رسپی

روش طبخ خورش کاری مرغ و شرح کامل ادویه مخصوص آن (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کامل خورش کاری مرغ

خورش کاری مرغ یکی از غذاهای مشهور هندی است که به خاطر طعم عالی‌اش در سرتاسر جهان محبوب شده‌است. این غذا در واقع یک نوع خورش مرغ است که به طرق مختلف تهیه می‌شود. عنصر اصلی این خورش ادویه کاری است که شامل چند نوع ادویه معطر می‌باشد.

اگر از ما بپرسند که یک وعده غذایی خوشمزه و کامل چه چیزی است، ممکن است یکی از گزینه‌هایی که به ذهن ما می‌رسد، پلو خورش باشد. خوشبختانه ما در کشوری زندگی می‌کنیم که آشپزی‌اش، معروف‌ترین در جهان است و به خاطر تنوع زیاد غذاها، می‌توانیم برای هر روز سال غذایی متفاوت تهیه کنیم.

خورش‌ها به لحاظ طعم و رنگ بسیار متنوع هستند و جایی خاص در کتاب‌های آشپزی به خود اختصاص داده‌اند. خورش‌ها همیشه با نان یا برنج سرو می‌شوند. خورش کاری مرغ یکی از خورش‌های خوشمزه آسیایی است که از نظر طعم و رنگ به خورش‌های ایرانی شباهت دارد.

ادویه مخصوص خورش کاری مرغ چیست؟

این خورش در مناطقی از هند، جنوب غربی آسیا، کشورهای بریتانیایی و حتی کشورهای کارائیب بسیار محبوب است و به همین دلیل انواع مختلفی از کاری وجود دارد:

  • کاری مرغ با شیر نارگیل که تندی کمتری دارد و طعم و ظاهری غلیظ و خامه‌ای دارد. گاهی به جای استفاده از شیر نارگیل از خامه یا ماست هم استفاده می‌شود.
  • کاری مرغ بدون شیر نارگیل که پرادویه‌تر و رقیق‌تر است.

شما به راحتی می‌توانید کاری مرغ خود را با هر یک از این نسخه‌ها درست کنید. اگر دسترسی به شیر نارگیل ندارید، می‌توانید از نوع دوم که قیمت پایین‌تری دارد استفاده کرده و یک خورش خوشمزه داشته باشید. من نوع اول را به خاطر غلظتش دوست دارم و نوع دوم را برای طعم خوشمزه و پرادویه‌اش.

دستور تهیه ادویه مخصوص کاری برای مرغ

پودر کاری شاید مهم‌ترین عنصر در تهیه کاری مرغ باشد. به همین دلیل من از ادویه کاری خانگی خودم استفاده می‌کنم تا خورش کاری خوشمزه‌ای مطابق با سلیقه‌ام تهیه کنم. ادویه‌های استفاده شده در پودر کاری شامل:

  1. تخم گشنیز
  2. دانه زیره
  3. فلفل سیاه
  4. دانه هل
  5. تخم خردل
  6. میخک
  7. رازیانه

این ترکیب طعم قوی و مطبوعی دارد و برای هر نوع کاری، به خصوص کاری سریلانکایی بسیار مناسب است. این نوع خیلی تند نیست، بنابراین می‌توانید برای افزایش تندی آن، فلفل کاین یا چیلی اضافه کنید.

اگر قصد دارید از شیر نارگیل یا خامه در تهیه کاری استفاده کنید، می‌توانید کمی دارچین هم اضافه کنید. زردچوبه نیز از ادویه‌های اصلی است، اما اگر می‌خواهید خورش شما رنگ قرمز داشته باشد، می‌توانید آن را حذف کنید.

چهار ماده اول که در بالا ذکر شد برای پودر کاری ضروری هستند. من گاهی تخم خردل و رازیانه را از پودر کاری حذف می‌کنم، اما نتیجه همچنان عالی می‌شود.

مقدار ترکیب ادویه کاری بر حسب قاشق غذاخوری

  • گشنیز: ۴
  • زیره: ۳
  • فلفل سیاه: ۲
  • برنج خشک: ۲

بر حسب قاشق چایخوری

  • میخک: ۳
  • دانه هل سبز: ۲
  • رازیانه: ۱

من معمولاً ۲ قاشق چایخوری فلفل کاین و ۱ قاشق چایخوری پاپریکا را اضافه می‌کنم. فلفل چیلی طعم قوی و رنگ مناسبی به خورش می‌دهد و به این ترتیب رنگ قرمز زیبا ایجاد می‌کند.

یک عدد چوب دارچین را به خورش اضافه کنید تا طعم فوق‌العاده‌ای به خورش بدهید و همچنین تعادل گرمی خورش را ایجاد کنید.

اگر طرفدار غذاهای تند نیستید می‌توانید مقدار فلفل سیاه را کمتر کنید، اما آن را کلاً حذف نکنید چون فلفل سیاه جزئی از ادویه کاری است.

“““html

روش طبخ خورش کاری مرغ و شرح کامل ادویه مخصوص آن (مرحله به مرحله)

اما نباید زیاد تند باشد؛ می‌توانید پاپریکا را بیشتر کنید اما فلفل قرمز را کم کنید.

دستور تهیه خورش کاری مرغ و ادویه مخصوص آن

separator line

1. دستور تهیه کاری با مرغ به روش سریلانکایی

مواد لازم :

  1. روغن نارگیل: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (یا روغن مایع گیاهی)
  2. پیاز قرمز: ۱/۲ یک عدد
  3. سیر: ۴ حبه، ریز شده
  4. زنجبیل: ۱ اینچ، ریز شده
  5. برگ کاری: ۶ تا ۷ عدد
  6. پودر کاری برشته شده: ۲ و ۱/۲ قاشق غذاخوری (ادویه‌ها در بالا به‌طور کامل شرح داده شده)
  7. چوب دارچین: ۱ عدد
  8. نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
  9. فلفل کاین: ۱ قاشق چایخوری یا چیلی
  10. پاپریکا: ۱ قاشق غذاخوری
  11. مرغ: ۱ کیلو
  12. فلفل سرانو یا چیلی سبز: ۲ عدد
  13. گوجه فرنگی: ۳ عدد، مکعبی شده
  14. شکر قهوه‌ای: ۲ قاشق چایخوری
  15. سرکه سیب: ۲ قاشق چایخوری
  16. شیر نارگیل: ۱/۲ پیمانه یا آب (یا ۱ قوطی شیر نارگیل و حذف کامل آب)
  17. آب: ۱/۲ پیمانه

دستور تهیه :

روغن را در یک ماهیتابه بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز، سیر و زنجبیل را اضافه کنید تا نرم شوند. سپس پودر کاری، فلفل چینی یا کاین، پاپریکا، دارچین و برگ کاری را اضافه کرده و کاملاً مخلوط کنید. بگذارید چند دقیقه بپزد تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

دستور تهیه مرغ تریاکی خوراک خوشمزه و بی‌نظیر

مرغ را به همراه فلفل سرانو یا چیلی، نمک، گوجه فرنگی و ۱ قاشق چایخوری شکر اضافه کنید و هم بزنید. این مخلوط را با درب باز حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط به بالا بپزید و مرتب هم بزنید تا مواد نسوزد.

دستور تهیه خورش کاری مرغ و ادویه مخصوص آن

شیر نارگیل (یا آب)، آب و سرکه را اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید. اگر می‌خواهید خورش غلیظ‌تر باشد، مایعات کمتری اضافه کنید.

حرارت را کم کنید و با درب بسته بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزد و گاهی هم بزنید. در این مرحله مرغ باید به خوبی پخته شده باشد. می‌توانید بر اساس سلیقه خود کمی شکر، نمک یا سرکه اضافه کنید. به یاد داشته باشید که طعم کار باید به میل شما باشد.

دستور تهیه خورش کاری مرغ و ادویه مخصوص آن

اگر خورش خیلی رقیق است، می‌توانید بدون درب به مدت ۱۰ دقیقه بپزید تا آب تبخیر شود و خورش غلیظ‌تر شود. در نهایت حرارت را خاموش کرده و بگذارید کمی خنک شود. این خورش را با برنج یا نان سرو کنید.

دستور تهیه خورش کاری مرغ و ادویه مخصوص آن

ترفندها و نکات مهم جهت تهیه خورش کاری مرغ

اگر می‌خواهید تندی کمتری داشته باشد، فلفل کاین را به ۱/۴ تا ۱/۲ قاشق چایخوری کاهش دهید. اگر به تندی بیشتر علاقه دارید، می‌توانید ۲ قاشق چایخوری فلفل کاین اضافه کنید.

می‌توانید به جای شیر نارگیل از آب استفاده کنید. اگر شیر نارگیل را حذف کنید، خورش تندتر و پر ادویه‌تر خواهد بود. شیر نارگیل طعم تندی و گرمای آن را کاهش می‌دهد. اگر می‌خواهید مزه شیرینی داشته باشید، می‌توانید فقط از شیر نارگیل استفاده کنید و آب را حذف کنید.

شکر به منظور متعادل کردن تندی به خورش اضافه می‌شود و چاشنی آن را هم بهتر می‌کند.

“““html

کم می‌کند. ابتدا نیمی از شکر را اضافه کنید سپس بقیه شکر را در صورت نیاز در انتها اضافه کنید.

برای نتایج بهتر، از مرغ کامل استفاده کنید و آن را به تکه‌های ۴ سانتی تقسیم کنید. بعد از پخت کاری بگذارید کمی بماند سپس آن را در ظرف بکشید. این کار به مرغ اجازه می‌دهد تا طعم‌های خورش کاری را جذب کند. به همین دلیل است که کاری مرغ روز بعد مزه بهتری می‌دهد.

دستور تهیه ۳ مدل غذایی خوشمزه با جگر مرغ + عکس

برگ کاری برای خورش کاری خیلی خوب است اما اگر برگ کاری پیدا نکردید، می‌توانید از برگ بو استفاده کنید. طعم‌ها را لایه لایه اضافه کنید. پیاز و سیر را نرم کنید و بعد ادویه‌ها را اضافه کنید. از ادویه‌های بو داده برای افزودن به طعم استفاده کنید.

برای داشتن طعمی مخلوط، کاری مرغ را داخل فر برشته کنید و در انتها به خورش اضافه کنید. برای کاری معمولا از سینه مرغ تکه شده استفاده می‌شود اما شما می‌توانید از مرغ با استخوان هم استفاده کنید. مرغ بدون استخوان سریعتر می‌پزد اما مرغ با استخوان طعم خوبی به خورش می‌دهد.

می‌توانید از سبزیجاتی مثل فلفل دلمه‌ای هم در این خورش استفاده کنید. خورش درست شده در دستور بالا طبق اولین تصویر موجود در متن است و رنگ تیره‌تری نسبت به آنچه که در شرح می‌بینید، دارد.

separator line

2. دستور تهیه خورش کاری مرغ خامه‌ای

در این خورش به جای شیر نارگیل از خامه چرب استفاده می‌شود. همچنین برای غلظت بیشتر نشاسته ذرت به آن اضافه می‌شود. شما ابتدا سس را درست کرده و پوره می‌کنید سپس مرغ را به آن اضافه می‌کنید.

دستور تهیه خورش کاری مرغ و ادویه مخصوص آن

مواد لازم : (ادویه مخلوط)

  1. پودر تخم گشنیز: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
  2. پودر زیره: ۱ قاشق چایخوری
  3. زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
  4. دانه رازیانه: ۱/۲ قاشق چایخوری، خرد شده با گوشت‌کوب با چکش
  5. پودر دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری
  6. پودر فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
  7. پودر خردل: ۱/۴ قاشق چایخوری
  8. پودر میخک: ۱/۴ قاشق چایخوری

کاری

  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز زرد: ۱ عدد کوچک، خرد شده (۱ پیمانه)
  • زنجبیل: ۱ قاشق غذاخوری پوست گرفته و رنده شده
  • گوجه پخته و خرد شده: ۳/۴ پیمانه
  • فلفل کاین: مقداری برای مزه
  • سینه مرغ بدون پوست: ۷۰۰ گرم
  • نشاسته ذرت: ۱ قاشق چایخوری
  • خامه غلیظ: ۱/۳ پیمانه
  • گشنیز خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب مرغ: ۱ پیمانه

دستور تهیه خورش کاری مرغ و ادویه مخصوص آن

دستور تهیه :

در یک کاسه کوچک همه ادویه‌ها را ریخته و مخلوط کنید. روغن زیتون را داخل ماهیتابه نچسب روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید.

پیاز را افزوده و تفت دهید تا کمی طلایی تیره شود، یعنی حدود ۴ تا ۶ دقیقه. سیر و زنجبیل را افزوده و به مدت ۳۰ ثانیه یا بیشتر تفت دهید سپس مخلوط ادویه را افزوده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید.

دستور تهیه خورش کاری مرغ و ادویه مخصوص آن

آب مرغ و گوجه را ریخته و به جوش برسانید سپس حرارت را به کمتر از متوسط کاهش دهید و به مدت ۵ دقیقه بگذارید آرام قل بخورد.

مخلوط به دست آمده در ماهیتابه را داخل مخلوط کن ریخته سپس درب آن را گذاشته و روی آن را یک دستمال آشپزخانه چند لا بگذارید و با دست نگه دارید.

“““html
دستور تهیه خورش کاری مرغ و ادویه مخصوص آن

مخلوط را در مخلوط‌کن آن‌قدر بزنید تا کاملاً یکدست و پوره شود؛ سپس آن را به تابه برگردانید و روی حرارت متوسط گرم کنید.

سس را با نمک و فلفل کاین طعم‌دار کنید (برای شروع، از ۱/۲ قاشق چایخوری نمک و ۱/۸ قاشق چایخوری فلفل کاین استفاده کنید و اگر لازم بود، بیشتر اضافه کنید) و سپس مرغ را به آن اضافه کنید.

بگذارید کمی بجوشد، سپس حرارت را کم کنید، درب تابه را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه بپزد و gelegentlich آن را هم بزنید.

اگر می‌خواهید خورش غلیظ باشد، نشاسته ذرت را با کمی از آب خورش مخلوط کرده و به کل خورش اضافه کنید. اگر می‌خواهید خورش رقیق‌تر شود، مقدار بیشتری آب مرغ اضافه کنید. سپس خامه چرب را به آن اضافه کرده و هم بزنید و با گشنیز و برنج پخته سرو کنید.


بیشتر بخوانید :

دستور تهیه خورش هویج تبریزی (یرکوکی خوروشی)

خورش چغرتمه | دستور تهیه خورش محبوب گیلانی‌ها

دستور تهیه خورش کنگر به روش ساده و آسان

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا