رسپی کاری بامیه هندی بدون گوشت مرحله به مرحله

“`html
کاری بامیه یکی از خورشهای خوشمزه و پرادویه است که ریشهاش به هند برمیگردد. این خورش یکی از محبوبترین غذاها در هند است و در اکثر رستورانها سرو میشود. برای تهیه کاری بامیه روشهای مختلفی وجود دارد، اما بیشتر دستورهای آن بدون گوشت تهیه میشود. این خورش را میتوانید با کته، پلو یا انواع نان میل کنید.
ما امروز در مجله رضیم بلاگ یکی از بهترین و کاملترین دستور تهیه کاری بامیه را به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات لازم برای تهیه آن به شما آموزش میدهیم. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش کاری بامیه
بامیه | ۲۵۰ گرم |
سیر | ۴-۵ حبه |
پیاز | ۲ عدد |
کشک | ۱۵۰ گرم |
زنجبیل پوره شده | ۱ قاشق چای خوری |
روغن | به مقدار لازم |
آب | ۲ پیمانه |
گشنیز | به مقدار دلخواه |
پودر هل | ۱ قاشق چای خوری |
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار دلخواه |
زردچوبه، ادویه کاری | به مقدار دلخواه |
دستور تهیه خورش کاری بامیه
- مدت زمان آمادهسازی و طبخ این خورش ۳۰ تا ۴۰ دقیقه است.
- مقدار موادی که ذکر شده برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و شما میتوانید با ضرب و تقسیم ساده مقدار مواد را بیشتر کنید و این خورش خوشمزه را برای تعداد بیشتری تهیه کنید.
- مواد لازم را تهیه کنید.
- این خورش به راحتی درست میشود.
- ادویهها را حتماً تفت دهید تا عطرشان آزاد شود. معروفیت این خورش به عطر و طعم آن بستگی دارد.
- برای اینکه رنگ خورش نارنجیتر شود، میتوانید مقداری رب گوجهفرنگی یا پوره گوجهفرنگی اضافه کنید.
- برای تهیه کاری بامیه با گوشت، کافی است طبق روش بالا عمل کنید و گوشت چرخکرده یا تکههای گوشت گوسفند را به خورش اضافه کنید. (در صورت افزودن گوشت، مدت زمان پخت را افزایش دهید.)
“““html
مرحله اول: آماده سازی بامیه
بامیهها را بشویید و بگذارید در آبکش تا آب اضافی آنها خارج شود.
با چاقو قسمت بالایی بامیه را جدا کنید، مراقب باشید که بدنه بامیه بریده نشود؛ زیرا مواد لزج آن بیرون میآید.
در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
وقتی روغن گرم شد، بامیهها را اضافه کنید و به مدت ۳-۴ دقیقه تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند.
وقتی بامیهها سرخ شدند و بوی خامی آنها گرفته شد، آنها را از تابه خارج کنید و به مرحله بعد بروید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بامیه با گوجه و سیبزمینی
مرحله دوم: آماده سازی پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید.
پیازها را به شکل نگینی خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش مرغ لبنانی
در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
پیازهای خرد شده را در قابلمه بریزید و کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
مرحله سوم: افزودن ادویهها و سیر
ادویه کاری، زردچوبه، پودر هل، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
در همین مرحله، پوره زنجبیل و سیر را به قابلمه اضافه کنید.
۱-۲ دقیقه تفت دهید تا عطر سیر و زنجبیل هم آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش بامیه و بادمجان
مرحله چهارم: ترکیب کشک و آب
کشک را در یک ظرف بریزید و کمکم به آن آب اضافه کنید.
به خوبی مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست به دست آید.
این مخلوط را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید.
سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.
۱۵-۲۰ دقیقه صبر کنید تا خورش بپزد و کمی غلیظ شود.
مرحله پنجم: افزودن بامیه و تنظیم چاشنی
بامیههای سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید.
با کمی نمک چاشنی خورش را به سلیقه خودتان تنظیم کنید و به آرامی هم بزنید.
درب قابلمه را ببندید و ۱۵-۲۰ دقیقه دیگر بگذارید تا خورش بپزد و لعاب دار شود.
بیشتر بخوانید: کالری بامیه سبز چقدر است؟
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت بامیه خوشمزه
مرحله ششم: افزودن گشنیز ساطوری شده
بعد از پخته شدن کامل خورش، گشنیز تازه ساطوری شده را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
توجه داشته باشید که گشنیز تازه علاوه بر عطر دادن به خورش، ظاهر غذایتان را هم زیبا میکند.
برای جلوگیری از تیره شدن گشنیز، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید.
پس از آماده شدن کاری بامیه، آن را در ظرف سرو بریزید و با کته یا نان سرو کنید.
بیشتر بخوانید: خواص بامیه چه زیاد است؟!
از چه ادویههایی در تهیه کاری بامیه استفاده میشود؟
انتخاب ادویههای مناسب و تنظیم چاشنی خورش بخش مهمی از تهیه این خورش است.
جوز هندی، زعفران، پودر دارچین، پودر سیر، پاپریکا، آویشن، ادویه کاری، پودر هل، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز از جمله ادویههایی هستند که میتوانید در تهیه این خورش استفاده کنید.
با توجه به سلیقه خود میتوانید از هر کدام استفاده کنید تا طعم دلخواه را به دست آورید.
“““html
و سلیقه غذاییتان میتوانید از ادویههای لیست فوق برخی را حذف یا جایگزین کنید.
نکات کلیدی در تهیه کاری بامیه
اگر دوست دارید طعمهای جدید را تجربه کنید یا جزو گیاهخواران هستید، حتماً از چشیدن این خورش غافل نشوید.
امیدواریم این دستور پخت مورد توجه شما از علاقهمندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما هم این خورش تند و معطر را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.