روشی متفاوت جهت تهیه دلمه برگ مو با سس رب انار (مرحله به مرحله)

“`html
دلمه برگ مو با سس رب انار و جعفری
«دلمه برگ مو» یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که دستور تهیه آن بسیار راحت است. جالب است بدانید که دلمه به عنوان یکی از فینگرفودهای معروف در دنیا، ریشه در آشپزی یونانی دارد و خود یک غذای سنتی در یونان به حساب میآید.
اگر وقت و حوصلهای داشته باشید، میتوانید این پیش غذای خوشمزه که به عنوان یک وعده اصلی هم میتواند سرو شود را به آسانی تهیه کنید. اگر زمان کم دارید، این دستور تهیه ساده دلمه برگ مو برای شما بسیار مناسب و کارآمد خواهد بود. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار
- مغز ران گوساله: نیم کیلو
- برنج خام: یک لیوان
- رب گوجهفرنگی: نصف لیوان
- جعفری تازه و ریز خرد شده: نصف لیوان
- پیاز یک عدد بزرگ
- زردچوبه و پودر فلفل سیاه: هر کدام یک قاشق چایخوری
- نمک: نیم قاشق چایخوری
- برگ مو تازه یا کنسرو شده: نیم کیلو
مواد لازم برای چاشنی دلمه برگ مو
- کره: ۳۰ گرم
- شکر: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار کم
- رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
- آب: یک استکان
دستور تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار
- ابتدا برنج را خیس کنید تا نرم شود.
- اگر از برگ مو کنسروی استفاده میکنید، خوب است که آنها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب بخیسانید، زیرا ممکن است شور باشند.
- بعد از این مدت، برگ موها را با آب بشویید و در آبکش بگذارید تا آبشان گرفته شود.
- در یک ظرف تمام مواد به جز گوشت را بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس گوشت را به صورت ورقههای نازک برش بزنید.
- پیازها را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. وقتی پیازها کمی نرم شدند، برشهای گوشت را به آنها اضافه کنید و تفت دهید.
- روی یک برگ مو، یک برش از گوشت قرار دهید و یک یا دو قاشق از مخلوط مواد را در وسط آن بریزید. برگ مو را به آرامی بپیچید.
- تمام دلمهها را در یک قابلمه بچینید و نصف استکان آب به آنها اضافه کنید.
- روی دلمهها یک بشقاب سنگین و یک وزنه مانند سنگ بگذارید تا در زمان پخت خراب نشوند.
- برای تهیه چاشنی، کره را کمی آب کنید و رب انار، نمک، شکر و آب را به آن اضافه کنید. این چاشنی را در اواخر پخت روی دلمهها بریزید.
- زمان پخت دلمه برگ مو حدود ۲ ساعت است. این دلمه به خاطر رب انار کمی ملس میشود. اگر طعم ملس را دوست ندارید، میتوانید رب انار را حذف کنید.

فوت و فنهای تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار و گوشت
- اگر از برگهای تازه استفاده میکنید، آنها را ۲ تا ۳ دقیقه در آب بجوشانید تا کمی نرم شوند و نشکسته شوند.
- میتوانید به جای برشهای گوشت، از ۲۵۰ گرم گوشت چرخکرده هم استفاده کنید.
- برخی ها دوست دارند علاوه بر جعفری، از ترکیب تره، نعناع، شوید و ترخون هم استفاده کنند. ۵ قاشق غذاخوری از این سبزیها برای این مقدار دلمه مناسب است.
مواد لازم برای چاشنی دلمه برگ مو با رب انار
- میتوانید زرشک و کشمش نیز به مواد دلمه اضافه کنید. زرشک را کمی خیس کنید و به مواد اضافه کنید.
- برای اضافه کردن کشمش، آن را با کمی پیاز و زردچوبه و دارچین تفت دهید و سپس به مواد دلمه اضافه کنید.
- قبل از قرار دادن دلمهها در قابلمه، کف آن را با چند عدد برگ مو بپوشانید تا دلمهها به کف بچسبند.
- نخود لپه یکی از موادی است که معمولاً برای پخت دلمه برگ مو استفاده میشود.
“““html
رب انار برای طعمدهی به خوراکیها بسیار مفید است. اگر عاشق طعم لپه در دلمه هستید، پیشنهاد میکنم قبل از اضافه کردن آن به مواد دلمه، لپهها را بپزید. همچنین حتماً لپهها را یک تا دو روز قبل از شروع به تهیه دلمه بخیسانید.
نکات مهم برای تهیه دلمه برگ مو با گوشت
- اگر میخواهید برنج را بپزید، بسیار مهم است که برنج دلمه زیاد نپزد. برنج باید فقط کمی بپزد و دانه دانه باشد. حتماً برنج را آبکش کنید.
- میتوانید به جای برنج از بلغور گندم هم استفاده کنید.
- مقداری از شهد دلمه را با مواد دلمه مخلوط کنید تا طعم بهتری بگیرد.
- آبی که به دلمه میزنید باید خیلی کم باشد، بهطوریکه سطح آن از دلمهها پایینتر باشد.
- بهتر است از برگهای تازه و ترد استفاده کنید. اگر زمان برداشت برگهای تازه نیست، میتوانید از کنسرو برگ مو استفاده کنید.
- وقتی دلمه را میپیچید، مواد را روی قسمت پشت برگ قرار دهید تا قسمت براق و صاف به سمت بیرون باشد.
- قبل از سرو دلمهها، شعله را خاموش کنید و بگذارید دلمهها کمی سرد شوند تا شکل خود را حفظ کنند.

آیا با سبزیجات مخصوص دلمه برگ مو آشنا هستید؟
در بسیاری از شهرهای کشورمان برای تهیه دلمه برگ مو از سبزیجات معطر کوهی استفاده میکنند. بهطور معمول در همه شهرها از سبزیهایی مانند جعفری، نعناع، مرزه، شوید، ترخون و پیازچه استفاده میشود.
خواص غذایی برگ مو
در 100 گرم برگ مو، مواد مغذی زیر وجود دارد:
- کالری: 93
- چربی کل: 2.1 گرم
- کلسترول: 0
- سدیم: 9 میلیگرم
- پتاسیم: 272 میلیگرم
- کربوهیدرات: 17 گرم
- فیبر: 11 گرم
- قند: 6 گرم
- پروتئین: 6 گرم
- همچنین، برگ مو شامل کلسیم، آهن، ویتامین A، ویتامین B6 و منیزیم است.
بهترین روش نگهداری برگ مو
- قبل از فریز کردن، برگ مو را نشویید.
- برای فریز کردن، برگها را داخل کیسه پلاستیکی بگذارید.
- اطمینان حاصل کنید که برگها کاملاً پوشانده شده باشند تا سرما به آنها آسیب نرساند.
- میتوانید برگهای منجمد را به مدت 6 ماه تا یک سال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید:
دستور تهیه دلمه برگ مو حلقهای یا قالبی مرحله به مرحله
دستور تهیه دلمه فلفل دلمهای شکم پر
دلمه سیرابی | دستور تهیه دلمهای عجیب و پرخاصیت