رسپی کشک کدو حلوایی مازندرانی + نکات و فوتوفن ها

“`html
کشک کدو حلوایی یا کئی کشک، یک خوراکی خوشمزه و سنتی از استان مازندران است. در این مقاله از مجله رضیم، ما به شما آموزش میدهیم که چگونه کشک کدو حلوایی مازندرانی را به روش مرحله به مرحله درست کنید و نکات و راهکارهایی برای خوشمزهتر شدن این غذا معرفی میکنیم.
نگاهی سریع به روش پخت
اول از همه، عدس و کدو حلوایی را جدا از هم بپزید و له کنید. بعد از آن، مقداری پیاز و سیر را سرخ کنید و به آنها کدو و عدس له شده را اضافه کنید. در انتها، کشک را به مخلوط اضافه کرده و همه چیز را هم بزنید. بعد از چند دقیقه پختن، کشک کدو حلوایی شما آماده است. برای دستور کامل، ادامه مطلب را بخوانید.
مواد لازم کشک کدو حلوایی
کدو حلوایی | ۱ عدد کوچک |
پیاز | ۳ عدد |
مغز گردو و مغز تخمه | به مقدار دلخواه |
نعناع داغ | به مقدار دلخواه |
نمک | ۲ قاشق مرباخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
عدس خیس خورده | ۱۸۰ گرم |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
سیر | ۵ الی ۶ حبه |
آب | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
کشک رقیق شده | ۷ قاشق غذاخوری |
رسپی کشک کدو حلوایی
- زمان پخت: ۶۰ الی ۷۰ دقیقه
- مناسب برای: ۴ نفر
مرحله اول: پختن و له کردن عدس
ابتدا یک عدد پیاز را پوست کنده و به شکل نگینی خرد کنید. سپس، پیاز ریز شده را همراه با عدس خیس خورده و کمی آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا عدس بپزد و نرم شود. پس از پختن عدس، آن را آبکش کرده و با استفاده از یک غذاساز یا گوشتکوب خوب له کنید.
مرحله دوم: پختن کدو حلوایی
کدو حلوایی را خوب بشویید و به قطعات کوچک برش بزنید. بعد از پوست کندن، کدوها را به همراه کمی آب بپزید تا نرم شوند. پس از پخت، کدوها را در غذاساز قرار داده و له کنید تا پوره شود.
مرحله سوم: تفت دادن سیر و پیاز
دو عدد پیاز را پوست کنده و خلالی خرد کنید. سپس، یک تابه را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید تا داغ شود. پیازهای خلالی را به روغن اضافه کرده و با حرارت متوسط سرخ کنید تا طلایی شوند. در آخر، سیرهای رنده یا له شده را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی کشک بادمجان بخارپز
مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد اولیه
“““html
کدو حلواییهای نرم شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و با حرارت کم کمی تفت دهید. بعد از چند دقیقه، زردچوبه، فلفل و نمک را به همراه عدسهای نرم شده به کدو حلوایی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
سپس، کشک را به آرامی به تابه اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا کشک و کدو کاملاً با هم ترکیب شوند. در آخر، بگذارید مواد داخل تابه حدود ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزند تا طعمها به هم نفوذ کند.
مرحله پنجم: سرو کردن کشک کدو حلوایی
زمانی که کشک کدو حلوایی خوب جا افتاد، شعله را خاموش کنید و آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید. برای تزئین این غذای خوشمزه میتوانید از گردوی خرد شده، نعناع داغ، کشک و مغز تخمه استفاده کنید. نوش جان!
نکات و فوتوفن های پخت کشک کدو حلوایی
در اینجا چند نکته ساده درباره این غذای اصیل مازندرانی آورده شده است:
- معمولاً از کشک مایع برای تهیه کشک کدو حلوایی استفاده میشود. اما اگر کشک مایع نداشتید، میتوانید از کشک خشک آسیاب شده استفاده کنید.
- اگر سیر تازه ندارید، میتوانید به جای آن از پودر سیر استفاده کنید.
- پودر گشنیز به کشک کدو حلوایی طعم و بوی خاصی میدهد. اگر دوست دارید، میتوانید یک قاشق چایخوری از آن را به این غذا اضافه کنید.
- زمانی که نمک را اضافه میکنید، به میزان شوری کشک توجه کنید. اگر کشک شما شور است، کمتر نمک بریزید.
بیشتر بخوانید: رسپی خوراک بامیه با کشک
رسپی کشک کدو حلوایی به روش دیگر
همانطور که گفتیم، علاوه بر روش مازندرانی، روش دیگری هم برای تهیه کشک کدو حلوایی وجود دارد که به شرح زیر است:
رسپی کشک کدو حلوایی با شکر و زعفران
ابتدا، کدو حلوایی را پوست کنده و خرد کنید و در کره تفت دهید تا کمی سرخ شود. سپس مقداری آب اضافه کنید و بگذارید کدو پخته و نرم شود. در این مرحله، زعفران، دارچین و شکر را به کدو اضافه کنید. بهطور همزمان کشک را در یک قابلمه جداگانه بجوشانید و نعناع را هم تفت دهید.
در نهایت، کدو پخته شده را با کشک، نعناع داغ و گردوی خرد شده سرو کنید. میتوانید همۀ این مواد را با هم مخلوط کنید یا به صورت جداگانه در کنار هم قرار دهید.
در این قسمت از مجله آشپزی رضیم، با دو رسپی کشک کدو حلوایی، از جمله روش سنتی مازندرانی آن آشنا شدید. ترکیب خوشمزه کشک و کدو حلوایی در این غذا، آن را به یک وعده غذایی کامل و سالم تبدیل کرده است. پیشنهاد میکنیم در فصل کدو حلوایی، حتماً این غذای سنتی را درست کرده و از طعم آن لذت ببرید.