رسپی کباب سرداشی در فر و ماهیتابه؛ به روش اصیل همدانی

“`html
کباب سرداشی یکی از خوشمزهترین کبابهای سنتی همدان است که معمولاً به دو روش مختلف در فر و ماهیتابه درست میشود. مزه این کباب شباهت زیادی به کباب تابهای دارد و در همدان بسیار محبوب است.
در این مقاله از رضیم بلاگ میتوانید با ۲ روش رسپی کباب سرداشی به روش همدانی و تمامی نکات مهم برای تهیه این کباب لذیذ آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه کباب سرداشی در فر
مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه همدانی در فر به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیب زمینی | ۳ عدد متوسط |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
فلفل سبز | ۱ عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه کباب سرداشی در فر
یکی از سادهترین روشهای درست کردن کباب سرداشی همدانی، گذاشتن آن در فر است. در این مقاله میتوانید با طرز تهیه کباب سرداشی در فر آشنا شوید.
مرحله اول: ترکیب کردن مواد کباب
در مرحله اول باید پیاز را بشویید و پوست آن را بکنید. سپس آن را نیمه کنید و همراه با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی خرد شده در غذاساز بریزید.
مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس آب اضافی سیب زمینی و پیاز را از مایه کباب جدا کرده و دور بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب کاکوری به روش هندی
مرحله دوم: اضافه کردن ادویهها
در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مایه گوشتی اضافه کنید. سپس یک دستکش بزنید و مواد کباب را برای چند دقیقه ورز دهید تا کاملاً یکدست شوند.
ورز دادن مایه گوشتی از وا رفتن گوشت در زمان پخت جلوگیری میکند، بنابراین در این مرحله حتماً گوشت را حداقل برای ۱۰ دقیقه ورز دهید.
مرحله سوم: ریختن مایه کباب و سبزیجات در قالب
هوا را با دمای ۱۴۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس قالب را کمی چرب کنید و مایه گوشتی را در آن بریزید.
سپس گوجه فرنگیها را بشویید و به صورت ورقهای خرد کنید و روی کبابها بچینید. بعد سیبزمینیها را بشویید و پوستش را بکنید.
سپس آنها را ورقهای خرد کرده و روی گوشت و گوجهفرنگیها بچینید. فلفل سبز را خرد کرده و روی مواد بپاشید. در انتها روی قالب را با فویل آلومینیوم بپوشانید و چند سوراخ کوچک روی آن ایجاد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب بختیاری تابهای
مرحله چهارم: پختن کباب در فر
اگر از گوشت کمچرب استفاده میکنید، کمی روغن روی مواد بریزید. اگر گوشت چرب است، نیازی به اضافه کردن روغن نیست.
سپس ظرف کباب را ۱ تا ۲ ساعت در فر قرار دهید تا کباب سرداشی خوشمزه شما آماده شود. پس از پخت، میتوانید آن را با نان تازه، ماست و…
“““html
سبزیجات تازه سرو کنید.
رسپی کباب سرداشی در ماهیتابه
برای درست کردن کباب سرداشی در ماهیتابه، ابتدا مخلوط گوشتی را طبق دستور قبلی آماده کنید. بعد مقداری روغن در ماهیتابه ریخته و مخلوط گوشتی را داخل آن بریزید و به خوبی پخش کنید.
سپس سیبزمینی و گوجهفرنگیهایی که ورقهای خرد کردهاید را روی کبابها بگذارید. شعله گاز را کم کنید و یک شعلهپخشکن روی آن قرار دهید.
حالا درب ماهیتابه را بگذارید و بگذارید کباب سرداشی شما به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد و آماده شود.
بیشتر بخوانید: رسپی کباب فلفلی به روش خانگی
بیشتر بخوانید: رسپی کباب ته تالی یا تتالی اراکی
نکات و فوت و فنهای تهیه کباب سرداشی
در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه کباب سرداشی اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- برای تهیه کباب سرداشی، میتوانید به جای غذاساز تمامی مواد را همراه با گوشت چرخکرده در چرخگوشت بریزید و مخلوط کنید.
- قبل از درست کردن کباب سرداشی حتما آب اضافی پیاز و سیبزمینی را بگیرید تا کباب شما شل نشود.
- اگر به غذاساز یا چرخگوشت دسترسی ندارید، میتوانید پیاز و سیبزمینی را با رنده ریز آماده کرده و بعد از گرفتن آب اضافی، آنها را با گوشت چرخکرده مخلوط کنید.
- مهمترین تفاوت کباب سرداشی با کباب تابهای این است که در کباب سرداشی از سیبزمینی استفاده میشود.
- برای خوشطعمتر کردن کباب سرداشی میتوانید از مقداری مرزنجوش استفاده کنید.
- به طور سنتی، کباب سرداشی معمولا در ظرفی ریخته شده و در تنور سنگی مخصوص نان سنگک پخته میشود. در گذشته مردم مایه کباب را در خانه آماده کرده و به نانوایی میبردند تا در تنور برایشان بپزد.
- منظور از کباب سرداشی کبابی است که در تنور پخته میشود.
- این کباب را میتوانید با نان تازه و یا برنج کته سرو کنید.
- برای طعمدار کردن گوشت کباب سرداشی، از ادویههایی مثل سماق، دارچین و زعفران استفاده کنید.
- تپسی کباب ترکیه خیلی شبیه به کباب سرداشی همدان است، ولی برای تپسی کباب از سیبزمینی در مواد کباب استفاده نمیشود.
- هر ۱۰۰ گرم کباب سرداشی حدود ۱77 کیلوکالری انرژی دارد.
- برای تهیه کباب سرداشی همدانی بهتر است از گوشت گوسفند چرخکرده کمی چرب استفاده کنید تا کباب شما خوشمزهتر شود.
- در رسپی کباب سرداشی در فر و ماهیتابه حتما آن را به طور یکنواخت در ظرف یا قالب پهن کنید تا گوشت کاملا بپزد.
- اگر کباب سرداشی را در سولاردام یا توستر تهیه میکنید، آن را با دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
- برای خوشطعمتر کردن کباب سرداشی، میتوانید یک عدد لیموترش یا نارنج تازه در کنار آن سرو کنید.
- برای پخت کباب سرداشی نیازی به افزودن روغن نیست؛ کافی است ظرف را کمی چرب کنید. از آنجایی که این کباب با حرارت ملایم پخته میشود، آب و روغن گوشت در غذا جمع میشود و طعم بهتری میگیرد.
- در رسپی کباب سرداشی، لایه گوشت نباید خیلی ضخیم یا نازک باشد.
- برای اینکه مایه گوشتی کباب سرداشی خوب ترکیب شود، میتوانید بعد از ورز دادن آن، برای ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
- برای تهیه کباب سرداشی میتوانید در کنار سیبزمینی و گوجه، از فلفل دلمهای سبز هم استفاده کنید.
- قرار دادن چند شاخه رزماری تازه یا خشک در کنار گوشت کباب سرداشی به خوشمزهتر شدن آن کمک میکند.
یافتن یک کباب سرداشی خوب در همدان کار راحتی است، اما اگر در شهر دیگری زندگی میکنید و میخواهید یک کباب خوشمزه و متفاوت درست کنید، میتوانید همین الان دست به کار شوید و کباب سرداشی را طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی رضیم توضیح دادیم، تهیه و نوش جان کنید.