به آن اضافه کنید تا روی گوشت‌ها را بپوشاند.

درب قابلمه را بگذارید و بگذارید به مدت ۱-۲ ساعت گوشت بپزد و آب آن بخار شود.

پس از پخت، پیازها را از قابلمه خارج کنید و بگذارید گوشت خنک شود.

بیشتر بخوانید: ترفندهای جلوگیری از وا رفتن ته چین

مرحله دوم: آماده‌سازی هویج

هویج‌ها را پوست بکنید و به صورت نازک خلال کنید.

در یک قابلمه بزرگ، روغن را گرم کنید. باقی‌مانده پیازها را شسته و نگینی خرد کنید.

پیازهای خرد شده را در روغن داغ بریزید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

سیرها را رنده کرده و به پیازها اضافه کنید و برای ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.

هویج‌های خلال شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و برای ۵ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.

رسپی چلو گوشت هویج تبریزی؛ نذری برای ۱۰۰ نفر

“““html

شوند.

مرحله سوم: پخت چلو

برنج را شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.

در یک قابلمه بزرگ، آب و نمک بریزید و روی حرارت زیاد بجوشانید.

برنج را از آب خیس خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید.

پس از اینکه برنج نیم پز شد، آن را آبکش کنید.

در قابلمه‌ای که برنج را آبکش کرده‌اید، مقداری روغن بریزید و ته آن را با نان یا سیب‌زمینی بپوشانید.

برنج آبکش شده را به همراه زعفران دم کرده به طور یکنواخت در قابلمه بریزید.

روی برنج را با دم‌کن بپوشانید و به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر

مرحله چهارم: ترکیب گوشت و هویج

گوشت پخته شده را ریش ریش کنید.

هویج‌های تفت داده شده را به همراه رب گوجه‌فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت ریش ریش شده اضافه کنید.

مخلوط گوشت و هویج را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا مزه‌ها به خورد هم بروند.

نکات و فوت و فن‌های تهیه چلو گوشت هویج نذری

مرحله پنجم: سرو چلو گوشت هویج

چلو را در دیس‌های بزرگ بکشید و روی آن را با گوشت و هویج بپوشانید.

در صورت تمایل می‌توانید از خشکبار مانند پسته، بادام و کشمش برای تزیین غذا استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی ته چین گوشت گرمساری نذری برای ۱۰۰ نفر

نکات و فوت و فن‌های تهیه چلو گوشت هویج نذری

در تهیه چلو گوشت هویج نذری به ۷ نکته مهم زیر توجه کنید:

  1. برای خوش‌عطرتر شدن چلو گوشت هویج می‌توانید از زعفران دم‌کرده در آب برنج استفاده کنید.
  2. اگر هویج‌ها خیلی شیرین نیستند، می‌توانید در مرحله تفت دادن آن‌ها، کمی شکر اضافه کنید تا طعم متعادل‌تری پیدا کنند. (این مورد اختیاری است.)
  3. برای اینکه ته‌دیگ چلو شما برشته و خوشمزه شود، می‌توانید از روغن بیشتری در کف قابلمه استفاده کنید و برنج را به مدت کمی روی حرارت ملایم قرار دهید تا ته آن طلایی شود.
  4. در صورت تمایل می‌توانید از نخود فرنگی برای تزیین و طعم بهتر غذا استفاده کنید. نخود فرنگی را همزمان با پخت هویج به آن اضافه کنید.
  5. حتما از قابلمه و دیس‌های بزرگ و مناسب برای پخت و سرو غذا برای ۱۰۰ نفر استفاده کنید. توجه داشته باشید که این مقدار مواد اولیه برای ۱۰۰ نفر تقریبی است و ممکن است با توجه به سایز دیس‌ها و میزان ریختن غذا کمی تغییر کند.
  6. برای رعایت بهداشت و ایمنی مواد غذایی، از دستکش و وسایل تمیز در حین پخت و پز استفاده کنید.
  7. برای توزیع آسان‌تر چلو گوشت هویج نذری، می‌توانید از ظروف یکبار مصرف مناسب و با کیفیت استفاده کنید.

رسپی چلو گوشت هویج تبریزی؛ نذری برای ۱۰۰ نفر

امیدواریم با رعایت این نکات مهم از مجله آشپزی رضیم بتوانید به راحتی چلو گوشت هویج تبریزی نذری را برای ۱۰۰ نفر تهیه کنید و با این غذای خوشمزه، عطر و طعم نذری را در مناسبت‌های مختلف به یادگار بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا