روش اصلی دستور تهیه کازان دیبی دسر ترکیه ای (مرحله به مرحله)

“`html
دسر کازان دیبی Kazandibi
کازان دیبی یا ته دیگ یکی از دسرهای معروف ترکیه است که شبیه به کرم کارامل میباشد. در حین پخت، قسمت پایینی آن رنگ قهوهای میشود و طعم کاراملی ویژهای میگیرد.
مواد لازم برای تهیه دسر کازان دیبی
1.5 لیتر شیر
1.5 لیوان آرد
1.5 لیوان شکر
1.5 قاشق غذاخوری نشاسته (گندم یا ذرت فرقی ندارد)
1.5 قاشق غذاخوری کره (یا مارگارین)
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا نصف قاشق چایخوری وانیل ایرانی)
برای چرب کردن سینی:
مقداری کره و 1 استکان شکر (نصف پیمانه)
لیوان استفاده شده 200 میلی لیتر معادل چهار پنجم پیمانه قنادی یا لیوان دستهدار فرانسوی است.
دستور تهیه کازان دیبی
ابتدا محلبی را آماده کنید. شیر، آرد، شکر و نشاسته را داخل قابلمه بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید.
سپس قابلمه را روی اجاق بگذارید و مدام هم بزنید تا به جوش بیاید و غلیظ شود. وقتی قوام گرفت، از روی حرارت بردارید و کره و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا کره ذوب شود.
اگر مخلوط حالت گلولهای داشت میتوانید با همزن برقی هم بزنید. سینی سایز متوسط (25 در 35 سانت) را روی اجاق بگذارید تا کمی گرم شود و کره را به تمام قسمتهای سینی بمالید. سپس 1 استکان شکر را داخل سینی پخش کنید و با تکان دادن آن شکر را به تمام قسمتها برسانید.
مقدار کمی از محلبی (کمتر از نصف) را به صورت یکنواخت در سینی بریزید و پخش کنید.
اجاق را روشن کنید و با حرارت متوسط سینی را گاهی بچرخانید تا حرارت به تمام قسمتها برسد. با لیسک قسمت زیر محلبی را کنترل کنید. زمانیکه رنگش تغییر کرد، اجاق را خاموش کنید.
باقیمانده محلبی را داخل سینی بریزید و یک شب در یخچال بگذارید. اگر عجله دارید، میتوانید 2 تا 3 ساعت در یخچال نگه دارید. سپس آن را برش بزنید و رول کنید.
برای قالب دسر کازان دیبی بهتر است از سینیهای مخصوص باقلوا استفاده کنید، اما هر قالب مربع یا مستطیلی هم مناسب است.
هنگام سرو، دسر را به نوارهای مستطیل به عرض حدود ۵ سانت برش بزنید و با یک کفگیر هر برش را رول کنید و در ظرف بگذارید؛ به طوری که قسمت قهوهای که زیر دسر بود، بهصورت ظاهری دیده شود.