رسپی

رسپی ۵ غذا با برنج قهوه‌ای؛ خوشمزه و پرخاصیت

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

برنج قهوه‌ای، به خاطر وجود فیبر و مواد مغذی زیاد، یک جایگزین سالم و خوشمزه برای برنج سفید است. در این مقاله از رضیم بلاگ ما شما را با طرز تهیه چند غذای خوشمزه با برنج قهوه‌ای آشنا می‌کنیم تا از طعم و خواص مفید این ماده غذایی در آشپزی‌تان بهره بگذارید.

۱- پلو مرغ و سبزیجات

سینه مرغ ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
هویج ۱ عدد
قارچ ۲۰۰ گرم
برنج قهوه‌ای ۳ پیمانه
آب ۴/۵ پیمانه
روغن زیتون به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه پلو مرغ و سبزیجات

برای تهیه پلو مرغ و سبزیجات مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. مرغ را به قطعات کوچک برش دهید و با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه طعم‌دار کنید.
  2. پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن زیتون تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
  3. فلفل‌دلمه‌ای، هویج و قارچ را نیز نگینی خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و ادامه دهید تا کمی تفت بخورند.
  4. مرغ‌های طعم‌دار شده را به مخلوط اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
  5. برنج قهوه‌ای را که از قبل خیس کرده‌اید، به همراه آب به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد به خوبی مخلوط شوند.
  6. حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و بگذارید به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بکشد تا برنج پخته شود.
  7. پلو را در ظرف مناسب بکشید و با جعفری تازه تزیین کنید.

نکته: شما می‌توانید از سبزیجات دیگری مثل ذرت، نخود فرنگی یا لوبیا سبز نیز در این غذا استفاده کنید. برای طعم‌دهی بیشتر، می‌توانید از زعفران دم‌کرده یا رب گوجه‌فرنگی هم بهره ببرید. اگر به طعم‌های تند علاقه دارید، می‌توانید فلفل سبز یا فلفل قرمز به مواد اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: انواع برنج قهوه‌ای را بشناسید!

۲- پلو گوشت و لوبیا

پلو گوشت و لوبیا از غذاهای خوشمزه با برنج قهوه‌ای

گوشت چرخ کرده “““html
۳۰۰ گرم
لوبیا قرمز ۳ پیمانه
پیاز ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
برنج قهوه‌ای ۳ پیمانه
آب ۵ پیمانه
روغن زیتون به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه پلو گوشت و لوبیا

مراحل تهیه پلو گوشت و لوبیا به این شکل است:

  1. باید لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کنید.
  2. پیاز را به قطعات کوچک خرد کرده و در روغن زیتون سرخ کنید تا نرم و شفاف شود.
  3. گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کرده و کمی سرخ کنید تا رنگش تغییر کند.
  4. رب گوجه فرنگی را به مخلوط اضافه کنید و کمی دیگر سرخ کنید تا بوی خامی آن برود.
  5. لوبیاهای خیس‌خورده و آب را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه چیز مخلوط شود.
  6. حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و بگذارید یک تا دو ساعت بپزد تا لوبیا و گوشت حسابی پخته شوند.
  7. برنج قهوه‌ای را که قبلاً خیس کرده‌اید به همراه آب به مخلوط اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
  8. حرارت را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم کنید تا پلو خوب بپزد.
  9. پلو گوشت و لوبیا را در ظرف سرو کنید و با جعفری تازه تزیین کنید.

نکته: می‌توانید از انواع دیگر لوبیا مثل لوبیا چیتی یا لوبیا پخته شده هم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین غذاها با برنج دودی

۳- عدس پلو با برنج قهوه‌ای

عدس پلو از غذاهای خوشمزه با برنج قهوه‌ای

عدس ۳ پیمانه
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
برنج قهوه‌ای ۳ پیمانه
آب ۵ پیمانه
روغن زیتون به مقدار لازم

“““html

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

رسپی عدس پلو با برنج قهوه‌ای

مراحل تهیه عدس پلو با برنج قهوه‌ای به صورت زیر است:

  1. عدس را از شب قبل خیس کنید.
  2. پیاز را کوچک خرد کرده و در روغن زیتون سرخ کنید تا نرم و شفاف شود.
  3. سیر را رنده کرده و به پیاز اضافه کنید و به سرخ کردن ادامه دهید تا عطر سیر بلند شود.
  4. رب گوجه‌فرنگی را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود.
  5. عدس‌های خیسانده را به همراه کمی آب به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا همه چیز خوب مخلوط شود.
  6. حرارت را کم کنید، در قابلمه را ببندید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزید تا عدس کاملاً نرم شود.
  7. برنج قهوه‌ای که از قبل خیس کرده‌اید را با کمی آب به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا همه چیز به خوبی مخلوط شود.
  8. حرارت را کم کنید، در قابلمه را ببندید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بگذارید بپزد تا پلو آماده شود.
  9. عدس پلو را در ظرف مورد نظر بکشید و با جعفری تازه و کشمش سرخ شده تزیین کنید.

نکته: می‌توانید از ادویه‌های مختلف مانند زیره، دارچین و فلفل قرمز برای خوشمزه‌تر شدن پلو استفاده کنید.

رسپی ۵ غذا با برنج قهوه‌ای؛ خوشمزه و پرخاصیت

بیشتر بخوانید: مقایسه برنج سفید با برنج قهوه‌ای

۴- سالاد برنج قهوه‌ای با سبزیجات و سس وینیگرت

سالاد با سبزیجات و سس وینیگرت از غذاهای خوشمزه با برنج قهوه‌ای

برنج قهوه‌ای ۱ پیمانه
خیار ۱ عدد
گوجه فرنگی ۱ عدد
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد (اختیاری)
پیاز قرمز ۱/۴ عدد
زیتون ۱۰ عدد
جعفری ۱/۴ پیمانه
سس وینیگرت به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

رسپی سالاد برنج قهوه‌ای با سبزیجات و سس وینیگرت

مراحل تهیه سالاد برنج قهوه‌ای با سبزیجات و سس وینیگرت به صورت زیر است:

  1. برنج قهوه‌ای را مطابق دستور روی بسته بپزید.
  2. خیار، گوجه‌فرنگی، فلفل‌دلمه‌ای (اگر استفاده می‌کنید) و پیاز قرمز را به صورت کوچک خرد کنید.
  3. زیتون‌ها را به صورت حلقه‌ای برش بزنید.
  4. در یک کاسه بزرگ، برنج قهوه‌ای پخته شده، خیار، گوجه‌فرنگی، فلفل‌دلمه‌ای (در صورت استفاده)، پیاز قرمز، زیتون و جعفری را با هم مخلوط کنید.
  5. سس وینیگرت را به همراه نمک و فلفل سیاه به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد به خوبی با سس آغشته شوند.
  6. سالاد را در ظرف مورد نظر بکشید و بلافاصله سرو کنید.

نکته: می‌توانید از انواع سبزیجات دیگر مثل کاهو استفاده کنید.

“““html

در این سالاد، می‌توانید از کلم‌پیچ، هویج و ذرت استفاده کنید. اگر دوست دارید طعم سالاد کمی بیشتر شود، می‌توانید از سس‌هایی مثل سس بالزامیک یا سس خردل هم استفاده کنید. این سالاد با برنج قهوه‌ای را می‌توانید با مرغ گریل‌شده، ماهی یا میگو نیز سرو نمایید.

۵- سوپ مرغ و برنج قهوه‌ای

سوپ مرغ و برنج قهوه‌ای از غذاهای خوشمزه با برنج قهوه‌ای

ران مرغ ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
هویج ۱ عدد
کرفس ۲ ساقه
سیر ۲ حبه
برنج قهوه‌ای ۱/۲ پیمانه
آب مرغ ۶ پیمانه
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
جعفری تازه برای تزیین (اختیاری) به مقدار دلخواه

رسپی سوپ مرغ و برنج قهوه‌ای

برای تهیه سوپ مرغ و برنج قهوه‌ای، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ران مرغ را با آب بشویید و در یک قابلمه بزرگ بگذارید.
  2. پیاز، هویج و کرفس را به شکل مکعبی خرد کنید و به ران مرغ اضافه کنید.
  3. آب مرغ و سیر را به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت بالا بگذارید تا بجوشد.
  4. وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا ۱ تا ۱.۵ ساعت پخته شود تا مرغ نرم شود.
  5. پس از پختن مرغ، آن را از قابلمه درآورید و بعد از کمی سرد شدن، استخوان و پوستش را جدا کنید و گوشت را به تکه‌های ریز خرد کنید.
  6. برنج قهوه‌ای که از قبل خیس کرده‌اید را به همراه گوشت مرغ خرد شده به قابلمه اضافه کنید.
  7. سوپ را برای ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر بپزید تا برنج قهوه‌ای پخته شود.
  8. در صورت نیاز، نمک و فلفل سیاه به سوپ اضافه کنید.
  9. سوپ را در ظرف سرو کنید و با جعفری تازه تزئین کنید (اختیاری).

نکته: می‌توانید از سبزیجات دیگر مانند ذرت، نخود فرنگی یا لوبیا سبز در این سوپ استفاده کنید. اگر می‌خواهید طعم سوپ بهتر شود، می‌توانید از ادویه‌هایی مثل زردچوبه، زیره و پودر سیر نیز بهره بگیرید.

بیشتر بخوانید: فرق برنج قهوه‌ای با برنج سبوس‌دار چیست؟

“““html

چه خوراک یا غذاهای دیگری با برنج قهوه‌ای می‌توان تهیه کرد؟

غذاهای دیگری که می‌توان با برنج قهوه‌ای درست کرد، شامل موارد زیر است:

  • خورش قیمه با برنج قهوه‌ای
  • خورش سبزی با برنج قهوه‌ای
  • دلمه برگ مو با برنج قهوه‌ای
  • کوفته تبریزی با برنج قهوه‌ای
  • ماکارونی با سس پستو و برنج قهوه‌ای

این دانه مغذی نه تنها به سلامتی شما کمک می‌کند، بلکه می‌تواند پایه انواع مختلف و خوشمزه‌ای از غذاها باشد. امیدوارم که این ایده‌ها از مجله آشپزی رضیم به شما در تهیه غذاهای خوشمزه با برنج قهوه‌ای کمک کنند!

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا