روش های صحیح و اصولی فریز کردن و نگهداری از میگو (2 نکته مهم)

چگونه میگو را به بهترین و بهداشتی ترین شیوه در یخچال و فریزر
نگهداری کنیم؟
مثل هر غذای دریایی دیگری، بهتر است میگو را از فروشگاهی خریداری کنید که از تازگی و سلامت محصولات آنها مطمئن هستید. انتخاب بین میگوی تازه و منجمد بستگی به زمانی دارد که میخواهید آن را بپزید. میگوی منجمد طول عمر بیشتری دارد، در حالی که میگوی تازه فقط یک تا دو روز میتواند سالم بماند. میگوی تازه باید بدنه سفت و محکم داشته باشد و پوستی عاری از لکههای سیاه و زرد باشد.
بوی خوش نشاندهنده تازگی میگو است و میگوی با کیفیت کمی بوی آب شور میدهد. بعد از خرید میگو، آن را فوری داخل یخچال بگذارید. در اینجا، روشهای صحیح و اصولی نگهداری میگو در یخچال و فریزر را توضیح میدهیم، با ما همراه باشید.
پوست میگو را از گوشت آن جدا کنید
بهتر است پوست میگو را قبل از انجماد جدا کنید. اگر این کار را نکردهاید، قبل از پخت، دم و سر آن را با احتیاط جدا کنید.
از این که میگوی پخته شده را بیش از 2 ساعت روی کانتر بگذارید، خودداری کنید. اگر وقت ندارید که همه میگوها را به سرعت تمیز کنید، آنها را در یخچال بگذارید.
میتوانید رگه بزرگ پشت کمر میگو را جدا کنید، اما برای منجمد کردن آن ضروری نیست.
میگوها را حدود 10 دقیقه بجوشانید
یک قابلمه را پر از آب کنید و بجوشانید، سپس میگوها را به آب اضافه کنید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه بجوشد تا هرگونه باکتری یا پوسته باقیمانده از بین برود. این کار جدا از مرحله پخت میگو است و وقتی انجام میشود که میخواهید آن را فریز کنید چون جوشاندن میگو پخته شده باعث میشود از باکتریهای مضر محافظت شود.
میگوهای پخته شده را روی کاغذ پخت قرار دهید و داخل فریزر بگذارید
میگوها را از قابلمه خارج کرده و به طور یکنواخت روی کاغذ پخت بچینید و تا زمانی که سفت و محکم شوند، داخل فریزر قرار دهید.
این کار باعث میشود میگوهای پخته شده به خوبی جداگانه نگهداری شوند. پس از جوشاندن، میگوها را طی 1-2 روز فریز کنید تا از خراب شدن آنها جلوگیری کنید. اگر فضای کافی برای نگهداری ورقهای پخت در یخچال برای مدت طولانی ندارید، پس از یخ زدن میتوان آنها را در ظروف کوچکتر نگهداری کرد.
میگوها را داخل کیسههای بزرگ فریزر بسته بندی کنید
وقتی میگو را فریز میکنید، ورقهای پخت را از فریزر خارج کرده و به داخل کیسههای وکیوم منتقل کنید. هنگام بستن کیسهها، تا حد امکان هوا را خارج کنید. قبل از قرار دادن آنها در فریزر، کیسهها را با تاریخ برچسب بزنید. به این ترتیب، متوجه میشوید که چه مدت تا زمان انقضا باقی مانده است.
میگوهای فریز شده را به مدت 3-6 ماه نگهدارید
میگوهای فریز شده تا حدود 6 ماه باقی میمانند اما پس از 3 ماه، سعی کنید در اسرع وقت آنها را مصرف کنید. تا زمانی که میگو منجمد است، منقضی نمیشود اما ممکن است دچار سوختگی فریزری شوند. شما میتوانید میگوها را به صورت خام هم فریز کنید.
قبل از منجمد شدن سرهای میگو را جدا کنید
سر میگو را با دست یا چاقو جدا کنید. برخلاف فریز کردن میگوهای پخته شده، پوسته یا رگهها را از بین نبرید. میگوی خام به این شکل بهتر باقی میماند. برای جلوگیری از فساد، میگوهای خام را بیش از 2 ساعت روی کانتر نگذارید. اگرچه میتوانید پوستههای میگو را برای صرفهجویی در فضا جدا کنید اما ممکن است تازگی خود را از دست بدهند.
میگو را داخل کاسهای بریزید و زیر شیر آب شستشو کنید و هر گونه آلودگی قابل مشاهده را از بین ببرید. رطوبت میگو قبل از فریز کردن باعث ایجاد یک لعاب سرد میشود که به تازگی بیشتر میگو کمک میکند.
میگوها را داخل ظروف محکم بسته بندی کنید
میگوها را از سینک خارج کنید و داخل ظروف قرار دهید، تا حد امکان فضای کمتری بین میگوها وجود داشته باشد تا هوای کمتری داخل ظرف باشد. میگو خام را میتوانید برای حداقل 1 تا 2 روز نگهداری کنید.
روز داخل یخچال نگهدارید.
برای درست کردن محلول آب نمک، 2 قاشق سوپ خوری نمک را با آب ترکیب کنید. ظرف حاوی میگو را تقریبا یک اینچ با آب نمک پر کنید و آن را در فریزر قرار دهید تا آب نمک یخ بزند. مطمئن شوید ظرف به طور عمودی قرار دارد تا جلوگیری از ریختن آن شود. همچنین، برچسب تاریخ روی ظروف بچسبانید تا زمان انقضا را به یاد داشته باشید.
بهترین روش برای استفاده از میگوهای منجمد
چطور میتوان از میگوهای خام یا پختهای که قبلاً منجمد کردهاید، استفاده کنید به شکل زیر است:
ذوب کردن میگوهای یخ زده در آبکش: میگوها را از بسته بندی خارج کنید و در آبکش قرار دهید. زیر آبکش یک بشقاب بگذارید تا آب های ذوب شده را جمع کند. بگذارید میگوها در دمای اتاق ذوب شوند؛ این روش سالمتر است و حدود 2 ساعت طول میکشد.
شما میتوانید میگو را سریعتر ذوب کنید: اگر نیاز دارید میگوها سریعتر ذوب شوند، آب ولرم را روی آنها بریزید تا کاملاً ذوب شوند.
مراجعه به میگوهای ذوب شده برای پختن یا نگهداری: میتوانید میگوهای ذوب شده را تا 2 روز در یخچال نگه دارید. بهتر است قبل از پختن، از ذوب شدن فوری میگو استفاده کنید. از یخ زدن دوباره میگوها پرهیز کنید، چون اینکار طعم میگو را خراب میکند.
میگو را غالباً در بسته بندی اصلی خود نگهدارید و تا زمانی که آماده استفاده نیستید، بسته را باز نکنید تا ماندگاری میگو بیشتر شود.
چند وقت میتوانید میگوهای خام را در دمای اتاق نگهدارید؟
باکتریها میتوانند بسیار سریع بین 40 تا 140 درجه فارنهایت رشد کنند و اگر میگوها بیش از 2 ساعت در دمای اتاق بمانند، باید دور انداخته شوند.
با نگهداری میگوها در فریزر و بسته بندی آنها با فویل آلومینیومی یا کیسه فریزر میتوانید عمر میگو را افزایش دهید و از سوختگی ناشی از انجماد جلوگیری کنید. بهترین راه برای تشخیص میگوی خراب، بو کشیدن و نگاه کردن به آن است و از نشانههای میگوی بد میتوان به بوی ترش، رنگ کدر و بافت لزج اشاره کرد.
سبزی قلیه میگو و خواص آن + فوت و فن های پخت قلیه میگو
بنابراین انجماد یکی از بهترین روشهای نگهداری میگو است و با این روش میتوانید میگو را به مدت حدود شش ماه بدون آسیب به رنگ، بافت و طعم آن نگهداری کنید. اگر مقدار زیادی میگو بخرید یا صید کنید، بهترین گزینه برای شما انجماد آن است.