رسپی کازان کباب بادمجان؛ یک اثر هنری خوشمزه

“`html
آیا به دنبال یک غذای خوشمزه و زیبا برای مهمانیهایتان هستید؟ کازان کباب یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ترکیه است که با طعم لذیذ گوشت و عطر بادمجان سرخشده و شیرینی گوجهفرنگی درست میشود. این غذا با لایههای رنگارنگ بادمجان، گوشت و سبزیجات، مانند یک اثر هنری روی میز شما خواهد بود. با کمی ابتکار میتوانید کازان کباب را به یک غذای خاص و منحصربهفرد تبدیل کنید.
در این مقاله از مجله رضیم، طرز تهیه کازان کباب بادمجان را به صورت مرحله به مرحله و به همراه نکات مهمی که باید در تهیه این غذا بدانید به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کازان کباب بادمجان
گوشت چرخکرده | ۵۰۰ گرم |
گوجهفرنگی | ۴ عدد |
فلفل دلمهای | ۱ عدد |
بادمجان | ۵ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۴ حبه |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
جعفری خرد شده برای تزیین | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه کازان کباب بادمجان
- مدت زمان تهیه این کباب حدود ۴۰-۵۰ دقیقه است.
- این مقدار مواد برای ۴-۵ نفر مناسب است و شما میتوانید با کمی جمع و ضرب، مقدار مواد را بیشتر کنید.
- تهیه این کباب در سطح متوسط از نظر سختی قرار دارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکو بادمجان کبابی با سیبزمینی
مرحله اول: آمادهسازی پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوستش را بکنید. سپس با استفاده از رنده، خردکن یا میکسر، پیاز را له کنید.
پیاز لهشده را در یک صافی بریزید و آب آن را خوب بگیرید. سپس پیاز را در یک ظرف مناسب بریزید و به مرحله بعد بروید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه «متبل بادمجان» با ارده (غذای لبنانی)
مرحله دوم: افزودن گوشت چرخکرده و ادویهها
مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز لهشده اضافه کنید. سپس گوشت چرخکرده را…
“““html
مواد را به کاسه اضافه کنید و خوب با دست ورز دهید.
۵-۱۰ دقیقه ورز دهید تا طعمها به خوبی ترکیب شوند، سپس به اندازه یک گردو از مواد گوشتی بردارید و در دست شکل دهید.
بقیه مواد را نیز به همین ترتیب آماده کنید و در ظرف مناسبی قرار دهید.
مرحله سوم: آمادهسازی بادمجان
بادمجانها را بشویید و در صورت تمایل پوست بگیرید. بادمجانها را به صورت حلقهای برش بزنید و سپس در ظرفی بریزید و مقداری آب و نمک به آن اضافه کنید. این کار تلخی بادمجانها را کاهش میدهد.
بعد از ۲۰-۳۰ دقیقه، بادمجانها را از آب و نمک خارج کنید و بشویید.
بادمجانها را در آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
بیشتر بخوانید: چگونه بفهمیم بادمجان خراب شده است؟
مرحله سوم: پوره کردن گوجه
گوجهفرنگیها را بشویید و با رنده یا مخلوط کن کاملاً له کنید.
مرحله چهارم: آمادهسازی سیر و تهیه سس
سیر را بشویید و پوست بگیرید، سپس آن را پوره کنید. در قابلمهای که میخواهید کازان بادمجان را پخته کنید، مقداری روغن بریزید.
میتوانید از روغن زیتون هم استفاده کنید. پوره سیر را به روغن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. کمی سیر را تفت دهید تا عطر آن آزاد شود، سپس رب گوجه و پوره گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ رب باز شود.
حرارت را کم کنید و ۵-۱۰ دقیقه بگذارید تا سس به آرامی پخته و غلیظ شود.
بیشتر بخوانید: رسپی گوجه بادمجان با گوشت چرخ کرده
مرحله پنجم: مونتاژ کردن کازان
در این مرحله، بادمجانهای حلقهشده و گوشت قلقلیها را در قابلمه بچینید.
از دیواره قابلمه شروع کنید و یکی در میان حلقههای بادمجان و گوشت را در کنار هم بچینید. پس از اینکه یک دور کامل شد، وسط قابلمه را هم به همین ترتیب پر کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کوفته بادمجان کبابی؛ پخت آسان در ۳۰ دقیقه
مرحله ششم: پخت غذا
در قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت کم قرار دهید.
۴۰-۵۰ دقیقه زمان دهید تا با حرارت کم، محتویات به آرامی بپزند.
پس از پخت، حرارت را خاموش کنید و غذا را در ظرف سرو بکشید. آن را با مقداری جعفری ساطوری شده تزیین کرده و با نان یا برنج سرو کنید.
در تهیه کازان بادمجان به ۵ نکته مهم زیر توجه کنید
- میتوانید پس از گرفتن تلخی بادمجان، حلقههای آن را در کمی روغن تفت دهید تا طلایی و برشته شوند.
- این غذا را میتوان در فر هم تهیه کرد. برای این کار کافی است مواد کازان را در ظرف پیرکس بچینید و ظرف را در فر با دمای ۱۸۰-۱۹۰ درجه قرار دهید.
- برخی افراد قبل از پخت، گوشتها را کمی تفت میدهند تا محکمتر شوند.
- برای طعم بهتر کازان کباب، میتوانید از ادویههای دلخواه مثل پاپریکا یا آویشن استفاده کنید.
- برای خوشرنگتر شدن غذا، از کمی محلول زعفران دمکرده استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای تشخیص بادمجان تلخ از شیرین
امیدواریم که این رسپی مورد توجه شما قرار بگیرد و بتوانید با رعایت نکات پخت، یک کازان کباب بادمجان خوشمزه و مجلسی تهیه کنید و از طعم آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.