رسپی کیک بستنی مرحله به مرحله؛ ساده و خوشمزه

“`html
کیک بستنی یک دسر تابستانی فوقالعاده و خوشمزه است که ترکیبی از “کیک” و “بستنی” میباشد. این دسر طرفداران زیادی دارد و تقریبا کسی نیست که از آن لذت نبرد. در این مطلب از رضیم بلاگ با ما همراه باشید تا طرز تهیه کیک بستنی را برایتان توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه کیک بستنی
مواد لازم برای تهیه کیک بستنی به صورت زیر است:
کیک اسفنجی شکلاتی | ۱ عدد |
بستنی (با طعم و رنگ دلخواه) | به مقدار لازم (حدود یک لیتر) |
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی و گاناش شکلاتی روی کیک
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی و گاناش شکلاتی به شکل زیر است:
تخم مرغ درشت (سرد؛ قبل از استفاده از یخچال خارج شود) | ۳ عدد |
آرد سفید | ۱۶۵ گرم |
روغن مایع | ۱ چهارم پیمانه |
شکر | ۱۲۵ گرم |
پودر کاکائو | ۱۵ گرم |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
شربت بار یا عسل | ۱ قاشق مرباخوری |
خامه صبحانه | ۲۵۰ میلیلیتر یا یک پاکت |
شکلات تختهای | ۳۰۰ گرم |
مراحل تهیه کیک بستنی در خانه
برای تهیه کیک بستنی، ابتدا باید کیک را آماده کنید. برای این دسر میتوانید از کیک وانیلی یا کیک شکلاتی استفاده کنید. این کیک بهترین و خوشمزهترین نوع آن است:
- در این کیک از شیر یا ماست استفاده نمیشود؛ بنابراین در فریزر یخ نمیزند.
- در تهیه این کیک از شکلات آب شده یا کره استفاده نمیشود؛ این موضوع باعث میشود که بافت کیک سفت نشود.
مرحله اول: ترکیب مواد اولیه
بکینگ پودر و آرد سفید را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کنید و کنار بگذارید. پودر کاکائو الک شده و روغن مایع را با هم ترکیب کنید و با قاشق هم بزنید تا پودر کاکائو کاملاً در روغن حل شود.
مرحله دوم: آمادهسازی قالب
قالب مورد نظر را چرب کرده و آرد بپاشید و در کف آن کاغذ روغنی بگذارید.
مرحله سوم: فرم دادن سفیده تخم مرغ
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید و سفیدهها را در یک ظرف تمیز و خشک بریزید. با همزن شروع به هم زدن سفیده تخم مرغ کنید و سعی کنید همزن را از یک سمت حرکت دهید تا پف سفیده نخوابد.
زمانی که سفیده کف کرد و بالا آمد، کمی شکر را به آرامی اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کیک بدون فر خانگی
مرحله چهارم: اضافه کردن شکر
به هم زدن ادامه دهید و شکر را کمکم به سفیده تخم مرغ اضافه کنید.
زمانی که شکر تمام شد و سفیده کاملاً پف کرد،…
“““html
سفیده تخممرغ را خوب هم بزنید تا سفت شود. سپس زردههای تخممرغ را یکی یکی به مخلوط اضافه کنید و هر کدام را حدود ۳۰ ثانیه با همزن بزنید تا کاملا ترکیب شوند. (اگر دوست دارید در این مرحله میتوانید کمی وانیل هم اضافه کنید.)
مرحله پنجم: افزودن مخلوط کاکائو و روغن
شربت بار یا کمی عسل را به مخلوط اضافه کنید و کمی هم بزنید تا با مواد ترکیب شود (این مرحله اختیاری است).
سپس مخلوط پودر کاکائو و روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا همه چیز یکدست شود. (توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن مخلوط کاکائو و روغن کمی زمان میبرد تا با مواد دیگر ترکیب شود و رنگ کیک را بگیرد.)
مرحله ششم: افزودن مخلوط آرد و بکینگ پودر
همزن برقی را کنار بگذارید و مخلوط آرد و بکینگ پودر الکشده را به مایه کیک اضافه کنید. با همزن دستی مخلوط کنید تا همه چیز کاملا ترکیب شود. (سعی کنید این کار را بیشتر از ۲۰ تا ۳۰ ثانیه طول ندهید تا مواد را زیاد هم نزنید.)
مرحله هفتم: پخت کیک
مایه کیک آماده را داخل قالبی که چرب شده بریزید و آن را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ دقیقه بپزید. (مدت زمان پخت ممکن است در فرهای مختلف کمی متفاوت باشد.)
در آخر، با یک خلال دندان وسط کیک را تست کنید؛ اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، کیک را از فر بیرون بیاورید. بگذارید کیک در قالب کاملا خنک شود، سپس آن را از قالب خارج کرده و به آرامی کاغذ روغنی را جدا کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی بستنی تیرامیسو با بیسکویت
مرحله هشتم: برش دادن کیک
بعد از اینکه کیک آماده شد، با چاقو آن را به شکل مستطیل برش بزنید (اگر از قالب لوف استفاده میکنید، برش مستطیلی بزنید؛ اگر قالب گرد است، برش دایرهای بزنید و طوری برش را ایجاد کنید که از کنارهها حدود یک سانت فاصله داشته باشد).
قسمت رویی کیک را جدا کرده، کنار بگذارید و داخل کیک را خالی کنید؛ طوری این کار را انجام دهید که ضخامت یک سانت از کیک باقی بماند.
پس از اینکه داخل کیک کاملا خالی شد، داخل قالب کیک سلفون یا نایلون بگذارید و کیک را به داخل قالب برگردانید.
مرحله نهم: ریختن بستنی در قیف
بستنی را از فریزر بیرون بگذارید. اجازه دهید کمی نرم شود و سپس داخل قیف بریزید. در این مرحله باید سریع عمل کنید زیرا اگر بستنی آب شود، به کیک جذب میشود و کیک حالت خمیری پیدا میکند.
پس هر موقع حس کردید که بستنی در حال آب شدن است، آن را به فریزر برگردانید تا کاملا سفت شود و سپس دوباره از فریزر خارج کرده و ادامه کار را انجام دهید.
مرحله دهم: ترکیب کیک و بستنی
داخل فضای خالی کیک را با بستنیهایی که دوست دارید پر کنید. میتوانید بستنی را با تکههای میوه، شکلات ریز شده یا گردو خرد شده ترکیب کنید و یا از چند رنگ بستنی استفاده کنید.
بعد از پر کردن داخل کیک با بستنی، قسمت روی کیک را که جدا کرده بودید به عنوان درپوش روی فضای پر شده با بستنی بگذارید و ثابت کنید.
اضافات سلفون را روی کیک برگردانید و کاملا بپوشانید تا خشک نشود و سپس کیک را به فریزر منتقل کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کیک یخچالی با پتی بور
رسپی گاناش برای روی کیک بستنی
مراحل تهیه گاناش برای روی کیک بستنی به شرح زیر است:
- شکلات خرد شده را روی بخار آب بگذارید و به طور مداوم با قاشق هم بزنید تا آب شود.
- در ابتدا، خامه را به شکلات ذوبشده اضافه کنید و آن را روی حرارت بن ماری بهطور مرتب هم بزنید تا مخلوط صاف و یکدست شود.
- بعد از اینکه مواد یکدست شدند، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. سپس کیک را از یخچال خارج کنید و گاناش را روی آن بریزید.
- برای تزیین روی کیک میتوانید به سلیقه خود از میوهها، ترافلها یا شکلات سفید خردشده و یا پسته خردشده استفاده کنید.
- کیک را به فریزر ببرید و قبل از سرو، آن را از فریزر خارج کرده و برش بزنید. وقتی کیک بستنی را از فریزر درآوردید، بهتر است چند دقیقه صبر کنید تا کمی نرم شود و میل کردن آن لذتبخشتر باشد!
“““html
(روش بن ماری)
نکات کلیدی در تهیه کیک بستنی
در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه کیک بستنی اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- میتوانید میوههای تزیینی را در زمان سرو روی کیک بگذارید تا در فریزر یخ نزنند.
- اگر دوست دارید، میتوانید گاناش را حذف کنید و کیک را ساده نگه دارید؛ یا اینکه بهجای روی کیک، از خردههای کیک روی بستنی استفاده کنید یا بستنی را با میوههای خردشده بپوشانید.
- وقتی کیک بستنی را داخل فریزر میگذارید، باید تا زمان سرو آن را در فریزر نگه دارید. حتماً روی کیک را بپوشانید تا بوی فریزر به خود نگیرد.
- میتوانید کیک بستنی را در قالب کمربندی به شکل چیزکیک هم سرو کنید: یک لایه کیک را در کف قالب قرار دهید، بستنی را روی آن بریزید و سپس گاناش را اضافه کنید و تزئین کنید.
- برای تهیه گاناش میتوانید از شکلات شیری، تلخ یا ترکیبی از این دو استفاده کنید که کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد.
امیدواریم این دستور از مجله آشپزی رضیم به دردتان بخورد و با تهیه این دسر خوشمزه لحظات شادی را برای خود و عزیزانتان رقم بزنید.