سالاد هویج تایلندی (مرحله به مرحله)

“`html
سالاد هویج تایلندی
سالاد هویج تایلندی، همانطور که از نامش پیداست، یک سالاد مخصوص کشور تایلند است. در این سالاد، مهمترین ماده تشکیلدهنده، هویج میباشد که بسیار مغذی است. سالاد هویج در انواع مختلفی تهیه میشود و در هر کشوری به غیر از هویج، یک یا دو ماده دیگر هم به آن اضافه میکنند.
برای مثال، در بخشهای جنوبی آمریکا، کشمش به این سالاد اضافه میکنند. در تایلند، مردم این سالاد را با بادام زمینی سرو میکنند. در هند، این سالاد به همراه سس خردل و فلفل سبز پخته میشود. در بلغارستان، سالاد هویج همراه با کلم تهیه میشود. همچنین در روسیه، این سالاد به همراه کباب ترکی تقدیم میگردد و کشورهای دیگری هم هستند که به روش خود این سالاد را درست میکنند.
هویج، مهمترین ماده این غذاست و ما به برخی از خواص آن اشاره میکنیم. هویج سرشار از بتاکاروتن است که در کبد به ویتامین A تبدیل میشود. این ویتامین در شبکیه چشم به ردوپسین تبدیل میشود که رنگدانهای ارغوانی برای دید در شب است. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف هویج میتواند خطر ابتلا به سرطانهای ریه، سینه و کولون (روده بزرگ) را کاهش دهد.
مقدار بالای بتاکاروتن موجود در هویج، از تخریب سلولها که ناشی از متابولیسم طبیعی بدن است، به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند و روند پیری سلولها را کندتر مینماید. ویتامین A و آنتیاکسیدانها از پوست در برابر آسیبهای ناشی از نور خورشید محافظت میکنند. کمبود ویتامین A میتواند منجر به خشکی پوست، مو و ناخنها شود. این ویتامین از بروز نشانههای پیری زودرس، آکنه، خشکی پوست و کدری رنگ پوست جلوگیری میکند.
به عقیده گیاهشناسان، هویج میتواند از بروز عفونتها جلوگیری کند. این گیاه را میتوان به روشهای مختلف از جمله لهشده، جوشانده یا خام بر روی زخمها استفاده کرد. از دیگر انواع سالادها میتوان به سالاد سبزیجات، سالاد یونانی، سالاد شیرازی و سالاد الویه روسی اشاره کرد.
مواد لازم :
هویج: 500 گرم
شکر: 1 قاشق چایخوری
آب: 1/2 فنجان
سرکه سفید: 1/2 فنجان
سیر خرد شده: 2 عدد
سس ماهی تایلندی: 2 قاشق غذاخوری
سس تایلندی قرمز (رب): 1 و 1/2 قاشق چایخوری
آب لیمو: 2 قاشق غذا خوری
فلفل قرمز (اختیاری): 1 قاشق غذاخوری
بادام زمینی خرد شده: 1/2 فنجان
مراحل تهیه :
گام 1: ابتدا هویج را رنده کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید.
گام 2: شکر، آب و سرکه را در یک کاسه مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
گام 3: در این حین، شکر باید کاملا حل شود و 5 دقیقه پس از جوش آمدن، آن را از روی حرارت بردارید.
گام 4: به محلول اجازه دهید که کمی خنک شود.
گام 5: سپس سیر، سس ماهی و خمیر (رب مخصوص تایلندی) را به مواد جوشانده اضافه کرده و 2 تا 5 دقیقه مخلوط کنید.
گام 6: مواد تهیه شده را به مدت 30 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود.
گام 7: مخلوط آب لیمو و فلفل قرمز را به مواد قبلی اضافه کنید و بر روی هویج بریزید.
گام 8: بادام زمینی را به سالاد اضافه کنید و روی سالاد را بپوشانید.
گام 9: مجدداً سالاد را به یخچال منتقل کنید و اجازه دهید حداقل 30 دقیقه در دمای خنک بماند.
گام 10: پس از آن، میتوانید سرو کنید.