روش صحیح فریز کردن باقلا سبز برای مدت طولانی

“`html
یکی از متداولترین روشهای نگهداری باقلا سبز، فریز کردن آن است. با این کار میتوانید در تمام سال از باقالای تازه استفاده کنید و آن را در تهیه غذاهای مختلف به کار ببرید. اما بهترین روش برای فریز کردن باقلا سبز چیست؟ در این مقاله از بخش سبک زندگی رضیم بلاگ با رسپی فریز کردن باقلا برای نگهداری طولانی مدت آشنا میشوید.
روش فریز کردن باقلا سبز چگونه است؟
فریز کردن باقلا خیلی ساده است. فقط کافیست دانههای سبز و تازه باقلا را بشویید و بستهبندی کنید و سپس در فریزر بگذارید. بیایید با هم یاد بگیریم که چطور باقلا را منجمد کنیم.
۱- باقلای مناسب را انتخاب کنید
اگر میخواهید باقلا را فریز کنید، باید از ابتدا باقلاهای تازه و با کیفیت بخرید. در زمان خرید، توجه کنید که غلاف باقلا سبز و سالم باشد و دانهها نیز کیفیت خوبی داشته باشند.
بیشتر بخوانید: طریقه آب پز کردن باقالی
۲- باقلا را از غلافش جدا کنید
از بین بردن غلاف باقلا به این سادگی که به نظر میرسد، دشوار نیست. کافی است که نخ کنارههای باقلا را بکشید و غلاف را باز کنید و دانههای باقلا را جدا کنید. برخی افراد از این مرحله فراری هستند و به همین دلیل از باقلای بدون پوست استفاده میکنند. اگر وقت کافی ندارید میتوانید باقلای بدون پوست بخرید.
۳- پوست دوم باقلا را جدا کنید
برای سادهتر شدن کار، بهتر است قبل از فریز کردن باقلا، پوست دوم آنها را هم بکنید. بعضی افراد این کار را انجام نمیدهند و باقلاها را با پوست دوم فریز میکنند، اما این کار خوب نیست چون برای تهیه باقالی پلو دوباره باید زمان زیادی صرف کنید. برای جدا کردن پوست دوم باقلا، میتوانید با چاقو یا ناخن یک خراش کوچک بر روی پوست ایجاد کنید و سپس پوست را جدا کنید.
بیشتر بخوانید: چطوری باید میوه های تابستانی را فریز کرد؟
اگر باقلاهایی که خریداری کردهاید بزرگاند، بهتر است آنها را از وسط نصف کنید و به آسانی پوست آنها را جدا کنید.
۴- باقلاها را در آب بجوشانید
در این مرحله، باقلاها را برای چند دقیقه در آب بجوشانید تا رنگ آنها تغییر نکند. یک قابلمه آب را روی حرارت بگذارید و وقتی آب به جوش آمد، باقلاهای بدون پوست را به آن اضافه کنید و حدود ۲ تا ۳ دقیقه بجوشانید. سپس آنها را آبکش کنید و با آب سرد و یخ بشویید. این کار باعث میشود که بعد از فریز کردن باقلاها، رنگ و تازگی خود را حفظ کنند.
بیشتر بخوانید: طریقه صحیح فریز کردن توت فرنگی تازه
بسیاری از افراد باقلا را به صورت خام فریز میکنند، اما این کار باعث تغییر رنگ و خراب شدن باقلاها میشود و همچنین بافت آنها نرم و بیحال میشود.
۵- باقلاها را بسته بندی و فریز کنید
بعد از اینکه باقلاها کاملاً خنک شدند، آنها را در کیسههای زیپدار بریزید. هوای داخل کیسهها را خارج کنید و در فریزر قرار دهید تا منجمد شوند. این کار به حفظ طعم و کیفیت باقلا کمک میکند.
“““html
کیسه را به طور کامل خالی کنید و درب آن را محکم ببندید. حالا میتوانید بستههای باقلا را در فریزر بگذارید.
نکات و فوت و فنهایی که باید برای فریز کردن باقلا سبز بدانید
- برای جدا کردن پوست دوم باقلا قبل از فریز کردن، میتوانید کمی نمک روی آنها بریزید و بعد از ۵ دقیقه پوستشان را به راحتی بکنید.
- باقلاها را میتوان بین ۸ تا ۱۲ ماه در فریزر نگه داشت، اما بهتر است آنها را در طی ۸ ماه مصرف کنید.
- برای فریز کردن باقلا، بهتر است دما را به منفی ۱۸ درجه سانتیگراد برسانید.
- برای اطمینان از سلامت باقلای منجمد شده، به ظاهر و بو آن توجه کنید. اگر رنگش تیره شد یا بوی متفاوتی گرفت، بهتر است از آن استفاده نکنید.
- قبل از قرار دادن باقلا در فریزر، حتما درب کیسه پلاستیکی را محکم ببندید. باز بودن درب کیسه میتواند کیفیت باقلا را کم کند و رنگ آن را تغییر دهد.
- برای بلانچ کردن باقلا، حتما آن را بیشتر از ۳ تا ۴ دقیقه نپزید.
- برخی افراد برای افزایش ماندگاری باقلا، بستهها را در کیسه زیپ دار به گونهای آماده میکنند که مقداری هوا داخل آنها باقی بماند.
- اگر فضای کافی در فریزر ندارید، میتوانید باقلاها را خشک کنید و در ظرفی نگهداری کنید که نیازی به یخچال ندارد.
- اگر باقلا را به طور کامل پختهاید، میتوانید آب آن را خالی کرده و در ظرفی بریزید و برای حداکثر ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید.
در این مقاله روش فریز کردن باقلا سبز را به طور کامل توضیح دادیم. حالا میتوانید باقلا را به راحتی در خانه بسته بندی کنید و تا چندین ماه از آن برای تهیه باقلا پلویی خوشمزه استفاده نمایید. شما از چه روشی برای فریز کردن باقلا استفاده میکنید؟ اگر تجربهای در این زمینه دارید، خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.