رسپی

سبزیجاتی که بهتر است به صورت خام مصرف شوند

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

اسفناج با وجود فواید زیادی که برای سلامتی دارد، گاهی ممکن است باکتری اشرشیا کُلی داشته باشد که موجب مشکلات معده و گوارشی می‌شود.

سبزیجات معمولاً کالری کمی دارند و فیبر بالایی ارائه می‌دهند. این مواد غذایی می‌توانند قند خون و دور کمر شما را کنترل کنند و همچنین دارای ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی هستند که از بروز بیماری‌های مختلفی مانند بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت جلوگیری می‌کنند. وزارت کشاورزی ایالات متحده به افراد توصیه کرده حداقل روزی ۲ و نیم فنجان سبزیجات مصرف کنند، به‌خصوص انواع سبز تیره، قرمز و نارنجی.

طبق گزارش ایسنا، این مقدار به معنی این است که باید گزینه‌های زیادی برای دریافت سبزیجات روزانه داشته باشید، ولی ممکن است بعضی از سبزیجات را بیشتر از دیگران دوست داشته باشید. به عنوان مثال، سیب‌زمینی، ذرت و گوجه‌فرنگی معمولاً بیشتر از شلغم، چغندر یا تربچه در غذاهای شما دیده می‌شوند. فراموش نکنید که برخی از این سبزیجات ممکن است برای مصرف روزانه مناسب نباشند. برخی از آنها می‌توانند التهاب را زیاد کنند، قند خون را بالا ببرند یا خطر سنگ کلیه را افزایش دهند.

سبزیجات سرشار از اگزالات خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهند

اگزالات‌ها ترکیبات طبیعی هستند که در برخی غذاها وجود دارند و می‌توانند با مواد معدنی موجود در بدن شما ترکیب شوند. اگرچه اگزالات‌ها لزوماً بد نیستند، اما در مقادیر بالا می‌توانند برای کسانی که مشکل کلیوی دارند، مشکل‌ساز شوند. بیشتر سنگ‌های کلیه، سنگ‌های اگزالات کلسیمی هستند که در اثر اتصال اگزالات اضافی به کلسیم در کلیه‌ها شکل می‌گیرند. سبزیجاتی مانند اسفناج، سیب‌زمینی و چغندر بخشی از این دسته هستند.

اگر از آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنید، اگزالات‌ها ممکن است در دستگاه گوارش شما جمع شوند. آنتی‌بیوتیک‌ها علاوه بر نابودی باکتری‌های مضر، باکتری‌های مفیدی که اگزالات را تجزیه می‌کنند نیز از بین می‌برند. این تجمع می‌تواند جذب مواد معدنی مهم را در بدن شما محدود کند.

اگر به اسفناج یا سایر غذاهای سرشار از اگزالات علاقه دارید، می‌توانید با پختن آنها مقدار اگزالات‌ها را کم کنید. برای جلوگیری از سنگ کلیه از نوع اگزالات کلسیم، بهتر است غذاهای سرشار از اگزالات را با غذاهای دارای کلسیم ترکیب کنید. کلسیم با اگزالات‌ها ترکیب می‌شود و قبل از ورود به کلیه‌ها از دستگاه گوارش عبور می‌کند.

بیشتر بخوانید: بهترین راه ضدعفونی سبزیجات

سبزیجاتی که می‌توانند باعث التهاب یا افزایش قند خون شما شوند

بعضی افراد در هضم سبزیجات نایت‌شید که حاوی ماده‌ای به نام سولانین هستند، دچار مشکل می‌شوند و در صورت مصرف زیاد، دچار عوارض می‌شوند. سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، بادمجان و فلفل از این دسته‌اند. برای بیشتر افراد، نایت‌شیدها ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های خوبی ارائه می‌دهند، اما برای افرادی که بیماری‌های خودایمنی مانند بیماری التهابی روده دارند، خوردن این سبزیجات ممکن است عوارض خطرناکی داشته باشد و علائم را بدتر کند.

بعضی افراد معتقدند که نایت‌شیدها باعث التهاب و درد آرتریت می‌شوند، اما بنیاد آرتریت می‌گوید که شواهد کمی درباره این ارتباط وجود دارد. افراد ممکن است نسبت به نایت‌شیدها حساس باشند، بنابراین بهتر است برای اطمینان از بهبود وضعیت خود، این سبزیجات را از رژیم غذایی خود حذف کنند و ببینند آیا وضعیتشان بهتر می‌شود یا خیر.

سبزیجات معمولاً شاخص گلیسمی پایینی دارند، به این معنی که مقدار قند خون را به آرامی افزایش می‌دهند و…

“““html

هضم و باعث افزایش کمتر قند خون می‌شوند، با این حال هویج، سیب‌زمینی و کدو تنبل می‌توانند شاخص گلیسمی بالاتری داشته باشند. هویج پخته دارای شاخص گلیسمی ۸۵، سیب‌زمینی آبپز ۷۰ و کدو تنبل پخته ۷۵ است. با این حال، هویج و کدو تنبل دارای بار گلیسمی پایینی هستند که میزان کربوهیدرات‌ها و اندازه سهم را با سرعت بالا بردن قند خون شما تعیین می‌کند.

نکته‌ی جالب دیگر اینکه سبزیجات خام می‌توانند به عنوان بخشی از سالادها و میان‌ وعده‌ها استفاده شوند، اما ممکن است بر سلامتی شما تاثیر منفی بگذارند. برخی از سبزیجات مثل سیب‌زمینی و بادمجان دارای سمومی به نام سولانین هستند که با پختن آنها از بین می‌رود. همچنین، سبزیجات خام ممکن است شامل باکتری‌های مضر مانند اشرشیاکُلی یا تخم‌کرم نواری باشند که می‌توانند باعث عفونت و مشکلات گوارشی شوند. پختن نه تنها این خطرات را برطرف می‌کند، بلکه طعم و هضم آنها را نیز آسان‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: ترفندهای تازه نگه داشتن سبزیجات به مدت طولانی در یخچال

سبزیجاتی که بهتر است به صورت خام مصرف شوند

کدام سبزیجات را نباید روزانه مصرف کرد؟

سیب‌زمینی خام

سیب‌زمینی خام حاوی سولانین است، سم طبیعی که اگر زیاد مصرف شود می‌تواند مشکل‌ساز باشد و باعث استفراغ، اسهال و درد شکم شود. با پختن سیب‌زمینی در دماهای بالا، سولانین از بین می‌رود و خوردن آن بی‌خطر می‌شود. همچنین هضم سیب‌زمینی خام می‌تواند دشوار باشد و ممکن است باعث ناراحتی، نفخ یا درد شکم شود.

بادمجان

بادمجان هم مانند سیب‌زمینی دارای سولانین است که اگر خام مصرف شود، می‌تواند موجب تهوع و دیگر مشکلات گوارشی شود. پختن بادمجان نه تنها سولانین را از بین می‌برد بلکه طعم و بافت آن را هم بهبود می‌بخشد. روش‌های معمول پخت آن، کباب کردن یا تفت دادن است.

کلم بروکلی

کلم بروکلی اگرچه بسیار مغذی است، اما بهتر است پخته شود تا راحت‌تر هضم شود. بخارپز یا تفت دادن کلم بروکلی ارزش غذایی آن را حفظ کرده و خطر مشکلات گوارشی مانند نفخ را کاهش می‌دهد، اما می‌توان در مقادیر کم آن را به صورت خام نیز مصرف کرد.

اسفناج

با وجود فواید تغذیه‌ای، اسفناج گاهی ممکن است دارای باکتری اشرشیاکُلی باشد که می‌تواند باعث درد معده و مشکلات گوارشی شود. پختن اسفناج به جلوگیری از رشد باکتری‌ها کمک کرده و مواد مغذی بیشتری را آزاد می‌کند تا بدن بتواند بهتر از آنها استفاده کند.

فلفل دلمه‌ای

فلفل دلمه‌ای ممکن است گاهی اوقات دارای عناصر نامطلوبی مانند باقی‌مانده‌های شیمیایی یا تخم کرم نواری باشد. پختن این سبزی به کاهش این موارد کمک کرده و مصرف آن را ایمن‌تر می‌کند.

سبزیجاتی که در بالا ذکر شد، نمونه‌هایی از سبزیجاتی هستند که نباید به‌طور خام مصرف شوند؛ بنابراین لازم است قبل از مصرف سبزی، درباره‌ی نحوه‌ی خوردن آن بیشتر تحقیق کنید.

در این مقاله از رضیم بلاگ، سبزیجاتی که بهتر است به صورت خام مصرف کنید را به شما معرفی کردیم.

منبع:

asrturkiye.com

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا