روش تکثیر گیاه مالابار یا اسفناج رونده قرمز (2 نکته مهم)

با اسفناج مالابار آشنا شوید!
اسفناج مالابار یک گیاه رونده است که میتواند تا 9 متر طول بکشد. ساقههای این گیاه نازک و قرمز هستند. برگهای آن بزرگ و به شکل قلب میباشند و رنگی سبز تیره دارند. رگبرگهای برگها هم قرمز است. گلهای اسفناج مالابار کوچک و سفید رنگ هستند و در انتهای ساقهها شکوفا میشوند. این گیاه در مناطق نیمه گرمسیری و سردسیری به عنوان گیاهی یکساله کاشته میشود.
اسفناج مالابار منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی است. این گیاه غنی از ویتامینهای A، C و K، همچنین آهن، کلسیم و منیزیم است. همچنین دارای خواص ضد التهابی، آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی میباشد.
چگونه از اسفناج مالابار نگهداری کنیم
اسفناج مالابار به آب و هوای گرم و مرطوب احتیاج دارد. این گیاه باید در مکانی با نور مستقیم خورشید کاشته شود. همچنین به خاکی غنی و با قابلیت زهکشی خوب نیاز دارد. در مناطق سردتر، این گیاه باید در گلدان بکار رود و در فصل زمستان به داخل خانه منتقل شود.
استفادههای مختلف از اسفناج مالابار
اسفناج مالابار را میتوان به صورت خام، پخته یا سرخ شده مصرف کرد. طعم آن شبیه به اسفناج معمولی است. از این گیاه میتوان در سالاد، سوپ، خورش و دیگر غذاها استفاده کرد.
چگونه میتوان اسفناج مالابار را تکثیر کرد
میتوان اسفناج مالابار را از طریق بذر یا قلمه تکثیر نمود. برای استفاده از بذر، آنها را در اوایل بهار در خاک گرم و مرطوب بکارید. برای تکثیر از طریق قلمه، یک تکه ساقه را از گیاه اصلی جدا کنید و در خاک مرطوب قرار دهید. قلمهها خیلی سریع ریشه میزنند.