روش آسان برای تازه نگه داشتن شاخه گل رز چیده شده به مدت طولانی (2 نکته مهم)

نگهداری طولانی مدت شاخه گل رز
با مراقبت درست، گل رز بعد از برش میتواند برای یک هفته و نیم یا بیشتر تازه بماند. برای جلوگیری از پژمردگی گل، حتماً هر چند روز آب آنها را عوض کنید، از یک گلدان خیلی تمیز استفاده کنید و آنها را در جای خنکی نگه دارید. برای یادگیری چگونگی تازه نگه داشتن گل های رز، مراحل زیر را مطالعه کنید.
گلهای خود را در صبح زود برش دهید.
بهتر است که گل رز را در صبح زود قبل از اینکه هوا گرم شود، از شاخه آن جدا کنید. این کار به جلوگیری از پژمردگی آنها کمک میکند. بعد از برش، فوراً ساقهها را در یک ظرف تمیز آب تازه قرار دهید.
ظرف را از شب قبل از بریدن گل رز، پر از آب کنید.
آب رسانی مناسب به گلها عمر آنها را طولانیتر میکند. با دستهای تمیز، ساقهها را با زاویه 45 درجه برش دهید.
سعی کنید گلهای رز را از گل فروشیهای مورد اعتماد خریداری کنید. اگر خودتان گل را نمیبرید، به دنبال گلفروشیهایی باشید که معتبر باشند، بهتر است از کسی خرید کنید که با او آشنا هستید. با این کار، احتمالاً گلهایی که تازه برش خوردهاند را دریافت میکنید و نه گلهایی که شاید بیش از یک هفته در مغازه مانده باشند.
سعی کنید گلها را از گلفروشیهای معتبر بخرید تا گلهای تازهتری را دریافت کنید.
از فروشنده بپرسید کدام گلها آن روز صبح به فروشگاه آمدهاند و سعی کنید تازهترین گلهای رز را انتخاب کنید. با احتیاط گلبرگهایی را که به ساقه متصل هستند فشار دهید. اگر احساس کردید که شل و نرم هستند، نشان میدهد که گل قدیمی است و بهتر است آن را نخرید. اگر سفت و محکم بود، آن گل تازه است.
گلبرگها را بررسی کنید که کبود یا شکسته نباشند.
به دنبال گل رزی با گلبرگهای سالم و با رنگ خوب باشید. گلبرگها را چک کنید تا از نبود کبودی یا قهوهای مطمئن شوید. وقتی گل رز را به خانه میآورید، میتوانید چند گلبرگ خارجی را که آسیب دیدهاند جدا کنید، اما برای بهتر شدن ظاهر گلبرگهای داخلی کار زیادی نمیتوانید انجام دهید. گلبرگهای بدون عیب زیباتر هستند و مدت طولانیتری نیز تازه میمانند. بعد از آوردن گلها به خانه، حتماً آنها را به سرعت در آب قرار دهید، زیرا این کار به عمر گلها کمک میکند.
گل را فوراً داخل آب قرار دهید.
ساقهها را زیر آب برش دهید. برش ساقهها در زیر آب به جلوگیری از ورود هوا به انتهای ساقه و تازهتر شدن آنها کمک میکند. اگر هوا وارد ساقهها شود، آنها به سرعت خراب میشوند.
انتهای ساقه را با زاویه 45 درجه برش دهید.
استفاده از یک چاقوی تیز یا قیچیهای مخصوص هرس بهترین ابزار برای برش ساقه گل رز است. قیچیهای معمولی ممکن است ساقهها را فشار دهند و از ورود کافی آب به گل جلوگیری کنند و این باعث میشود که گلها سریعتر بمیرند. از انتهای ساقهها 1 ⁄ 2 اینچ (1.3 سانتی متر) تا 1 اینچ (2.5 سانتی متر) با زاویه 45 درجه برش دهید تا به آنها کمک کند تا بهتر آب جذب کنند.
مطمئن شوید که ابزار شما برای برش تمیز است.
ابزارهای هرس باید بعد از هر بار استفاده با آب گرم و صابون یا محلول ملایم سفید کننده تمیز شوند، زیرا باکتریها ممکن است بر روی ابزارها باقی بمانند و بر روی گلهای بعدی که برش میدهید تأثیر بگذارند.
هر بار کمی بالاتر از انتهای ساقه را به صورت اریب برش بزنید.
برگهای زیرین ساقهها را جدا کنید. بخشی از ساقههایی که در آب فرو میروند باید کاملاً عاری از برگ باشند. چرا که برگهای زیر آب پوسیده میشوند و باعث تجمع باکتریها در گلدان میشوند و این امر موجب خراب شدن سریعتر گلها میشود. میتوانید چند برگ بالا را نچینید، اما هر برگی که زیر آب رفت، باید جدا شود.
ساقههای گل را داخل آب نگذارید.
هر چند روز یک بار ساقهها را کوتاه کنید. این کار به تازه ماندن گل رز کمک میکند، زیرا نوکهای ساقه ممکن است آسیب ببیند یا قارچ بگیرند. بنابراین هر چند روز یک بار ساقهها را زیر آب با زاویه ۴۵ درجه ببرید.
گلدان را با آب گرم و صابون بشویید و با یک برس بطری تمیز کنید. مهم است که گلدان پاک باشد زیرا اگر تمیز نباشد، باکتریها در آن رشد کرده و گل را سریعتر خراب میکنند. پس حتماً قبل از استفاده، آن را خوب بشویید.
گل رز بعد از بریدن آب زیادی مینوشد.
۳/۴ گلدان را با آب تازه و سرد پر کنید، سپس گلها را در گلدان قرار دهید تا ساقهها حدود یک اینچ در آب قرار بگیرند. اینگونه گلها میتوانند به آب مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند تا تازه بمانند.
همچنین میتوانید مقداری غذای گل به آب اضافه کنید. غذای گل حاوی مواد مغذی است که به گل رز کمک میکند مدت بیشتری تازه بماند. زمانی که گل رز را از فروشگاه خریدید، چند بسته غذای گل هم بخرید.
یک چهارم قاشق چایخوری سفیدکننده به هر یک لیتر آب اضافه کنید.
این کار به کاهش تعداد باکتریها کمک میکند. فقط مراقب باشید که بیش از حد سفیدکننده نزنید، چون میتواند به گل رز آسیب بزند.
همچنین گفته شده است که اضافه کردن یک قرص آسپرین به آب هم به کنترل باکتریها کمک میکند.
هر چند روز یک بار آب را عوض کنید. هر روز یا هر دو روز یک بار، آب را عوض کنید تا مطمئن شوید باکتریها به گل شما آسیب نمیزنند. گلدان را با آب تازه، غذای گل و مقدار مناسب سفیدکننده پر کنید. ساقههای گل را کوتاه کرده و آنها را مرتب کنید.
گل رز را در جای خنک نگه دارید.
اگر گلها را در یک مکان خنک در خانه نگه دارید، تازهتر خواهند ماند. از قرار دادن آنها در کنار پنجرههای آفتابی یا در اتاقهای گرم خودداری کنید. حتی میتوانید گلهای رز را یک شب در یخچال بگذارید تا خنک شوند و سپس در طول روز آنها را بر روی میز قرار دهید.