سریع ترین روش تمیز کردن ظروف بامبو و چوبی (2 ترفند عالی)

تمیز کردن ظروف بامبو و چوبی باید با دقت و مراقبت انجام بشه چون رطوبت زیاد یا شویندههای قوی میتونن بهشون آسیب بزنن یا ترک بخورن. ولی چند روش ساده و سریع هست که هم موثره، هم طول عمر ظروف رو حفظ میکنه:
سریعترین روشها برای تمیز کردن ظروف بامبو و چوبی:
۱. شستشوی دستی با آب ولرم و صابون ملایم
- ظرف رو سریع با آب ولرم بشور.
- با یک اسفنج نرم یا پارچه نرم، کمی صابون ملایم بزن و سطح رو تمیز کن.
- سریع آبکشی کن تا صابون روی ظرف نمونه.
۲. خشک کردن فوری
- بلافاصله بعد از شستن، ظرف رو با دستمال خشک و نرم خشک کن.
- اجازه نده مدت طولانی خیس بمونه یا توی سینک آب بماند.
۳. استفاده از سرکه برای ضدعفونی و بوگیری
- اگر بوی نامطبوعی حس میکنی، ظرف رو با مخلوط ۱ قسمت سرکه سفید و ۳ قسمت آب اسپری کن یا با پارچه آغشته پاک کن.
- بعد سریع با دستمال خشک کن.
نکات مهم:
- هرگز ظروف چوبی و بامبو را در ماشین ظرفشویی نگذار چون حرارت و رطوبت زیاد باعث خرابی میشه.
- از خیساندن طولانی مدت خودداری کن چون چوب متورم و ترک برمیداره.
- هر چند وقت یکبار، میتونی با کمی روغن معدنی خوراکی (یا روغن نارگیل طبیعی) ظروف رو چرب کنی تا خشکی و ترک خوردگی جلوگیری بشه.
اگر بخوای، میتونم روشهای مراقبتی بیشتر یا نحوه بازسازی ظروف چوبی آسیبدیده رو هم بگم!
نکاتی برای تمیز کردن ظروف چوبی
ظروف چوبی یکی از بهترین انتخابها برای سرو غذا هستند، به خصوص اگر از چوبهای باکیفیت مثل بامبو و گردو ساخته شده باشند. داشتن یک سرویس غذاخوری چوبی در خانه بسیار عالی است، اما باید بدانید که تمیز کردن این ظروف هم روشها و اصول خاص خود را دارد. در این نوشته از رضیم، ما به شما نکات مهمی درباره شستن، جلا دادن و ضدعفونی کردن ظروف چوبی معرفی میکنیم.
میخواهید ظروف چوبی آشپزخانهتان را مثل روز اول نو کنید؟ نیازی نیست آشپزی حرفهای باشید تا زیبایی و کارایی ظروف چوبی قدیمی را درک کنید! واقعیت این است که ظروف چوبی بسیار زیبا و خاص هستند و سرو غذا در این ظروف برای همه لذتبخش است. اما استفاده مداوم از آنها میتواند به چوب آسیب بزند؛ شستن ظروف چوبی ممکن است باعث ترک خوردن، خشک شدن و یا خراشیدن آنها شود. در ادامه، به شما راهکارهایی برای پاک کردن و بازسازی ظروف چوبی معرفی میکنیم :
حذف سطوح قدیمی آسیب دیده ظروف چوبی
برای شروع، سطح ظروف خود را به دقت با سمباده یا سیم ظرفشویی صاف کنید تا لکهها و خراشها از بین بروند. سپس با پارچهای کمی مرطوب، سطح را تمیز کرده و گرد و غبار یا خردههای چوب را پاک کنید. حالا سطح سمبادهشده را با روغن خوراکی چرب کنید تا روغن به بافت خشک چوب نفوذ کند. پس از مدتی، روغن به خوبی جذب ظرف چوبی شما خواهد شد. حالا میتوانید با ظاهری جدید از ظرف خود استفاده کنید! هر زمانی که احساس کردید ظرفتان خشک شده، با روغن خوراکی آن را چرب کنید تا آسیب نبیند. فقط یک تکه پارچه را به روغن آغشته کرده و سطح ظرف را به خوبی چرب کنید.
برای نونواری ظروف چوبی از روغن بدون بو استفاده کنید
اگر قاشق چوبی شما حین آشپزی به زمین افتاده، میتوانید آن را به راحتی ضدعفونی کنید. ابتدا با دست یا سیم ظرفشویی گرد و غبار و آلودگی روی قاشق را پاک کنید. سپس درون ظرفی یک قسمت مایع سفیدکننده را با ۲۰ قسمت آب مخلوط کرده و قاشق را برای یک ساعت در آن بگذارید. بعد از این زمان، قاشق را با آب بشویید و برای ۱۵ دقیقه در محلولی ملایم از آب و مایع ظرفشویی قرار دهید. حالا قاشق را دوباره با آب شستشو دهید.
ضدعفونی ظروف چوبی با سرکه
روش دیگری که میتوانید برای تمیز کردن ظروف چوبی استفاده کنید، به کار بردن تمیزکنندههای خانگی و غیر مضر است. مقداری سرکه و آب را با هم مخلوط کرده و ظرف چوبی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید. یا میتوانید با تکهای پارچه، سرکه را به سطح ظرف بمالید تا ضدعفونی شود. پس از چند دقیقه بگذارید کامل خشک شود. همچنین میتوانید یک عدد لیمو را نصف کرده و از آن نیز در این فرآیند استفاده کنید.

آشنایی با ظروف چوبی و مزایای استفاده از آنها
نقش لیمو در ضدعفونی ظروف چوبی!
محلولی معجزهآسا برای تمیز کردن ظروف چوبی درست کنید : آب یک عدد لیمو را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن و یک قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و با تکهای پارچه یا پنبه به سطح ظرف بمالید. این کار به ظروف شما درخشندگی خاصی میدهد! در روش دیگری، مقداری نمک دریایی روی ظرف ریخته و با لیموی برش خورده نمک را به سطح ظرف بمالید تا مانند اسکراب عمل کند. سپس آن را با آب گرم بشویید و بگذارید خشک شود. همچنین، بهتر است وسایل چوبی را در محیطهای دمای بالا مانند مایکروفر و ماشین ظرفشویی قرار ندهید؛ زیرا این کار باعث خشک شدن، تاب برداشتن، ترک خوردن و کاهش عمر وسایل چوبی شما خواهد شد.
“`
اگر میخواهید ظرف چوبی شما همیشه مانند روز اولش زیبا و تازه بماند، بهتر است هر چند وقت یکبار آن را نوسازی کنید. روغنزنی را میتوانید هر ماه یکبار یا بسته به میزان استفادهتان از ظرف انجام دهید. در بازار هم واکسهای مخصوصی برای براق کردن ظروف چوبی وجود دارد. اگر قصد دارید از این واکسها برای وسیلههای چوبی که با غذا در ارتباط هستند استفاده کنید، حتماً نمونههای مناسب را انتخاب کنید.
بهتر است ظرف چوبی را بلافاصله پس از استفاده با دست بشویید. نباید این نوع ظروف را داخل ماشین ظرفشویی بگذارید یا در سینک رها کنید. دمای بسیار بالای ماشین ظرفشویی و قرار گرفتن در آب به مدت طولانی میتواند باعث ورم چوب بامبو و ایجاد شکافهای روی سطح آن شود.
در بازار واکسهای مخصوصی برای جلا دادن ظروف چوبی وجود دارد
برای شستشوی این ظروف چوبی بامبو، ابتدا لکهها و تکههای غذای باقیمانده را پاک کنید و سپس با آب گرم، مایع ظرفشویی ملایم و یک اسفنج یا برس نرم آن را بشویید. سعی کنید از مایع ظرفشویی و ابزار خشن دور باشید. در پایان ظرف را آبکشی کنید و با یک پارچه نرم خشک کنید. برای حفظ کیفیت ظرف چوبی، بهتر است آن را در محیطی باز بگذارید تا هوا رطوبت باقیمانده را خارج کند.