رسپی کوکی مغزدار خانگی؛ با شکلات، خرما، پودر نارگیل و…

“`html
کوکی یکی از شیرینیهای خوشمزه و محبوب است که تهیه آن بسیار آسان است. شما میتوانید این شیرینی را به سادگی در خانه با انواع مغزیجات، شکلات، پوره میوه و… درست کنید. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا طرز تهیه ۴ نوع کوکی مغزدار را با هم بررسی کنیم.
مواد لازم برای تهیه کوکی مغزدار
مواد لازم برای تهیه کوکی مغزدار شکلاتی به شرح زیر است:
تخم مرغ | ۱ عدد |
کره در دمای اتاق | ۱۲۰ گرم |
پودر قند | ۱۰۰ گرم یا کمی کمتر از یک لیوان فرانسوی |
روغن مایع | ۴۰ گرم یا یک چهارم لیوان |
ماست | ۳ قاشق سوپ خوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
آرد سفید | ۳ تا ۴ لیوان (تقریبی) |
شکلات صبحانه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه کوکی مغزدار با شکلات
برای تهیه کوکی مغزدار با شکلات باید مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: ترکیب مواد اولیه
در این مرحله، تخممرغ، وانیل و پودر قند را در یک ظرف با همزن دستی خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
سپس روغن مایع و ماست را اضافه کنید و دوباره با همزن مخلوط کنید تا مایه یکنواختی به دست آید.
بعد، کره در دمای اتاق را به مخلوط اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید. اگر کرهها یکدست نشود، اشکالی ندارد.
مرحله دوم: اضافه کردن آرد و بکینگ پودر
حالا نوبت اضافه کردن آرد سفید است. بکینگ پودر را هم همراه با آرد به مخلوط اضافه کنید. (مقدار آرد ممکن است متفاوت باشد، بنابراین آرام آرام اضافه کنید.)
به آرامی آرد را اضافه کنید و با لیسک مواد را هم بزنید تا به یکنواختی برسد.
ادامه دهید تا خمیر کمی سفت شود. وقتی که مخلوط کردن سخت شد، با نوک انگشتانتان خمیر را به خوبی مخلوط کنید تا یک خمیر نرم و نچسب به دست آید.
توجه: هیچگاه از کف دست برای مخلوط کردن استفاده نکنید و خمیر را ورز نزنید؛ زیرا باعث میشود خمیر کره از دست برود.
“““html
و ممکن است به روغن بیفتد و بعد از پخت خشک و سفت شود.
مرحله سوم: باز کردن خمیر
از خمیر به اندازه یک گردوی کوچک بردارید و با وردنه آن را به ضخامت چند میلیمتر باز کنید.
میتوانید از نوک انگشتها برای باز کردن خمیر استفاده کنید؛ چون خمیر خیلی لطیف است.
نکته: اگر احساس کردید خمیر به سطح کار میچسبد، کمی آرد روی میز کارتان بپاشید.
بیشتر بخوانید: رسپی کوکی لیمویی
مرحله چهارم: ریختن شکلات وسط خمیر
شکلات صبحانه را داخل قیف بریزید، سر قیف را قیچی کنید و روی وسط خمیر از شکلات صبحانه بریزید.
اگر قیف ندارید، با دو قاشق چایخوری کوچک میتوانید شکلات صبحانه را بردارید و روی قسمت میانی خمیر قرار دهید.
مرحله پنجم: قرار دادن خمیر روی شکلات
خمیر دیگری هم اندازه خمیر اول باز کنید. آن را روی شکلات صبحانه و خمیر زیرین قرار دهید و با یک قالب گرد خمیر را قالب بزنید.
مطمئن شوید که شکلات صبحانه در وسط دایره قرار گرفته و اضافات خمیر را جدا کنید.
با یک چاقو روی کوکی خطهای افقی و عمودی بزنید تا شکل لوزی پیدا کند؛ ولی این خطها باید سطحی باشند تا به شکلات وسط کوکی نرسد و خمیر رویی پاره نشود.
مرحله ششم: انتقال کوکیها به قالب
کوکیهای آماده را داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده بچینید و فاصله بگذارید؛ زیرا بعد از پخت کمی پف میکنند و ممکن است به هم بچسبند.
بیشتر بخوانید: رسپی کوکی توت فرنگی
مرحله هفتم: فرستادن قالب به فر
شیرینیها را داخل فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم شده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا روی شیرینیها طلایی شود. (زمان در فرهای مختلف ممکن است متفاوت باشد)
مرحله هشتم: سرو کوکیها
بعد از پخت، اجازه بدهید شیرینیها در سینی خنک شوند و سپس جا به جا کنید.
کوکیها را داخل ظرف در بسته قرار دهید و با چای نوش جان کنید.
به جای شکلات صبحانه، میتوانید از مواد دیگری برای داخل این شیرینی استفاده کنید که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
رسپی کوکی مغزدار با خرما
مراحل تهیه کوکی مغزدار با خرما به شرح زیر است:
- حدود ۲۵۰ گرم خرما را پوست بگیرید و هستهاش را جدا کنید. (برای راحتتر پوست کندن خرما، میتوانید مقداری آب داغ روی خرماها بریزید، سپس آبکش کنید و بعد پوست بگیرید)
- با چنگال خرماها را کاملاً له کنید. (یا از غذاساز استفاده کنید)
- ۱۵ گرم کره به دمای محیط رسیده، یک قاشق چایخوری پودر هل تازه آسیاب شده و نصف قاشق چایخوری پودر دارچین به خرمای له شده اضافه کرده و خوب ترکیب کنید.
- این ترکیب خرما را میتوانید مانند مراحل بالا داخل قیف بریزید یا با دو قاشق کوچک روی خمیر بگذارید و کوکیها را بپزید.
رسپی کوکی مغزدار با پودر نارگیل
مراحل تهیه کوکی مغزدار با پودر نارگیل به شرح زیر است:
- داخل ظرفی ۱.۵ پیمانه پودر نارگیل، نصف پیمانه پودر قند الک شده، یک قاشق غذا خوری روغن مایع و یک قاشق چایخوری پودر هل را با هم مخلوط کنید.
- سپس یک قاشق گلاب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ترکیب یکدستی به دست آید.
“““html
بیشتر بخوانید: رسپی پودر نارگیل خانگی؛ تازه و پر چرب
رسپی کوکی مغزدار با پوره سیب
مراحل تهیه کوکی مغزدار با پوره سیب به صورت زیر است:
- حدود ۳ تا ۴ عدد سیب را پوست کنده و با رنده درشت، رنده کنید.
- سپس نیم پیمانه شکر به سیبهای رنده شده اضافه کنید و مخلوط کنید.
- این ترکیب را روی حرارت قرار دهید تا بپزد و آب آن کاملاً تبخیر شود.
- پس از آن، مواد را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
- سپس نیم قاشق مرباخوری دارچین به مواد اضافه کنید و از آنها داخل شیرینی استفاده کنید.
شما میتوانید از مغزیهای دیگری مانند مارمالاد و چیپس شکلاتی نیز برای پر کردن شیرینی استفاده کنید. انتخاب مغزی شیرینی به سلیقه شما بستگی دارد.
نکات و فوت و فنهای تهیه کوکی مغزدار
در این بخش به چند نکته مهم برای تهیه کوکی مغزدار اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- همه مواد استفاده شده در شیرینی باید به دمای محیط رسیده باشند.
- حتماً از ماست سفت و بدون آب در خمیر استفاده کنید.
- از ورز دادن بیش از حد و چنگ زدن به خمیر پرهیز کنید؛ زیرا خمیر روغن میاندازد و شیرینی سفت میشود.
- میتوانید از نوتلا یا سایر شکلاتهای صبحانه ایرانی نیز در شیرینی استفاده کنید.
- اگر کاتر گرد برای شیرینی ندارید، میتوانید از لبههای استکان یا وسایل گرد دیگر استفاده کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم رسپی کوکی شکلاتی را برایتان توضیح دادیم. پیشنهاد میکنیم این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن در کنار یک فنجان داغ لذت ببرید.