رسپی

روش طبخ ۶ مدل کوفته خوشمزه و اصیل ایرانی + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کوفته قلقلی خوشمزه و دوست داشتنی

کوفته یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که همه آن را چشیده‌اند. در این مطلب، شما دستور تهیه کوفته‌های لذیذ و خوشمزه را مشاهده خواهید کرد. لطفاً تا پایان با ما همراه باشید.

دستور تهیه کوفته تبریزی اصیل و خوشمزه

1 – دستور تهیه کوفته کرمانشاه

مواد لازم :

  • برنج: 2 پیمانه
  • گوشت: (چرخ شده) 200 گرم
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • آب: نصف لیوان
  • نعنا: (خشک) 1 قاشق غذاخوری
  • سرکه: نصف لیوان
  • شکر: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل: به میزان لازم
  • زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. ابتدا برنج را شسته و با کمی آب، نمک و روغن به مرحله آبکشی برسانید. سپس پیاز را رنده کرده و آن را با گوشت به برنج اضافه کنید.
  2. تخم مرغ، نعنا، نمک و زردچوبه را هم به مخلوط اضافه کرده و با دست خوب ورز دهید تا مواد به هم بچسبند.
  3. از مواد کوفته به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته و در دست به شکل کتلت درست کنید.
  4. سپس آن‌ها را در یک ردیف در قابلمه بچینید و روی آن‌ها شکر حل شده در سرکه، آب و کمی روغن و ادویه بریزید و با حرارت کم به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت بپزید.

نکات لازم جهت تهیه کوفته کرمانشاه

  • این کوفته مربوط به کرمانشاه است.
  • اگر دوست دارید، می‌توانید این کوفته را گرد درست کنید.
  • اضافه کردن مقداری زعفران به برنج، باعث خوشمزه‌تر شدن کوفته می‌شود.
  • می‌توانید برنج را چرخ کرده و سپس به مواد اضافه کنید.

روش طبخ ۶ مدل کوفته خوشمزه و اصیل ایرانی + عکس

separator line

2 – دستور تهیه کوفته تبریزی

مواد لازم:

  • برنج: 1 پیمانه
  • لپه: 1 پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: 2 پیمانه
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • سبزی معطر: نصف لیوان
  • پیاز رنده شده: 1 عدد
  • پیاز سرخ شده: 2 عدد
  • زرشک: به مقدار لازم
  • آلو: به مقدار لازم
  • فلفل، نمک و ادویه: به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. برای پخت کوفته تبریزی لپه و برنج را به صورت جداگانه نیم پز کنید و بعد آبکش کنید.
  2. در یک قابلمه مناسب، 2 قاشق پیاز سرخ شده، رب، فلفل و نمک و ادویه را بریزید و همه این مواد را تفت دهید و 2 لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا سس جوش بیاید.
  3. سپس لپه و برنج را دوباره چرخ کنید یا در غذاساز میکس کنید.
  4. بعد از آن، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، تخم‌مرغ‌ها و سبزی معطر را به مخلوط برنج اضافه کرده و 15 تا 20 دقیقه ورز دهید تا مواد چسبنده شوند. در حین ورز دادن نمک و ادویه را هم اضافه کنید.
  5. اگر بعد از 20 دقیقه ورز دادن مواد به چسبندگی مطلوب نرسید، می‌توانید 2 قاشق آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
  6. حالا دست‌های خود را خیس کنید و مقداری از مواد کوفته را بردارید و شکل دهید و سپس داخل مخلوط کوفته تبریزی بگذارید.
  7. “““html

  8. درون مواد را گود کرده و آلو و گردو را در آن قرار دهید و سپس پیاز داغ و زرشک را روی آن ها بگذارید.
  9. سپس مواد را بپوشانید و به همین ترتیب تا تمام شدن مواد، کوفته تبریزی را آماده کنید. بعد از آماده شدن، کوفته‌ها را درون سس در حال جوش قرار دهید و حرارت را متوسط کنید تا کوفته‌ها به مدت 20 دقیقه بپزند.
  10. سپس آن‌ها را درون قابلمه منتقل کنید و حرارت را کم کنید تا کوفته‌ها به مدت 15 تا 20 دقیقه دیگر بپزند و سس غلیظ‌تر شود.

خط جدا کننده

نکات لازم جهت تهیه کوفته تبریزی

  • برای جلوگیری از وا رفتن کوفته‌ها، مواد را خوب ورز دهید.
  • در زمان گذاشتن کوفته‌ها در سس باید سس در حال جوش باشد و در 20 دقیقه اول پخت، درب قابلمه را نگذارید.
  • سبزی مخصوص کوفته تبریزی شامل ترخون، تره، مرزه، جعفری و سبزی‌های معطر است.
  • مدت زمان مناسب برای پخت کوفته تبریزی 45 دقیقه است.

روش طبخ ۶ مدل کوفته خوشمزه و اصیل ایرانی + عکس

روش طبخ ۶ مدل کوفته خوشمزه و اصیل ایرانی + عکس (مرحله به مرحله)

خط جدا کننده

3 – دستور تهیه کوفته اصیل کرمانی

کوفته کرمانی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی است که هر کسی یک بار که امتحان کند، دوست دارد دوباره آن را درست کند. درست است که غذاهای سنتی کمی زمان‌بر هستند، اما ارزش غذایی و طعم آن‌ها خیلی بیشتر از زمانی است که صرف می‌شود. کافیست یک بار امتحان کنید تا به این موضوع پی ببرید.

دستور تهیه این کوفته خوشمزه است. این کوفته به دو روش تهیه می‌شود: با نخود خام خیس شده و با نخود پخته. اما روش اصلی با نخود پخته است. برای راحتی، می‌توانید از نخودهای پخته شده آماده استفاده کنید، هرچند اگر وقت ندارید.

مواد لازم:

  • نخود پخته و ریز چرخ شده ۲ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده به مقدار نخود چرخ شده
  • پودر سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
  • سبزی‌های معطر شامل جعفری، نعناع، مرزه و ترخون، ۱ تا ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، زردچوبه و پودر کاری
  • پیاز درشت رنده شده ۱ عدد

مواد داخل شکم کوفته:

  • پیاز درشت خلالی شده ۲ عدد
  • مغز گردو ۱۰۰ گرم

دستور تهیه:

  1. برای تهیه کوفته ابتدا مواد داخل آن را آماده کنید. پیازهای خلالی شده را سرخ کنید تا طلایی شوند، سپس زردچوبه را اضافه کرده و گردو را اضافه کنید و کمی تفت دهید. شعله را خاموش کرده و مواد را درون سبدی بریزید تا روغن اضافی آن خارج شود.
  2. روغن را برای سرخ کردن کوفته‌ها کنار بگذارید. برای تهیه مواد کوفته، در یک ظرف بزرگ گوشت چرخ کرده، نخود پخته شده چرخ شده، نمک، پودر کاری، زردچوبه، سبزی‌های معطر و پیاز رنده شده و پودر سوخاری را کاملاً مخلوط کنید.
  3. راز درست کردن کوفته، ورز دادن آن است. بهتر است این کار را به آقایان بسپارید، اما اگر نبودند می‌توانید چند بار در غذاساز بریزید.
  4. بعد از ورز دادن کامل، از مواد به اندازه نارنگی درشت برداشته و در دست باز کنید. مقداری از پیاز داغ و گردوی آماده را داخل آن بگذارید و کاملاً گرد کنید و در یک سینی بگذارید تا تمامی مواد آماده شوند.
  5. سپس روغن را که کنار گذاشته‌اید درون یک تابه بریزید تا داغ شود و کوفته‌ها را یکی یکی در آن سرخ کنید. ابتدا با یک کوفته شروع کنید تا ببینید آیا از هم باز می‌شود. اگر کوفته موقع سرخ شدن باز شد، یکی تخم‌مرغ را با چنگال بزنید و کوفته را قبل از سرخ کردن در آن غلطانده و سپس سرخ کنید.
  6. بعد از اینکه همه طرف کوفته را سرخ کردید، آن را روی سبدی بگذارید تا روغن اضافی آن خارج شود.
  7. “““html
    آن خارج شود. و به سراغ سس کوفته بروید.

روش طبخ ۶ مدل کوفته خوشمزه و اصیل ایرانی + عکس

separator line

4 – دستور تهیه کوفته شیرازی

مواد لازم :

  • گوشت چرخ کرده :: نیم کیلو
  • نخود :: ۳۰۰ گرم
  • برنج :: یک کیلو یا پنج لیوان
  • سبزی :: (جعفری، شوید، تره، ترخان) یک کیلو
  • کشمش، پیاز خلال شده سرخ کرده، نمک، زردچوبه، فلفل : به مقدار دلخواه

دستور تهیه :

  1. گوشت را با پیاز و نخود که قبلاً خیسانده‌اید، دوباره چرخ کنید.
  2. یک لیوان برنج را کنار بگذارید و بقیه را با مقداری سبزی چرخ کنید. سپس تمام مواد چرخ شده را با کمی فلفل و نمک مخلوط کرده و خوب ورز دهید.
  3. اگر لازم باشد، همه مواد را یکجا چرخ کنید.
  4. پیاز و کشمش را تفت دهید. در یک ظرف مقداری آب بریزید و سبزی و بقیه نخود چرخ شده را به آن اضافه کنید. نمک، زردچوبه و فلفل هم اضافه کنید.
  5. وقتی آب جوش آمد، از مواد چرخ شده به اندازه یک پرتقال بزرگ جدا کرده و وسط آن کشمش و پیاز داغ بگذارید و به شکل گلوله درآورید.
  6. این گلوله را بین دو دست بچرخانید تا خوب سفت شود و سپس در آب جوش بیندازید.
  7. سپس یک لیوان برنج که کنار گذاشته‌اید را به ظرف کوفته‌ها اضافه کنید و مقداری روغن به آن اضافه کنید. حرارت را بالا ببرید تا قوام بگیرد و سپس سرو کنید.

روش طبخ ۶ مدل کوفته خوشمزه و اصیل ایرانی + عکس

separator line

5 – دستور تهیه کوفته کباب مخصوص

مواد لازم :

  • گوشت گوسفندی چرخ شده ۵۰۰ گرم
  • مغز نان فرانسوی، پودر شده دو برش
  • گشنیز ساطوری شده دو قاشق غذاخوری
  • سیر ساطوری شده پنج حبه
  • پیاز، ریز خرد شده یک عدد
  • آبلیمو ترش نصف عدد
  • پودر زیره یک قاشق چایخوری
  • پودر فلفل قرمز یک قاشق چایخوری
  • زردچوبه و دارچین هر کدام نصف قاشق چایخوری
  • رب‌گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ زده شده یک عدد (اختیاری)
  • فلفل سبز و قرمز حلقه شده برای تزئین

دستور تهیه :

  1. تمام مواد را در کاسه‌ای ریخته و خوب ورز دهید تا چسبنده شوند.
  2. اگر چسبندگی لازم را نداشتید، یک تخم‌مرغ به مواد اضافه کنید و دوباره ورز دهید. مغز نان بیشتر نیز باعث افزایش چسبندگی می‌شود.
  3. دست‌ها را مرطوب کنید و مواد را به هشت قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را به شکل کوفته گرد درآورید. یک تابه نچسب را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود و کوفته‌ها را در آن قرار دهید تا با حرارت کم پخته و سرخ شوند.
  4. در طول پخت، یک یا دو بار کوفته‌ها را برگردانید تا همه طرف آنها سرخ شود.
  5. این کوفته‌کباب‌ها را با نان و سالاد سرو کنید و روی آنها فلفل بپاشید.

روش طبخ ۶ مدل کوفته خوشمزه و اصیل ایرانی + عکس

“““html
separator line

6 – دستور تهیه کوفته مرغ و پنیر

  • مرغ چرخ کرده 500 گرم
  • تخم مرغ 1 عدد
  • خرده نان 1 لیوان
  • پیاز 1 عدد
  • فلفل دلمه ای 1 عدد
  • شیر 1/4 لیوان
  • سیر 2 حبه
  • جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری
  • پنیر موزارلا یا پنیر فتا مقداری

دستور تهیه :

  1. خرده نان، جعفری خرد شده، سیر ریز شده، پیاز رنده شده (آبش را بگیرید)، نمک و فلفل را در یک کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید.
  2. فلفل دلمه‌ای را در فر یا ماکروفر بپزید تا نرم شود، سپس پوستش را جدا کنید.
  3. فلفل را خرد کنید و به مخلوط کوفته اضافه کنید.
  4. تخم‌مرغ و شیر را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس گوشت مرغ چرخ‌کرده را اضافه کنید و با دست همه مواد را مخلوط کنید تا مایه کوفته یکدست شود.
  5. در سینی فر یک کاغذ روغنی بگذارید، تکه‌هایی به اندازه نارنگی از مایه بردارید و با دست گرد کنید. در وسط هر کوفته مقداری پنیر بگذارید.
  6. کوفته‌ها را روی سینی قرار دهید و در فر گرم شده به دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید. سپس کوفته‌ها را از فر بیرون آورده و با سس مارینارا داغ، نان یا برنج سرو کنید.

نکته ها : می‌توانید از هر نوع پنیری که می‌پسندید برای داخل این کوفته استفاده کنید.

روش طبخ ۶ مدل کوفته خوشمزه و اصیل ایرانی + عکس

separator line

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه‌ی کوفته برنجی سنتی به روش اصیل اصفهانی

مراحل تهیه کوفته سیب و عدس و گردو : کوفته خوشمزه و بی نظیر

دستور تهیه کوفته انار و گردو با طعمی عالی و خوشمزه + سس کوفته انار

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا