زنجبیل قویترین پایین آورنده قند خون ! (2 نکته مهم)

“`html
کاهش قند خون با زنجبیل درمانی
زنجبیل یکی از ریشههای درمانی و ادویههای محبوب در سراسر دنیا به ویژه بین بیماران دیابتی است. خیلیها طعم و خواص این ریشه شگفتانگیز را تجربه کردهاند و از آن در آشپزی و درمان بهره بردهاند.
این ادویه دارای کربوهیدرات و کالری کمی است و به خاطر طعم تند، عطر منحصر به فرد و مواد مغذی زیادی که شامل پتاسیم، آهن و فیبر است، شناخته شده است. اما آیا واقعاً مصرف زنجبیل برای بیماران دیابتی مفید است؟
فواید زنجبیل برای دیابت
زنجبیل فواید زیادی برای افرادی که دیابت دارند دارد و آنها میتوانند با خیال راحت از این ادویه خوشمزه استفاده کنند. ولی در مصرف آن مانند هر ماده غذایی دیگر نباید افراط کرد و بهتر است قبل از اضافه کردن آن به رژیم غذایی با پزشک مشورت کنید.
برخی از فواید زنجبیل برای بیماران دیابتی عبارتند از:
۱. کنترل قند خون
زنجبیل به نظر میرسد تأثیر مثبتی در کنترل قند خون بلندمدت در بیماران دیابت نوع ۲ داشته باشد و به تنظیم انسولین کمک میکند. خاصیتی که به خاطر ماده اصلی موجود در آن به نام گینجرول است، که میتواند بهجای انسولین، جذب قند در سلولهای عضلانی را افزایش دهد و به کنترل قند خون کمک کند.
۲. افزایش ترشح انسولین
ترکیبات موجود در عصاره زنجبیل با گیرندههای سروتونین در بدن تعامل دارند و به ترشح انسولین کمک میکنند. به همین دلیل در مطالعاتی که بر اساس عصاره زنجبیل انجام شده است، کاهش قند خون و افزایش انسولین مشاهده شده است.
۳. پیشگیری از آب مروارید
آب مروارید یکی از مشکلات بینایی است که ممکن است برای بیماران دیابتی طولانی مدت پیش بیاید و مصرف زنجبیل ممکن است به تأخیر در شروع و پیشرفت این مشکل کمک کند.
۴. شاخص گلیسمی پایین
زنجبیل یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی بسیار پایین است و این به این معناست که به آرامی در بدن تجزیه میشود و نوسانات شدید قند خون را ایجاد نمیکند.
۵. سایر فواید زنجبیل
زنجبیل به همراه برخی ادویههای دیگر مثل دارچین میتواند به کاهش وزن، کاهش چربی بدن، کاهش قند خون و افزایش انسولین در بیماران دیابتی کمک کند. همچنین گفته میشود که زنجبیل بیماران دیابتی را در برابر مشکلات قلبی محافظت میکند و به خاطر خاصیت ضد التهابیاش در جلوگیری از عوارض دیابت مؤثر است.
مصرف مکملهای پودر زنجبیل میتواند در تنظیم موارد زیر نیز تأثیرگذار باشد:
- هموگلوبین A1c
- آپولیپوپروتئین B
- آپولیپوپروتئین A-1
- مالون دی آلدئید
عوارض جانبی زنجبیل
نکته مهم:
قبل از اینکه خودتان هر کاری برای درمان دیابت یا عوارض آن با زنجبیل یا سایر گیاهان دارویی انجام دهید، حتماً با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که مصرف این گیاهان همراه با داروهای دیابت برای سلامتی شما خطری نداشته باشد. بعضی از این گیاهان میتوانند اثر داروهای دیابت را تقویت کنند و باعث کاهش شدید قند خون شوند.
زنجبیل فواید زیادی برای سلامت بیماران دیابتی دارد، اما مصرف زیاد آن توصیه نمیشود و هرگز نباید بیشتر از ۴ گرم در روز استفاده شود.
عوارض ناشی از مصرف زیاد زنجبیل نادر است و ممکن است شامل:
سوزش سر دل، اسهال و ناراحتی معده باشد.
به خانمهای باردار توصیه میشود که قبل از مصرف زنجبیل با پزشک مشورت کنند، زیرا برخی منابع میگویند زنان باردار نباید بیش از ۱ گرم از این گیاه در روز مصرف کنند.
مصرف زنجبیل ممکن است با داروهای فشار خون بالا و رقیقکنندههای خون تداخل داشته باشد و خطر خونریزی شدید را افزایش دهد. اگر این داروها را مصرف میکنید قبل از استفاده از زنجبیل با پزشک مشورت کنید.
نحوه مصرف زنجبیل برای
“`
دیابت
زمانی که زنجبیل مصرف میکنید، به نکات زیر توجه داشته باشید:
وقتی زنجبیل میخرید، به سمت ریشههای ارگانیک بروید.
از خرید محصولات زنجبیلی که فرآوری شدهاند خودداری کنید.
محصولاتی که مزهدار شدهاند مثل سس سالاد، نوشیدنیها یا شیرینیها معمولاً ارزش غذایی چندانی ندارند.
مصرف منظم زنجبیل در مقدار مناسب به مدت حداقل ۶ هفته میتواند به کنترل دیابت کمک کند.
همچنین مهم است که دوز مناسب را به صورت منظم مصرف کنید، چرا که مصرف زیاد زنجبیل در مدت زمان کوتاه ممکن است نتیجه مطلوبی نداشته باشد.
زنجبیل نمیتواند جایگزین داروهای درمان دیابت شود، پس به توصیههای پزشک خود گوش دهید و اگر در طول مصرف زنجبیل علائم غیرطبیعی مشاهده کردید، بهتر است مصرف آن را متوقف کنید.
منبع : پارسی طب