رسپی ۱۳ نوع افطاری نونی سالم و مقوی

“`html
شاید بهترین گزینه برای افطاری غذاهای نونی باشد. این غذاها همچنین برای سحری هم خوب هستند. غذاهایی که با نان درست میشوند بسیار متنوعاند. ما در اینجا چند غذا را معرفی میکنیم که طرفداران زیادی دارند و تهیه آنها برای خانمهای روزهدار در ماه رمضان سریع و آسان است.
۱- الویه
برای تهیه سالاد الویه نونی به مواد زیر نیاز دارید: سینه مرغ، یک پیاز متوسط، سیبزمینی، تخممرغ، نخودفرنگی، خیار شور، سس مایونز، آب مرغ و ادویههایی مثل نمک و فلفل سیاه.
اول، سینه مرغ را با یک پیاز و مقدار کمی آب و نمک بپزید. بعد از پخته شدن، آن را ریز و خرد کنید. سیبزمینی و تخممرغ را هم بپزید، پوست بکنید و به تکههای کوچک خرد کنید. برای ادامه مطالب رسپی سالاد الویه اینجا کلیک کنید.
۲- انواع شامی
برای تهیه شامی، مواد اصلی آن گوشت چرخ کرده است و این بستگی به نوع شامی دارد که میخواهید درست کنید. برای شامی پوک، ابتدا لپه را بپزید. وقتی کاملاً پخته شد، آن را از روی حرارت بردارید.
گوشتهای تکهای را با پیاز خرد شده کمی سرخ کنید و وقتی آب آن گرفته شد، کنار بگذارید. سپس لپه، گوشت و پیاز را با هم چرخ کرده و خوب مخلوط کنید و ورز دهید. برای ادامه مطالب رسپی شامی اینجا کلیک کنید.
۳- رولت نان و پنیر و سبزی
نان و پنیر و سبزی یکی از مواد اصلی سفرههای افطار هستند. اما میتوان با این مواد یک دستور ساده و خوشمزه برای افطار درست کرد.
- سبزی خرد کرده: ۵۰۰ گرم
- پنیر: ۱۵۰ گرم
- گردو خرد شده: ۱۰۰ گرم
- نان لواش: ۳ عدد
رسپی:
نانها را به ابعاد ۲۵ در ۴۰ برش بزنید. سبزی را ریز خرد کنید و با گردو و پنیر مخلوط کنید تا خوب ترکیب شوند. یک کیسه فریز را باز کنید و یک قطعه نان لواش را روی آن بگذارید و یک لایه نازک از مخلوط را روی آن بمالید. سپس نان دیگری روی آن بگذارید. این کار را سه بار تکرار کنید بهطوریکه آخرین لایه شامل مواد باشد. با کمک نایلونی که در زیر نان گذاشتهاید، آن را به هم بپیچید. حدود دو ساعت در یخچال بگذارید تا مواد خوب به نان بچسبد و منسجم شود.
سپس آن را به تکههای یک سانتیمتری برش بزنید و سرو کنید.
۴- خاویار بادمجان
بادمجان، سبزیای است که میتوان غذاهای مختلفی با آن درست کرد. یکی از این غذاها خاویار بادمجان است. خاویار بادمجان شبیه میرزاقاسمی است، ولی بدون تخممرغ درست میشود و تهیه آن خیلی ساده و سریع است. این غذا معمولاً با برنج هم خورده میشود.
بادمجانها را میتوانید به دو صورت آماده کنید: میتوانید آنها را روی حرارت گاز یا زغال کباب کرده و پوست بکنید یا این که بادمجانها را آبپز کنید.
“““html
البته من بهشخصه پیشنهادی برای شما دارم که بادمجانها را کبابی کنید. اگر میخواهید از این بادمجانها برای تهیه میرزاقاسمی استفاده کنید، حتماً آنها را کبابی کنید.
وقتی بادمجانها را کباب کردید، بگذارید خنک شوند. بعد پوست آنها را به آرامی بکنید. حواستان باشد که پوست تیره داخل خاویار بادمجانتان نماند. برای ادامه مطلب رسپی خاویار بادمجان اینجا کلیک کنید.
۵- تاس کباب
تاس کباب یکی از غذاهای سنتی ماست که مواد اصلیاش گوشت، سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی هستند. این غذا روشهای مختلفی برای پخت دارد و میتوان با گوشت خورشتی یا چرخکرده تهیهاش کرد.
اگر کسی نمیخواهد از گوشت قرمز استفاده کند، میتواند این غذا را با گوشت مرغ درست کند. حتی میتوان تاس کباب را به صورت رژیمی و بدون روغن تهیه کرد. رسپی تاس کباب خیلی ساده است.
ابتدا گوشت را به شکل نازک برش دهید. هویجها را پوست کرده و به صورت حلقه حلقه ببرید. سپس پیازها را هم پوست کرده و به صورت حلقهای خرد کنید.
توجه داشته باشید که باید بادمجانها را به شکل حلقهای ببرید و آلوها را خوب بشویید و در ظرفی با مقداری آب خیس کنید. برای ادامه مطلب رسپی تاس کباب در اینجا کلیک کنید.
۶- خوراک مرغ و لوبیا سبز
یکی از بهترین و سادهترین غذاها در ماه رمضان خوراک مرغ و لوبیا سبز است. برای تهیه این غذا ابتدا مرغ را بپزید. برای این کار مرغ را با آب و پیاز که به چهار قسمت تقسیم کردهاید، به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بگذارید تا بپزد.
سیبزمینی را به صورت درشت خرد کنید تا له نشود. هویج را نیز حلقهحلقه کنید. لوبیاها را به اندازه نیم بند انگشت خرد کرده و کنار بگذارید. برای ادامه مطلب رسپی خوراک مرغ و لوبیا سبز اینجا کلیک کنید.
۷- کشک بادمجان
کشک بادمجان گزینه خوبی برای افطاری است؛ بهتر است آن را با سیر و گردو درست کنید تا طعم بهتری داشته باشد و طبع سرد آن نیز گرفته شود.
کشک بادمجان به راحتی آماده میشود و میتوانید آن را زیباتر و خوشرنگتر روی سفره افطار تزیین کنید. میتوانید با کشک، پیاز داغ و نعناع روی آن را به سلیقه خود تزیین کنید. جهت مشاهده رسپی کشک بادمجان مخصوص افطار کلیک کنید.
“““html
کنید.
۸- سالاد ماکارونی
سالاد ماکارونی، همونطور که مشخصه، بیشتر به عنوان یک پیش غذا یا سالاد شناخته میشه تا یک غذای اصلی! پس اگر وقت کافی ندارید و فقط میخواهید یک غذا درست کنید، سالاد ماکارونی گزینه خوبی برای شما نیست.
اما اگر به دنبال یک سفره کامل برای افطار هستید، رسپی سالاد ماکارونی را دنبال کنید.
۹- کتلت مرغ
کتلت مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانیه که به روشهای مختلفی تهیه میشود و کمتر کسی را میتوانید پیدا کنید که این غذای لذیذ جزو غذاهای مورد علاقهاش نباشد.
اگر به دلایلی نمیتوانید گوشت قرمز مصرف کنید، میتوانید این کتلت را با گوشت مرغ درست کنید. علاوه بر این، کتلت مرغ نسبت به کتلت گوشت مزایایی داره که از مهمترین آنها میتوان به سالمتر و اقتصادیتر بودن گوشت مرغ اشاره کرد.
مراحل تهیه کتلت مرغ
مراحل تهیه کتلت مرغ به این شکل است:
- اول از همه برای درست کردن کتلت، به سینه مرغ و سیبزمینی پخته نیاز دارید. پس مرغ را همراه با آب، ۱ عدد پیاز، زردچوبه و نمک در یک قابلمه روی گاز بگذارید و بعد از اینکه آب به جوش آمد، بگذارید مرغ به آرامی بپزد.
- در همین حین سیبزمینی را آبپز کنید. سپس ۱ عدد پیاز را خرد کرده و آب آن را بگیرید تا مواد کتلت شل نشود.
- حالا سیبزمینی پخته شده را به پیاز اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
- مرغ پخته شده را با ادویه، تخممرغ و کمی آرد سوخاری اضافه کنید و همه مواد را در مخلوطکن بریزید تا کاملاً ترکیب شوند.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه روی لینک رسپی کتلت مرغ کلیک کنید.
۱۰- کتلت گوشت چرخ کرده
کتلت با گوشت چرخکرده یکی از خوشمزهترین غذاهای نونی است که از بچگی تا حالا خوردید. کتلتها در اشکال و طعمهای مختلف تهیه و سرو میشوند، از جمله کتلتهایی با سبزیجات، گوشت، مرغ و ماهی که حتماً اسم آنها را شنیدید.
مواد اصلی کتلتها شامل تخممرغ، سیبزمینی و پیاز است که با مواد دیگری ترکیب میشوند. شما میتوانید این غذای خوشمزه را با نان، گوجهفرنگی، خیارشور، سبزی و… در وعده افطار میل کنید.
مراحل تهیه کتلت گوشت چرخ کرده
مراحل تهیه کتلت گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:
- ابتدا سیبزمینیها را پوست کنده و رنده کنید. سپس پیاز را پوست کرده و در یک ظرف دیگر رنده کنید. آب پیاز را بگیرید و به سیبزمینیهای رنده شده اضافه کنید. (اگر پیاز آب داشته باشد، کتلت شما جمع نمیشود، پس به این موضوع دقت کنید).
- حالا گوشت چرخکرده را به سیبزمینیهای رنده شده اضافه کنید. تخممرغها را هم به این مخلوط اضافه کنید.
- نمک، فلفل و زردچوبه را هم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا ادویه به خوبی ترکیب شود.
- تمام مواد را با دست خوب ورز دهید تا کاملاً با هم ترکیب شوند. حدود نیم ساعت این مخلوط را در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
“““html
برای ادامه دستور تهیه این غذای محبوب و ساده روی لینک رسپی کتلت گوشت چرخ کرده کلیک کنید.
۱۱- انواع کوکو
کوکو یکی از غذاهایی است که اکثر افراد از هر سنی دوست دارند. این غذا برای دانشجویان، مجردها و خانوادهها با جمعیت کم بسیار مناسب است و میتوان از آن برای ناهار، شام و یا وعده افطاری استفاده کرد. کوکو به عنوان یک غذای سریع نیز در نظر گرفته میشود، زیرا خیلی سریع آماده میشود و برای خانمهای شاغل که وقت زیادی برای آشپزی ندارند، خیلی ایدهآل است.
همانطور که میدانید، کوکو انواع مختلفی دارد و از خوشمزهترین و پرطرفدارترین آنها میتوان به کوکو سبزی، کوکو سیبزمینی، کوکو مرغ، کوکو ذرت، کوکو لوبیا سبز و… اشاره کرد.
برای مشاهده دستور تهیه انواع کوکوهای لذیذ و خاص روی لینک رسپی انواع کوکو کلیک کنید.
۱۲- عدسی
عدسی یکی از غذاهای لذیذ و مقوی ایرانی است که معمولاً در فصلهای سرد سال تهیه و سرو میشود. این غذا بسیار گرم و دلپذیر است و میتوانید آن را با توجه به سلیقهتان با سیبزمینی یا قارچ درست کنید. عدسی را میتوان به عنوان پیش غذا در مقدار کم و به عنوان غذای اصلی با حجم بیشتر در وعده افطار سرو کرد.
مراحل تهیه عدسی
مراحل تهیه عدسی به صورت زیر است:
- عدس را شسته و در آب جوش به مدت دو ساعت بخیسانید تا نرم شود.
- پیاز و سیر را خرد کرده و در یک قابلمه با روغن داغ تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
- زردچوبه، نمک و فلفل را به پیاز و سیر افزوده و هم بزنید.
- سیبزمینیها را به مواد افزوده و کمی تفت دهید. سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و تا زمانی که بوی خامی رب گرفته شود، تفت دهید.
برای ادامه دستور تهیه این غذای خوشمزه و مقوی، روی لینک رسپی عدسی کلیک کنید.
۱۳- کیتو مرغ
کیتو مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار است که ریشهاش به ایتالیا برمیگردد. کیتو مرغ شباهت زیادی به کتلت مرغ دارد و به همین دلیل با ذائقه ایرانیها همخوانی دارد. شما میتوانید بسته به سلیقه و رژیم غذاییتان، برخی از سبزیجات را حذف یا با سبزیجات دلخواهتان جایگزین کنید.
مراحل تهیه کیتو مرغ
مراحل تهیه کیتو مرغ به صورت زیر است:
- در مرحله اول، فیلههای مرغ را آماده کنید. آنها را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.
- سپس با چاقو فیلهها را به صورت نگینی خرد کنید. تکههای مرغ خرد شده را در یک ظرف مناسب قرار دهید و به مرحله بعد بروید.
- در این مرحله مقداری پودر سیر، پودر پاپریکا، نمک و فلفل سیاه به مرغهای خرد شده اضافه کنید.
- مرغها را بهخوبی با ادویهها مخلوط کنید تا تمام تکههای مرغ طعمدار شوند.
- سپس به تخممرغ بپردازید. آن را در ظرف مناسبی بشکنید و با چنگال هم بزنید تا یکدست شود. حالا جعفری و ریحان خرد شده را به تخممرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید. اگر سبزی تازه ندارید، میتوانید از سبزی خشک استفاده کنید.
“““html
برای ادامه این دستور غذایی خوشمزه و خاص، روی لینک رسپی کیتو مرغ کلیک کنید.
غذاهای نونی معمولاً سبکتر از غذاهای برنجی هستند و برای افطار مناسبترند. نه تنها در ماه مبارک رمضان، بلکه در مواقع دیگر هم شامهای سنگین اصلاً توصیه نمیشوند. به همین دلیل بهتر است غذاهای برنجی را برای وعده سحری انتخاب کنید و برای افطار، غذاهای نونی میل کنید.
البته در انتخاب غذای مناسب افطار، نکات مهم دیگری هم باید در نظر گرفته شود. شما از کدام غذاهای نونی برای افطار استفاده میکنید؟