رسپی یک دسر پاییزی با سیب؛ ساده و خوشمزه

“`html
پای سیب یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب پاییزی است. این دسر به تارت و گلت سیب و دارچین شباهت دارد. با تغییرات جزئی در مواد و چیدمان میتوانید یک دسر متفاوت تهیه کنید. در این مقاله از مجله رضیم طرز تهیه این دسر پاییزی را برای شما شرح میدهیم.
مواد لازم برای تهیه خمیر پای
مواد لازم برای تهیه خمیر پای به صورت زیر هستند:
آرد | ۲ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل | ۱/۴ قاشق چایخوری |
کره | ۱۰۰ گرم (نرم شده در دمای محیط) |
تخم مرغ | ۱ عدد |
روغن مایع | ۳ قاشق غذاخوری |
ماست | ۱/۴ پیمانه |
شکر | ۴۰ گرم |
مواد لازم برای داخل پای
مواد لازم برای داخل پای به صورت زیر هستند:
سیب رنده شده | ۳ عدد بزرگ |
شکر | ۱/۲ پیمانه |
گردوی خرد شده | ۱/۴ پیمانه (اختیاری) |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
آب | ۱/۴ پیمانه |
مراحل تهیه یک دسر پاییزی با سیب
- برای آمادهسازی این دسر به ۳۵ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارید.
- این مقدار مواد برای ۳ تا ۴ نفر کافی است و میتوانید با ضرب و تقسیم، مقدار مواد را تنظیم کنید تا دسر بیشتری درست کنید.
- تهیه این دسر از نظر سختی در سطح متوسط است.
مرحله اول: آمادهسازی مواد خشک
آرد و بیکینگ پودر را در یک ظرف بزرگ بریزید و خوب مخلوط کنید.
این مخلوط را ۲ تا ۳ بار از الک رد کنید.
الک کردن باعث میشود خمیر نرمتر و سبکتر شود و بیکینگ پودر به خوبی در آرد پخش گردد.
بیشتر بخوانید: رسپی عصاره سیب خانگی (شیره سیب)
مرحله
“““html
دوم: ترکیب کره، شکر و وانیل و تخممرغ
کره نرم شده را در یک کاسه بگذارید و شکر را به آن اضافه کنید.
این دو ماده را به مدت ۵-۷ دقیقه با یک همزن برقی با سرعت بالا هم بزنید تا کره کاملاً کرمی و یکدست شود.
مرحله سوم: افزودن تخممرغ و وانیل
تخممرغی که به دمای اتاق رسیده و وانیل را به مخلوط اضافه کنید و دوباره همه مواد را هم بزنید تا سبک و پفدار شود.
در این حین، چند بار دور کاسه را با قاشق بزنید تا کره و تخممرغ به خوبی با هم ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: دنده بلال با سس مخصوص؛ یک میانوعده خوشمزه
مرحله چهارم: اضافه کردن روغن و ماست
روغن مایع و ماست را به مواد درون کاسه اضافه کنید و با همزن فقط به حدی هم بزنید که مخلوط شوند.
این کار باعث میشود خمیر نرمتر و مرطوبتر شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن آرد و آماده کردن خمیر
به آرامی مخلوط آرد و مواد خشک را به مواد مرطوب اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا خمیر جمع شود و نرم و لطیف باشد.
نباید زیاد خمیر را ورز دهید تا سفت نشود؛ فقط به اندازهای که مواد به هم بچسبند کافی است.
خمیر را درون یک کیسه پلاستیکی بگذارید و سطحش را صاف کنید. سپس آن را در یخچال بگذارید تا کمی استراحت کند.
بیشتر بخوانید: رسپی شیره خرمالو
مرحله ششم: آماده کردن مواد داخل پای
در این مدت به تهیه مواد داخلی پای بپردازید.
سیبها را بشویید و پوست بگیرید. سپس با رنده سیبها را رنده کنید.
سیب رنده شده را در یک قابلمه مناسب قرار دهید و شکر، آب، گردو و پودر دارچین را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۵-۸ دقیقه صبر کنید تا سیبها نرم شوند و طعم دارچین و شکر را به خود بگیرند.
مرحله هفتم: پهن کردن خمیر
خمیر را روی سطحی که کمی آرد پاشیدهاید بگذارید و با وردنه به ضخامت نیم سانت باز کنید. سپس به اندازه قالب برش بزنید.
خمیر را به آرامی در قالب بگذارید و آن را به لبههای قالب فشار دهید تا کاملاً جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش گلکلم و اسفناج؛ مغذی و سالم
مرحله هشتم: پر کردن و شکل دادن پای
مخلوط سیب و گردوی خنک شده را در وسط خمیر پای بریزید و با قاشق صاف کنید. سپس خمیر اضافی را به نوارهای باریک برش بزنید و به صورت مشبک یا نامنظم روی مواد قرار دهید.
این نوارهای خمیر باعث زیبایی بیشتر پای و پخت یکنواخت آن میشوند.
مرحله نهم: پخت پای
فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و قالب را در فر قرار دهید. پای را ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید تا سطح خمیر طلایی و ترد شود.
برای اطمینان از پخت کامل، میتوانید یک خلال دندان را در وسط پای فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، پای آماده است.
بیشتر بخوانید: رسپی پای انار با رسپی مرحله به مرحله
مرحله دهم: تزیین و سرو دسر
بعد از اینکه پای را از فر در آوردید و خنک شد، آن را با پودر قند تزیین کنید.
این تزیین جلوهای زیبا و طعم ملایمی به پای میدهد.
شما میتوانید این پای سیب خوشمزه را با چای یا قهوه سرو کرده و از طعم خوشایند آن لذت ببرید.
امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما دوستداران آشپزی قرار گرفته باشد و بتوانید این دسر جذاب را طبق روش راحت و کامل بالا درست کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید. خمیر این پای بسیار نرم و لطیف است و کار کردن با آن راحت است.