زمستان و دستور ده دمنوش گیاهی برای سرماخوردگی (2 نکته مهم)

“`html
چای پرطرفدارترین نوشیدنی ماست، اما متخصصان طب سنتی توصیه میکنند که در مصرف آن زیادهروی نشود. بنابراین، خوب است که نوشیدنیهای جایگزین مثل جوشاندهها و دمنوشهای گیاهی را هم امتحان کنید که هم تهیه آنها آسان است و هم میتوانند سلیقههای مختلف را پاسخگو باشند.
جوشاندهها با جوشاندن دانه، ریشه یا برگ گیاهان در آب داغ ساخته میشوند. حالا ممکن است بپرسید تفاوت دمنوش و جوشانده چیست؟ برای دمنوشها، باید گیاهان دارویی را در آب جوش قرار دهید و به مدت 15 تا 20 دقیقه دم کنید؛ شبیه به دم کردن چای معمولی. بعد از جدا کردن تفاله، میتوانید نوشیدنی را در فنجان سرو کنید. اما برای تهیه جوشاندهها، باید گیاهان دارویی را با آب سرد یا گرم به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت بجوشانید. خواص این دو نوع نوشیدنی متفاوت است و هر یک ویژگیهای خاص خود را دارند.
دستور تهیه 10 جوشانده گیاهی برای مقابله با بیماریهای فصل سرما
زمستان و دستور ده دمنوش گیاهی برای سرماخوردگی
دمنوش ضد سرماخوردگی
سرماخوردگی یکی از بیماریهای شایع در پاییز و زمستان است، اما متخصصان طب سنتی میگویند با مصرف دمنوش گشنیز میتوانید از ابتلا به آن جلوگیری کنید. حتی نوشیدن این دمنوش میتواند علائم سرماخوردگی را در مدت کوتاهی کاهش دهد و شما را در عرض دو روز بهبود بخشد.
روش تهیه: سه قاشق برگهای خشک گشنیز را در 2 تا 3 فنجان آب جوش بریزید و به مدت 15 دقیقه دم کنید و هفتهای 3 تا 4 فنجان از آن بنوشید.
درمان سرماخوردگی با دمنوش آویشن
گاهی وقتها نمیتوان از سرماخوردگی جلوگیری کرد و با این مشکل مواجه میشوید. در این شرایط، نوشیدن دمنوش آویشن میتواند کمک کند؛ چون تاثیر زیادی در تسکین سرفه و تنگی نفس دارد.
روش تهیه: یک قاشق غذاخوری آویشن را در 2.5 فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه دم بکشد و روزی 2 تا 3 بار از آن بنوشید تا سرماخوردگیتان در طی 2 تا 3 روز به طور کامل بهبود یابد.
جوشانده اسطوخودوس علیه سرماخوردگی
یکی از بهترین داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی، جوشانده اسطوخودوس، پونه، نعنا و آویشن است که خاصیت ضد درد دارد و به تسکین سرفههای خشک کمک میکند.
روش تهیه: میزان مساوی از گیاهان ذکر شده را در ظرفی مناسب بریزید و دو لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت مستقیم بگذارید تا جوش بیاید. مصرف این جوشانده یک ساعت بعد از هر وعده غذایی، باعث بهبودی سرماخوردگی در کوتاهترین زمان ممکن میشود.
درمان سرفههای خشک با جوشانده دارچین
خشکی هوا در زمستان یکی از مهمترین دلایل بروز سرفههای خشک است، به ویژه در افرادی که به آلرژیهای فصلی یا بیماریهای تنفسی مبتلا هستند. برای حل این مشکل میتوانید از جوشانده دارچین استفاده کنید.
روش تهیه: چند تکه چوب دارچین را در قوری فلزی بریزید و حدود دو لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. نوشیدن این جوشانده دو تا سه بار در هفته توصیه میشود. البته خانمهای باردار باید از خوردن این نوشیدنی بپرهیزند!
دمنوش زمستانی
اختلال افسردگی فصلی نوعی افسردگی است که هر سال در زمانی مشخص برای فرد بروز میکند. این مشکل معمولاً از پاییز و زمستان شروع میشود و در بهار یا اوایل تابستان به پایان میرسد و با علائمی مثل احساس خستگی، خواب آلودگی، کاهش انرژی، استرس و اضطراب، افزایش وزن و تمایل به تنهایی همراه است. متخصصان طب سنتی میگویند با کمک دمنوش زعفران میتوانید با این نوع افسردگی مبارزه کنید، زیرا زعفران علاوه بر اینکه شادیآور است، خاصیت ضد افسردگی نیز دارد.
روش تهیه: یک قاشق مرباخوری زعفران را همراه با یک تکه کوچک نبات در سه فنجان آب جوش بریزید.
“““html
تا ۱۵ دقیقه دم بکشد و هفتهای یک تا دو فنجان از آن بنوشید اما فراموش نکنید که متخصصان طب سنتی مصرف زیاد زعفران را توصیه نمیکنند. همچنین، مصرف این دمنوش برای خانمهای باردار ممنوع است چون احتمال سقط جنین را افزایش میدهد.
جوشانده ضد خستگی
متخصصان طب سنتی میگویند پرتقال میوهای است که به رفع خستگی و کسالت در شبهای سرد زمستان کمک میکند. بنابراین پیشنهاد میشود هفتهای دو تا سه بار بعد از شام یک فنجان جوشانده پرتقال بنوشید.
روش تهیه: آب دو عدد پرتقال را بگیرید و یک فنجان آب جوش و نصف قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید و ۱۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید و به صورت ولرم میل کنید.
جوشانده مخصوص خانمها
دارچین میتواند بوی بد دهان را از بین ببرد، قند خون را کاهش دهد و در تسکین دردهای قاعدگی موثر باشد؛ به ویژه در فصول سرد که سرما میتواند دردها را شدیدتر کند. کافی است در پنج روز اول عادت ماهانهتان روزانه دو فنجان جوشانده دارچین و زنجبیل بنوشید.
روش تهیه: یک قاشق غذاخوری چوب دارچین خرد شده را با یک بند انگشت زنجبیل رنده شده در دو لیوان آب جوش بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید. سپس ۱۰ دقیقه جلوتر دم بکشید و بعد از شیرین کردن با عسل طبیعی بنوشید.
جوشانده لاغری
مدت زیادی تا عید نوروز باقی نمانده و خیلیها تصمیم میگیرند سال جدید را با تناسب اندام شروع کنند. اگر شما هم جزو این افراد هستید و تصمیم به کاهش وزن دارید، باید روزانه سه فنجان جوشانده زیره بنوشید. زیرا به گفته حکمای طب سنتی، این گیاه به سوزاندن چربیهای اضافه بدن کمک میکند و همچنین در تقویت قلب و عروق و درمان مشکلات کلیه موثر است.
روش تهیه: یک قاشق غذاخوری زیره سیاه را داخل دو لیوان آب جوش بریزید و روی شعله مستقیم گاز قرار دهید. بعد از جوش آمدن زیر گاز را خاموش کنید و بگذارید پنج دقیقه دم بکشد. سپس آن را با یک تکه خیلی کوچک نبات شیرین کنید و هفتهای سه تا چهار فنجان از این جوشانده را ۲۰ دقیقه بعد از غذا بنوشید.
جوشانده ضد دیابت
قره قات میوهای از درختی است که در جنگلهای شمال ایران رشد میکند و علاوه بر درمان اسهال، در کاهش میزان قند خون نیز موثر است. مصرف جوشانده آن چهار بار در هفته به بیماران دیابتی یا افرادی که زمینه ژنتیکی این بیماری را دارند، توصیه میشود.
روش تهیه: یک قاشق غذاخوری قره قات را با دو لیوان آب سرد مخلوط کنید و ۲۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس جوشانده را بعد از خنک شدن بنوشید.
جوشانده بادرنجبویه
گیاه “بادرنجبویه” از ۲۰۰۰ سال پیش در یونان به عنوان دارو مورد استفاده قرار میگرفته و برای کاهش استرس، تسکین زخمها، درمان دندان درد، آسیبهای گردن و گوش موثر است. همچنین به عنوان درمانی برای تب، سردرد، فشار خون بالا، کابوسهای شبانه، آنفلوآنزا و حالت تهوع شناخته میشود. یکی از مهمترین خواص بادرنجبویه این است که روی خلق و خوی شما تاثیر میگذارد و بیحوصلگیتان را از بین میبرد.
روش تهیه: ۱۵ گرم گیاه بادرنجبویه را در یک لیتر آب جوش بریزید و روی شعله مستقیم گاز قرار دهید تا جوش بیاید. پس از خنک شدن و افزودن کمی عسل یا نبات، سه تا چهار فنجان در هفته بنوشید.
نکته طلایی: فراموش نکنید افراط در مصرف دمنوشها و جوشاندهها خطرناک است و میتواند عوارض جانبی داشته باشد. برای مثال، نوشیدن بیش از حد جوشانده نعنا که برای درمان مشکلات گوارشی و نفخ تجویز میشود، میزان جذب آهن را کاهش میدهد و زمینهساز کمخونی میشود. بنابراین پیش از مصرف دمنوشها و جوشاندهها با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید.
منبع : مجله تندرستی
سایت رضیم
“`