رسپی گردو پلو مرحله به مرحله؛ غذایی خوشمزه از شهرکرد

“`html
گردو پلو یکی از غذاهای معروف شهرکرد است. به خاطر وجود گردو، این غذا دمای بدن را بالا میبرد و به همین دلیل بهتر است گردو پلو را در فصلهای سرد تهیه و میل کنید. در این مقاله از رضیم بلاگ، طرز تهیه گردو پلو را به شما آموزش میدهیم. با ما همراه شوید.
مواد لازم برای تهیه گردو پلو
برای تهیه گردو پلو به مواد زیر نیاز دارید:
گوشت گوسفند یا مرغ | ۳۰۰ گرم |
گردو | ۲.۵ پیمانه |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
سیر | ۱ قاشق غذاخوری |
برنج | ۳ پیمانه |
آب | ۲ تا ۳ پیمانه |
زرشک | ۲ قاشق غذاخوری |
کشمش | ۳ قاشق غذاخوری |
زعفران | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین | به مقدار دلخواه |
مراحلههای تهیه گردو پلو
برای تهیه گردو پلو مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: آمادهسازی گوشت.
اول، گوشت را به تکههای کوچک خرد کنید و کنار بگذارید. سپس پیازها را پوست کنده و بشویید و به صورت ریز خرد کنید. حالا یک تابه مناسب برداشته و کمی روغن در آن بریزید.
وقتی روغن داغ شد، پیازها را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا سبک و شفاف شوند. بعد از اینکه پیازها به این مرحله رسیدند، تکههای گوشت را اضافه کرده و همه را تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. وقتی این تغییر رنگ را دیدید، سیر رنده شده را اضافه کنید و بلافاصله تفت دهید. یادتان باشد سیر نباید زیاد تفت داده شود.
به محض اینکه بوی سیر به مشام رسید، ادویهها را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. در مرحله بعد، آب را اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیسی پلو شیرازی
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شاهتوت پلو با گوشت قلقلی
مرحله دوم: آمادهسازی گردو.
در این مرحله، گردوها را در آب سرد بگذارید تا خیس بخورند.
شما میتوانید پوسته نازک گردو را جدا کنید یا به همین شکل بگذارید. در ظرف دیگری، پیازها را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.
سپس پیازها را با کمی روغن در قابلمه تفت دهید. وقتی پیازها سبک و شفاف شدند، کشمش، زرشک و گردو را به آن اضافه کرده و همه مواد را با هم تفت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ساطری پلو مشهدی
مرحله سوم: افزودن مواد گردویی به گوشت.
در این مرحله، مواد گردویی که در مرحله دوم آماده کردهاید را به گوشتی که در مرحله اول پختهاید اضافه کنید و…
“““html
در مرحله اول آمادهسازی، مواد اولیه را برای پخت آماده کنید.
سپس دارچین و زعفران دمکرده را به قابلمه اضافه کنید. این ترکیب را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه با حرارت تفت دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی قیسی پلو اردبیلی
مرحله چهارم: آمادهسازی برنج
برنج را به مدت ۱ ساعت در آب و نمک خیس کنید. سپس یک قابلمه را پر از آب کرده و روی حرارت زیاد بگذارید تا آب به جوش بیاید. وقتی آب جوشید، برنج آبکششده را به همراه کمی نمک به قابلمه اضافه کنید.
در این مرحله برنج باید نیمپز شود. یعنی لایه بیرونی آن کمی نرم و مغز آن کمی سفت بماند. بعد در یک قابلمه کمی روغن بریزید و نان یا ورقههای سیبزمینی را در ته قابلمه بگذارید تا تهدیگ برنج شکل بگیرد.
در نهایت برنج نیمپز را روی تهدیگ بریزید و بگذارید تا کاملاً دم بکشد. بعد از اینکه برنج دم کشید، مقداری روغن روی آن بریزید و اجازه دهید کمی با روغن هم دم بکشد.
بیشتر بخوانید: رسپی باسترما پلو اردبیلی
در پایان برنج را در یک ظرف مناسب سرو کنید و مواد گوشتی را هم روی آن قرار دهید. میتوانید از کشمش برای تزئین استفاده کنید. یا میتوانید مواد گوشتی و برنج را به صورت لایه لایه دم کنید. انتخاب با شماست. نوش جان!
پیشنهاد میکنیم حتماً این غذای خوشمزه و خاص را بر اساس روشی که در این مطلب از مجله آشپزی رضیم توضیح دادهایم، تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.