سبزی ماهی شکم پر شمالی چیست ؟ فوت و فن های پخت ماهی شکم پر (مرحله به مرحله)

“`html
سبزی ماهی شکم پر
سبزی ماهی شکم پر موضوعی است که در اینجا به آن میپردازیم. اگر میخواهید یک غذای دریایی خوشمزه و مجلسی برای مهمانیها تهیه کنید، ماهی شکم پر گزینه خوبی است.
ماهی از خواص زیادی برخوردار است، اما برخی افراد، به ویژه کودکان، عطر و طعم آن را نمیپسندند. با افزودن ادویهها و سبزیهای معطر، میتوان بوی ماهی را کاهش داد و آن را خوشمزهتر کرد.
سبزیهای موجود در ماهی شکم پر
1. گشنیز
گشنیز به کاهش ورمها و مشکلات ناشی از نارسایی کلیه و کمخونی کمک میکند. این گیاه مدر است و به دفع آب اضافی از بدن کمک مینماید. همچنین، گشنیز در بهبود مشکلات پوستی و کاهش حالت تهوع بسیار مفید است.
کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز خام برای بدن چه مقدار کالری دارد؟
2. شوید
در طب سنتی ایران، از شوید برای درمان درد معده و ورم آن استفاده میشود. دمکردهی شوید میتواند التیامبخش سریع دردها باشد. همچنین، برای درمان دلدرد در حیوانات نیز مؤثر است.
برای بیمارانی که دچار استفراغ شدید هستند و نمیتوانند چیزی بخورند، مصرف دمکردهی شوید توصیه میشود. آنها باید آن را به آرامی بنوشند.
3. جعفری
جعفری نیز یکی دیگر از سبزیهای ماهی شکم پر است. این گیاه به عنوان درمانی برای دیابت شناخته شده و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است.
جعفری به کاهش التهاب در بیماری آرتریت روماتوئید کمک کرده و مصرف منظم آن میتواند به کاهش اوریکاسید نیز کمک کند.
کالری جعفری : 100 گرم جعفری پخته و خام چه مقدار کالری دارد؟
4. شنبلیله
شنبلیله میتواند کلسترول و فشار خون را کاهش دهد و به تقویت قلب کمک کند. همچنین، مصرف این گیاه برای دیابتیها بسیار توصیه میشود زیرا به تنظیم قند خون و انسولین کمک میکند.
این گیاه برای سیستم گوارش نیز مفید است و میتواند از بروز زخم معده جلوگیری کند. شنبلیله به هضم و دفع غذا نیز کمک میکند.
دستور تهیه ماهی شکم پر مجلسی
مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر:
- ماهی قزل آلا بزرگ: ۱ عدد
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۱ حبه
- گردو خرد شده: ۲ عدد
- سبزی معطر (گشنیز، شوید، جعفری و کمی شنبلیله): ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه: ۱ عدد
- رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک،
- فلفل، ادویه ماهی: به میزان لازم
“““html
مراحل تهیه ماهی شکم پر:
برای تهیه ماهی شکم پر شمالی ابتدا ماهی قزل آلای تازه را خوب بشویید و بسته به سلیقه خود، سر و دم آن را جدا کنید یا اینکه ماهی را به صورت کامل بپزید. پختن ماهی به صورت درسته بیشتر مجلسی و زیباست.
شکم ماهی یعنی بخش سفید رنگ آن را از زیر گردن تا دم ماهی به صورت طولی شکاف دهید و خوب بشویید تا تمیز شود. بعد از شستشو، ماهی را داخل صافی بگذارید تا آب آن خارج شود.
حالا مواد لازم برای مزهدار کردن ماهی را آماده کنید و ماهی را برای چند ساعت در این مواد بگذارید تا طعم بگیرد.
برای تهیه مواد، یک پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و به آن کمی آبلیمو، نمک، فلفل، آویشن، تخم گشنیز و زردچوبه اضافه کنید و همهی این مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
حالا ماهی را در این مخلوط بگذارید و با دست آن را به خوبی ماساژ دهید. در این مدت میتوانید به آماده کردن مواد داخل شکم ماهی بپردازید.
برای مواد داخل شکم ماهی، پیاز، سیر و فلفل دلمهای را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. سپس سبزی معطر را به آن اضافه کنید. حالا گردوی خرد شده و رب انار و ادویهجات را نیز اضافه کرده و مواد را کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.
کف ظرف را با کره چرب کنید و انواع سبزیجات دلخواه مثل سیبزمینی، فلفل دلمهای، قارچ، پیاز و هویج حلقه شده را در آن بچینید. بعد از چند ساعت، ماهی را از مواد خارج کنید و پوست آن را تمیز کنید.
در این مرحله از دستور تهیه ماهی شکم پر شمالی داخل شکم ماهی را با مواد آماده شده پر کنید. حالا دو طرف شکم ماهی را یا با خلال دندان یا با نخ و سوزن خیلی تمیز بهم وصل کنید.
ماهی را روی سبزیجات حلقه شده در ظرف قرار دهید، به نحوی که ماهی با کف ظرف تماس نداشته باشد. یک استکان آب کف ظرف بریزید. میتوانید مواد ماهی که آبلیمو دارد را هم در کف ظرف بریزید.
روی ظرف را با فویل بپوشانید و ظرف را به مدت ۴۵ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید. بعد از ۴۵ دقیقه که از پخت ماهی گذشت، فویل را از روی ظرف بردارید و یک ربع بدون فویل بگذارید تا ماهی پخته شود.
حالا روی ماهی را با زعفران بپوشانید و ۱۰ دقیقه گریل را روشن کنید تا رنگ روی ماهی طلایی شود. ماهی شکم پر شمالی شما آماده است. میتوانید این ماهی خوشمزه و خوش عطر را در کنار سبزی پلو یا چلو ساده سرو کنید.
دستور تهیه ماهی شکم پر داخل فر
نکاتی برای پخت بهتر ماهی شکم پر
برای تهیه این غذا میتوانید هر نوع ماهی انتخاب کنید، اما ماهیهای سنگسر، صبور و سفید از بهترینها هستند. البته ماهیهای نازک را هم میتوان بهصورت شکمپر پخت.
“““html
بنابراین خرید ماهی تازه و مناسب اولین قدم است. بعد از آن، روش طعم دار کردن ماهی به خوشمزهتر شدن آن کمک میکند.
برای اینکه طعم مواد داخل شکم ماهی بهتر شود، کمی آنها را تفت دهید و بعد استفاده کنید.
اگر میخواهید این غذا را به سبک جنوبی درست کنید، ادویه کاری را فراموش نکنید. اما اگر به سبک شمالی میپزید، از ادویههایی مثل زردچوبه و زعفران استفاده کنید.
برخی افراد دور ماهی را با کاغذ آلومینیومی میپیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ میپوشانند، اما بهتر است کف سینی را با سبزیهایی مثل هویج، کرفس و پیاز پر کنید. این کار باعث میشود بوی غذا در خانه پخش نشود و ماهی به کف سینی نچسبد.
بسیاری از افراد سبزی پلو را با ماهی شکم پر میخورند. اما بهتر است برنج سفید کنار آن سرو شود، زیرا ماهی شکم پر خود طعم دار است و خوردن آن با برنج معطر چندان خوشایند نخواهد بود.
ابتدا سینی ماهی را در طبقه پایین فر بگذارید و بعد از پخت به طبقه بالاتر ببرید تا روی ماهی هم برشته شود.
شما میتوانید ماهیهای پولکدار مانند ماهی سفید را به شکل نعل اسب در سینی فر قرار دهید و روی پوست ماهی را با مخلوط آبلیمو و زعفران بمالید. با این روش، پوست ماهی بعد از پخت برشته و راحت جدا خواهد شد.
این غذا را میتوانید در ماهیتابه هم درست کنید، البته به شرطی که ماهی نیم پز باشد و مواد داخل شکم حتماً تفت داده شده باشند. وقتی ماهی را سرخ میکنید، در تابه را نگذارید تا ماهی له نشود و شکلش را حفظ کند.
برای نوشیدنی، شربت آبلیمو تازه پیشنهاد میشود. از خوردن این غذا با آبمیوههای مختلف مثل آب پرتقال و آب آلبالو خودداری کنید، زیرا طعم خوبی نخواهند داشت.
سبزیِ سبزی پلو: دستور تهیه سبزی پلو با مرغ، ماهی سوخاری و میگو
سبزی مخصوص بادمجان شکم پر چیست