روش شستن و انگل زدایی کاهو (2 ترفند عالی)

نحوه شستن و نگهداری کاهو
یکی از مشکلاتی که در دوران شیوع کرونا برای بسیاری از خانوادهها پیش آمده، نحوه شستوشوی درست کاهو و سبزیجات برای تهیه سالادهای تازه است. همه ما میدانیم که سالادهای تازه، مقدار زیادی آنتیاکسیدان و ویتامین به بدن میرسانند و با تقویت سیستم ایمنی میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی را کاهش دهند.
چه موقع کاهو و سبزیها را بشوییم؟
بهتر است که کاهو و سبزیجات را بلافاصله بعد از خرید و به محض رسیدن به خانه بشویید. هیچگاه نباید آنها را بدون شستوشو در یخچال بگذارید. متاسفانه، بعضی افراد کاهو و سبزیجات نشسته را در همان نایلون خریداری شده در یخچال میگذارند که این کار باعث پخش آلودگی در یخچال میشود.
چطور کاهو و سبزی را بشوییم؟
برای شستن کاهو یا سبزیجات، یک ظرف بزرگ را در سینک ظرفشویی قرار دهید و با آب خنک پر کنید. سپس سبزیجات یا کاهوی پاک شده را در این آب بگذارید تا تمام سطح آنها را بپوشاند.
بگذارید حدود 5 دقیقه سبزیجات یا کاهو در آب خیس بخورد، سپس یک آبکش سبک روی آنها بگذارید و ظرف آب را به سمت سینک خم کنید تا آب خارج شود.
حالا سبزیجات یا کاهو را در آبکش بریزید و پس از خالی شدن آب، دوباره ظرف را پر از آب کنید و سبزی یا کاهو را به آن برگردانید. دوباره حدود 5 دقیقه بگذارید خیس بخورند و بعد از این مدت، این بار با دستکش، سبزیها یا کاهو را به آرامی از روی سطح آب بردارید و داخل آبکش بگذارید.
به این شکل، گلولای ممکنه روی سبزیجات از بین میرود. برای بار آخر، سبزی یا کاهو را دوباره به ظرف آب برید و مقداری سرکه و نمک به آن اضافه کنید.
همچنین میتوانید در این مرحله از محلولهای مخصوص ضدعفونیکننده سبزیجات نیز استفاده کنید. بعد از 5 دقیقه، سبزیها یا کاهوها را دوباره در آبکش بریزید و با آب خنک کاملاً بشویید. اگر کاهو یا سبزیهای بزرگی دارید، بهتر است کمی با دست روی برگها بکشید تا تمیزتر شوند.
چطور عمر کاهو و سبزی را طولانیتر کنیم؟
به دلیل اینکه خرید و شستن مداوم سبزی و کاهو برای بعضی خانوادهها سخت است، بسیاری ترجیح میدهند در یک بار خرید، مقدار زیادی سبزیجات بخرند. اما نگهداری سبزیها یا کاهو ممکن است بعد از یکی دو روز برایشان سخت باشد و با سبزیجات شل یا خراب مواجه شوند.
برای افزایش عمر سبزیجات یا کاهو، بهتر است بعد از شستوشو و آبکشی نهایی، همه آنها را روی یک پارچه نخی بزرگ یا پد خشککن بچینید تا آب اضافی گرفته شود. کاهو و سبزیهای بزرگتر را میتوانید با دستمالهای نخی خشک کنید.
پس از گرفتن آب اضافی، سبزی یا کاهو را در یک دستمال نخی بپیچید و سپس آن را در یک ظرف دربسته شیشهای، پلاستیکی یا فلزی قرار دهید.
بهترین ظرف برای این کار ظرفهای فلزی هستند. این روش نگهداری و در صورتی که ظرف سبزی یا کاهو از روز اول در یخچال با دمای حدود 4 درجه سانتیگراد نگهداری شود، میتواند سبزی و کاهو را حدود 7 تا 10 روز تازه نگه دارد.