سرو طلایی (2 نکته مهم)

سرو طلایی، که به نام علمی Cupressus Macrocarpa و نام انگلیسی Monterey Cypress شناخته میشود، یک درخت بومی آمریکا است.
این درخت میتواند تا ۳ متر قطر و ۴۰ متر ارتفاع داشته باشد، و فلسهای آن رنگ زرد متمایل به نارنجی دارد. در سالهای اخیر، این درخت به بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان یک گیاه زینتی منتقل شده و در کشور ما هم به شدت محبوب است. به خاطر شکل زیبا و امکان هرس کردن، در اکثر باغهای شخصی و دولتی به عنوان یک درخت زینتی کشت میشود.
سالانه هزاران نهال از طریق قلمهزنی، به ویژه در شمال کشور تولید میشود و به کشورهای همسایه صادر میگردد. مخروطهای این درخت اندازهای حدود ۲ تا ۳ سانتیمتر دارند و هر مخروط شامل ۳۰ تا ۴۰ دانه است. در ایران، درختان کاشته شده به دلیل شرایط محیطی هنوز قادر به تولید دانه نیستند.
بهترین روش برای تولید نهال سرو طلایی:
1- از قلمههای نیمه خشبی به طول ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر استفاده کنید.
2- زمان مناسب برای قلمهزنی از اواخر شهریور تا اواسط مهر است.
3- خاک مناسب: یک سوم ماسه دانه ریز، یک سوم خاک برگ و یک سوم خاک جنگلی.
4- قلمهها را در گلدانهای نایلکسی به قطر ۷ تا ۱۰ سانتیمتر و ارتفاع ۲۰ سانتیمتر قرار دهید. در هر گلدان دو عدد قلمه قرار دهید.
5- قلمهها را به عمق ۳ تا ۴ سانتیمتر در خاک قرار دهید.
6- آبیاری را روزانه یک بار انجام دهید.
7- در فصل سرما، با نایلکس روی قلمهها را بپوشانید و از تابش مستقیم نور خورشید با ایجاد سایه جلوگیری کنید.
8- قلمهها در اواخر اسفند تا اوایل فروردین ریشهدار میشوند.
9- بعد از ریشهدار شدن قلمهها، میتوانید آنها را جدا کنید و هر نهال ریشهدار را در گلدان بزرگتری بکارید.
منبع : گلستان علی