روش کاشت درخت تسبیح و خواص درمانی آن (2 نکته مهم)

“`html
روش کاشت درخت تسبیح
درخت تسبیح با نام علمی (ADENANTHERA PAVONINA) گیاهی چندساله و غیربالارونده از جنس لگومینوز (بقولات) میباشد. از این درخت در تهیه غذاها، نوشیدنیها، طب سنتی و نیز در صنعت چوب استفاده میشود.
این درخت معمولاً در مناطق گرمسیری جهان قدیم رشد میکند. همچنین در برخی کشورهای آمریکایی مانند برزیل، کوبا، هندوراس، پورتوریکو، ونزوئلا و ایالات متحده آمریکا، به ویژه در جنوب فلوریدا در حال رشد است.
خصوصیات گیاه شناسی درخت تسبیح
درخت تسبیح یک درخت چندساله و متوسط است که میتواند تا ۱۵ متر قد بکشد. این درخت بومی جنوب شرقی آسیا، هند و مالزی است و در مناطق گرمسیری به خوبی رشد میکند. میوه آن به صورت غلافهایی است که معمولاً چندین بذر دارند. این بذرها هنگامی که رسیده میشوند، رنگ قرمز یا قرمز مایل به زرد زیبایی دارند. گلهای کوچک این درخت بویی مشابه به شکوفههای پرتقال دارند. غلافهای رسیده ممکن است مدت زیادی بر روی شاخه بمانند و حتی هنگامی که روی شاخهاند، ممکن است شکافته شده و بذرها به زمین بریزند.
شرایط محیط رشد درخت تسبیح
درخت تسبیح خاکهایی با pH خنثی تا کمی اسیدی را ترجیح میدهد، اما بهترین رشد آن در خاکهای مرطوب و در شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب صورت میگیرد. اوج رشد این درخت معمولاً در نواحی با بارندگی سالانه بین ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ میلیمتر دیده میشود.
ترکیبات شیمیایی درخت تسبیح
درخت تسبیح منبعی غنی از روغنهای طبیعی، کربوهیدراتها، ترکیبات آروماتیک ساده، فلاونوئیدها (مثل آمپلوپسین، بوتئین، دهیدروروبینتین و روبینتین)، ترپنوئیدها (مثل اکینوسیستیک اسید و اولئلنولیک اسید)، استروئیدها (مثل داکوسترول، بتاسیتوسترول و استیگماسترول)، آمینو اسیدها و پپتیدها و آلکالوئیدها است.
روش کاشت و تکثیر درخت تسبیح
تکثیر این درخت از طریق کشت بذرها انجام میشود. برای جوانه زدن بذرها، باید رفتارهایی مانند خراشدهی، چوشاندن به مدت یک دقیقه یا غوطهور ساختن در اسید سولفوریک بر روی آنها انجام گیرد. در طبیعت، بذرها معمولاً توسط حیوانات خورده میشوند و پس از گذر از دستگاه گوارش آنها، قدرت جوانهزنیشان افزایش مییابد.
کاربردهای صنعتی درخت تسبیح
درخت تسبیح برای تثبیت نیتروژن در خاک مفید است و معمولاً بهعنوان علوفه کشت میشود. همچنین بهعنوان درختی زینتی در فضاهای شهری و بهعنوان گیاهی دارویی استفاده میشود. به عنوان مثال، برگهای تازه و جوان آن را میتوان پخته و در غذاها استفاده کرد. بذرهای آن در حالت نارس سمی هستند، اما پس از پختن ممکن است این سم از بین برود و بذرها بهعنوان خوراکی مصرف شوند. غلافهای آویزان بذرها را پوشانده و بعد از جداشدن به دو سمت، بذرهای قرمز رنگ به بیرون پخش میشوند.
همچنین از بذرهای زیبا این درخت مانند دانههای تسبیح میتوان در صنعت جواهرسازی استفاده کرد. چوب این درخت بسیار سخت و مقاوم است و در ساخت قایق، لوازم خانگی و نیز بهعنوان سوخت مورد استفاده قرار میگیرد. درخت تسبیح بسیار سریع رشد میکند و دارای تاجی وسیع و زیباست که برای ایجاد سایه یا بهعنوان درخت زینتی در باغها عالی است.
“““html
بزرگ و یا پارک ها کشت می شود.
به هر حال تعداد زیادی از برگ ها، سرشاخه ها و غلاف های آن ممکن است بریزند. این غلاف ها میشکنند و باز میشوند در حالی که هنوز روی شاخه قرار دارند. این مسئله باعث کاهش عملکرد بذرها میشود.
خواص درمانی درخت تسبیح
در طب سنتی، میتوان از دم کردهی برگها و پوست این درخت استفاده کرد که برای درمان اسهال مفید است. همچنین بذرهای ریزش کرده از درخت هم برای درمان ورم و التهاب به کار میروند. تحقیقات درباره درخت تسبیح نشان داده است که عصارهی برگهای این گیاه خاصیت آنتیباکتریایی علیه انگل رودهای Campylobacter jejuni دارد. همچنین در آزمایشهایی که بر روی موشها انجام شده، مشخص گردید که بالاترین دوز عصاره استخراج شده از بذرها تأثیرات ضدالتهابی دارد.
بیشتر بخوانید:
سایت رضیم
“`