روشهای نگهداری از خرما در طولانی مدت

“`html
خرما یک میوه شیرین است که منبع غذایی مهمی به شمار میرود. برای نگهداری طولانیمدت خرما و حفظ تازگی و کیفیت آن، چند نکته و ترفند وجود دارد. نگهداری خرمای خشک راحتتر از خرمای تر و تازه است؛ بنابراین در این مقاله از بلاگ رضیم چند روش برای نگهداری انواع خرما را با شما در میان میگذاریم تا بتوانید از خرما بهتر مراقبت کنید.
روشهای نگهداری انواع خرما
خرما حاوی قند است و به همین دلیل در مدت کوتاهی ممکن است شکرک بزند یا طعم آن تغییر کند. به همین خاطر بهتر است خرمای تازه را همیشه در یخچال نگهداری کنیم تا طول عمر بیشتری داشته باشد.
در ادامه به روشهای نگهداری انواع مختلف خرما مانند (خرمای نارس، خرمای تازه، خرمای خشک و …) اشاره میکنیم.
۱- نگهداری خرمای نارس
خرمای نارس که به آن خارک هم میگویند، نوعی خرماست که مردم جنوب کشور زیاد از آن استفاده میکنند و طعم شیرین و گس دارد. این خرما بعد از برداشت میتواند خشک یا پخته شود که باعث افزایش ماندگاری آن میشود.
۲- نگهداری خرمای تازه
خرمای تازه، نوعی از خرماست که بیشتر مردم از آن استفاده میکنند. بهترین راه برای نگهداری این خرما، قرار دادن آن در یخچال است، اما نگهداری طولانیمدت آن در یخچال ممکن است طعم خرما را تغییر دهد و باعث ترش شدن آن شود.
برای نگهداری بهتر، بهتر است خرمای تازه را در یک ظرف با درب محکم قرار دهید یا در کیسههای فریزری بگذارید و هوای داخل آن را خالی کنید. همچنین میتوانید خرما را فریز کنید که تا سه سال قابل استفاده است.
۳- نگهداری خرمای خشک
خرمای خشک را میتوان در دمای اتاق و در فضای باز نگهداری کرد، یا اینکه آن را در ظرف شیشهای قرار دهید و در آن را محکم ببندید و در مکانی دور از نور مستقیم و گرما نگهداری کنید تا خراب نشود. مکان خشک و خنک و به دور از رطوبت، بهترین جا برای نگهداری خرمای خشک است و این خرما تا یک ماه قابل نگهداری است.
۴- نگهداری خرمای کبکاب
خرمای کبکاب به دلیل دانههای بزرگ و شیرینیاش طرفداران زیادی دارد. این نوع خرما نیز باید در محیطی خشک و خنک نگهداری شود و میتوانید آن را فریز کنید تا مدت طولانیتری از آن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی معسله (معجون خرما)
۵- نگهداری خرمای خاصویی
خرمای خاصویی شبیه بامیه و با رنگ قهوهای روشن است و از نوع خرمای تر و مرطوب به حساب میآید. بهترین راه برای نگهداری این نوع خرما نیز فریز کردن آن است. خرمای خاصویی با طعم شیرین و به خاطر شیره زیادش به عنوان شیرینکننده و طعمدهنده طبیعی در بسیاری از محصولات دیگر استفاده میشود.
بهترین روشهای نگهداری از خرما در خانه
بهترین روشهای نگهداری از خرما در خانه به شرح زیر است:
۱- نگهداری خرما در فریزر
فریز کردن خرما، یکی از بهترین راهها برای نگهداری طولانیمدت خرما در خانه است. بهتر است خرماها را در یک کیسه زیپدار قرار دهید و هوای داخل آن را خالی کنید تا از خراب شدن آنها جلوگیری کنید.
با قرار دادن خرما در کشوی پایین فریزر، میتوانید مدت زمان بیشتری آن را نگهداری کنید و احتمال خراب شدنش کم میشود. خرماهای بستهبندی و فریز شده معمولاً تا سه سال در فریزر به خوبی میمانند و طعم اصلی خود را حفظ میکنند.
۲- نگهداری خرما در دماى اتاق
خرمای خشک را میتوان
“““html
در دمای اتاق و مکان خشک میتوانید خرما را تا دو ماه نگهدارید. البته مهم است که آن را در یک ظرف شیشهای قرار دهید و درب آن را محکم ببندید. همچنین باید ظرف را دور از نور و گرما نگه دارید تا خرما مدت بیشتری سالم بماند و خراب نشود.
۳- نگهداری خرما داخل یخچال
معمولاً برای نگهداری خرما در خانه، آن را داخل یخچال میگذارند. اگر قواعد نگهداری را رعایت کنید، خرما تا شش ماه تازه میماند. فقط توجه داشته باشید که خرماها را در یک ظرف با درب بسته قرار دهید و دمای یخچال از ۴ درجه سانتیگراد پایینتر باشد تا خرما شکرک نزند یا مزهاش ترش نشود.
بیشتر بخوانید: رسپی حلوا خرما به روش جنوبیها
راهکارهای جلوگیری از شکرک زدن یا ترش شدن خرما
یکی از مشکلات نگهداری خرما در خانه، شکرک زدن آن است که به شکل بلورهای قندی روی خرما ایجاد میشود. باید بدانید که شکرک زدن به معنای خراب شدن خرما نیست و میتوانید خرماهای شکرکزده را بشویید و بخورید.
با این حال، شکرک زدن ممکن است به دلیل نگهداری نامناسب خرما باشد و اگر ادامه داشته باشد، میتواند موجب خراب شدن خرما شود. اگر خرما ترش شد، این نشانهای است که باید آن را دور بیندازید، زیرا باکتریها در شیرینی خرما خوب رشد میکنند.
معمولاً نگهداری خرما در مکان گرم باعث ترش شدن آن میشود و در مدت کوتاهی خراب میشود. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است خرما را در جای خنک و خشک، مثل یخچال، نگه دارید.
بهترین زمان مصرف خرما
خرما تازه باید در مدت یک هفته مصرف شود تا عطر و طعم آن حفظ شود. البته میتوانید با رعایت نکاتی که قبلاً اشاره کردیم، آن را تا یک سال در یخچال نگهداری کنید یا حتی فریز کنید.
ولی بهترین زمان برای مصرف خرما یک هفته است. خرما به عنوان یک میوه خوشمزه در هر زمانی از روز میتواند خورده شود و بخاطر قند طبیعیاش، گزینه خوبی برای صبحانه محسوب میشود.
همچنین، میتوانید آن را به عنوان یک میانوعده سالم در طول روز مصرف کنید و به دلیل انرژیزایی که دارد، بعد از ورزش به بازسازی انرژی کمک میکند. به طور کلی، خرما را میتوان در هر زمانی از روز مصرف کرد.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم راهکارهایی برای نگهداری بهتر خرما در مدت طولانی توضیح دادیم تا بتوانید خرمای خود را مدت بیشتری سالم نگه دارید و از آن استفاده کنید.