ترفند های آشپزی

زمان مناسب برای اضافه کردن نمک به غذا چه زمانی است ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

افزودن نمک در زمان مناسب، نه‌تنها به خوش‌طعم شدن غذا کمک می‌کنه، بلکه روی پخت بهتر مواد، حفظ بافت و حتی ارزش غذایی هم اثر می‌ذاره. بسته به نوع غذا، زمان اضافه کردن نمک فرق می‌کنه. در ادامه برات دسته‌بندی و توضیح دادم 👇


🧂 زمان مناسب افزودن نمک به انواع غذاها

🍚 1. پلو و برنج

  • نمک باید به آب جوش قبل از اضافه کردن برنج زده بشه.

  • در کته هم بهتره قبل از دم گذاشتن اضافه شه.

📌 اگر دیرتر بریزی، ممکنه برنج شور بشه یا درست طعم نگیره.


🥩 2. گوشت قرمز

  • اگر گوشت رو می‌خوای بپزی (مثلاً برای خورش یا آبگوشت):
    نمک رو در اواخر پخت اضافه کن، چون در ابتدای پخت باعث سفت شدن گوشت می‌شه.

  • اما اگر گوشت رو می‌خوای گریل، کباب یا سرخ کنی:
    نمک زدن قبل از پخت مشکلی نداره و حتی به بهتر مزه‌دار شدن کمک می‌کنه.


🍗 3. مرغ

  • برای مرغ هم بهتره نمک را در اواخر پخت اضافه کنی تا گوشت نرم بمونه.

  • اگر مرغ رو سرخ یا گریل می‌کنی، می‌تونی نمک رو اول هم بزنی.


🐟 4. ماهی و غذاهای دریایی

  • نمک را قبل از پخت یا در مرحله مزه‌دار کردن اضافه کن.

  • در قلیه‌ماهی هم معمولاً نمک را در انتهای پخت می‌زنن، چون تمرهندی هم خودش طعم‌دهنده است.


🥘 5. خورش‌ها و غذاهای آبکی

  • نمک را در اواخر پخت (۱۵–۲۰ دقیقه آخر) اضافه کن.

  • این کار باعث می‌شه مواد بهتر پخته بشن و شور هم نشن.


🥣 6. سوپ، آش و حلیم

  • نمک باید در اواخر پخت زده شه. چون نمک زودهنگام، به‌خصوص در حبوبات یا غلات (مثل گندم حلیم) باعث سفت شدن و دیرپز شدنشون می‌شه.


🍳 7. تخم‌مرغ و املت

  • نمک رو می‌تونی قبل یا حین پخت اضافه کنی.

    زمان مناسب برای اضافه کردن نمک به غذا چه زمانی است ؟ (2 نکته مهم)
  • اگر دنبال بافت لطیف‌تری در تخم‌مرغ آب‌پز یا نیمرو هستی، نمک رو کمی دیرتر بزن.


⚠️ چرا نباید همیشه زود نمک بریزیم؟

  • سفت شدن بافت گوشت و حبوبات

  • کند شدن زمان پخت

  • احتمال شور شدن غذا

  • کاهش جذب بعضی مواد معدنی در صورت جوشیدن زیاد با نمک


🧂 خلاصه طلایی:

نوع غذا زمان افزودن نمک
برنج حین جوشیدن آب
گوشت خورشتی اواخر پخت
گوشت سرخ‌شده یا گریل قبل از پخت
مرغ خورشتی اواخر پخت
مرغ سرخ‌شده قبل از پخت
ماهی قبل یا در زمان مزه‌دار کردن
خورش اواخر پخت
سوپ و آش اواخر پخت
تخم‌مرغ حین یا قبل از پخت

چرا باید نمک را در ابتدای غذا استفاده کرد؟

برای اینکه بدون نیاز به نمک زیاد ، طعم غذا را خوب کنیم، باید بدانیم که چه زمانی باید نمک را به غذا اضافه کنیم. بنابراین با ما همراه باشید.

زمان مناسب برای افزودن نمک به غذا

عوارض مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور چیست؟

اگر نمک را به اندازه مناسب مصرف کنید و کلیه‌ها سالم باشند و به خوبی کار کنند، بدن به نمک مورد نیاز خود می‌رسد. اما اگر به طور مداوم مقدار زیادی نمک و غذاهای شور مصرف کنید یا کلیه‌ها به درستی کار نکنند، نمک اضافی باعث تجمع آب در بدن و ورم در بخش‌ها یا تمام بدن خواهد شد.

مصرف بیش از حد نمک و غذاهای شور می‌تواند باعث افزایش فشار خون و بروز بیماری‌های قلبی و عروقی شود، به ویژه در افرادی که سابقه این بیماری‌ها را در خود یا خانواده دارند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، می‌تواند اثرات مضری مانند سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و … بر سلامت داشته باشد.

زمان مناسب برای اضافه کردن نمک به غذا چه زمانی است ؟ (2 نکته مهم)

بهترین زمان برای نمک زدن به غذا

با توجه به مضرات نمک که در این مقاله خواندید، بهتر است به نکات مربوط به مصرف آن دقت کنید. یکی از این نکات، زمان مناسب اضافه کردن نمک به غذاست.

  • سوپ و آبگوشت: در ابتدای پخت نمک بزنید.
  • گوشت‌ها: کمی قبل از اتمام پخت، نمک بزنید.
  • سبزیجات: سبزیجات را در آب نمک‌دار بپزید.

اگر تابه‌ شما نچسب نیست، قبل از استفاده، مقداری نمک را با یک تکه کاغذ به کف آن بمالید تا نچسبد.

نمک برای جلوگیری از ترک‌خوردن تخم‌مرغ مفید است

برای جلوگیری از ترک‌خوردن تخم‌مرغ‌ها هنگام پخت، چند راه وجود دارد:
در آبی که تخم‌مرغ‌ها در آن می‌جوشد، مقداری زیادی نمک بریزید. همچنین می‌توانید با یک سوزن، ته تخم‌مرغ را سوراخ کرده و آن را در آب سرد بیندازید. هنگام پختن تخم‌مرغ برای سفت شدن، مقداری سرکه به آب اضافه کنید.

بیشتر بخوانید :

نکاتی برای استفاده از سویا در منزل

سوالات رایج درباره پخت کیک

روش‌های آسان و کاربردی برای کاهش تندی غذا

اصول نگهداری کره محلی در یخچال

 

سایت آموزش آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا