سوتلاچ چیست و چگونه درست می شود ؟ (مرحله به مرحله)

“`html
سوتلاچ چیست ؟
سوتلاچ یا پودینگ برنج یکی از دسرهای خوشمزه ترکیهای است که با شیر، شکر و برنج تهیه میشود. اگر به ترکیه سفر کرده باشید، حتماً دیدهاید که این دسر در کاسههای کوچک سفالی سرو میشود. مردم ترکیه اعتقاد دارند که برخی غذاها و دسرها وقتی در ظروف سفالی تهیه میشوند، طعم بهتری دارند. دلیل این امر این است که سفال گرما و رطوبت را به خوبی پخش میکند، مانند یک آرامپز. این کار باعث میشود که مواد مغذی غذا در حین پخت از بین نروند. طرز تهیه سوتلاچ شبیه شیر برنج است، اما بافت آن به دلیل اضافه کردن خامه و نشاسته گندم و آرد برنج، کرمیتر است و برای تهیه آن از برنج نیم دانه استفاده میشود. همچنین برای خوشمزهتر شدن این پودینگ، وانیل به آن اضافه میشود. با ما در مجله رضیم همراه باشید تا طرز تهیه این دسر لذیذ را با شما به اشتراک بگذاریم.
سوتلاچ ترکی
دستور تهیه سوتلاچ با سرشیر
مواد لازم برای تهیه سوتلاچ:
- برنج یک استکان
- آب 10 استکان
- شیر کم چرب یک لیتر
- شکر سه استکان
- عصاره وانیل یک قاشق چایخوری
- نشاسته یک قاشق غذاخوری
- شیر یک استکان
- زرده تخم مرغ یک عدد
- سرشیر 150 گرم
- کره پاستوریزه یک عدد
مراحل تهیه سوتلاچ:
برنج را داخل قابلمه بریزید و به همراه 10 استکان آب روی حرارت قرار دهید تا برنجها نرم و باز شوند. وقتی آب آن تقریباً کشیده شد، شیر را اضافه کنید و هم بزنید. سپس سه استکان شکر را اضافه کنید. در یک کاسه دیگر، نشاسته و یک استکان شیر را با هم مخلوط کنید. زرده و سفیده تخممرغ را جدا کنید و زرده را به مخلوط نشاسته اضافه کنید و با چنگال یا همزن هم بزنید. کم کم چند قاشق از مخلوطی که در قابلمه دارید به مخلوط نشاسته اضافه کنید و هم بزنید تا دماها با هم یکی شود (اگر سریع اضافه کنید ممکن است تخممرغ و نشاسته بریده شود). سپس مخلوط کاسه را به بقیه مواد در قابلمه اضافه کنید و هم بزنید (به طور مرتب هم بزنید). سرشیر را به مواد اضافه کنید و مجدداً هم بزنید تا یکدست شود. مهم است که در حین پخت، سوتلاچ را به خوبی هم بزنید تا جا بیفتد. قابلمه را از روی حرارت بردارید و کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود. حالا مواد را با قاشق به کاسههای تک نفره منتقل کنید و روی هر کاسه یک قاشق غذاخوری شیر بریزید. کاسهها را در فر قرار دهید؛ برای جلوگیری از خشک شدن دسر، مقداری آب در سینی فر بریزید (حدود یک فنجان). سپس سینی را به مدت 20 دقیقه در طبقه بالای فر قرار دهید (حالت گریل فر را روشن کنید). دسر ترکیهای شما آماده است! آن را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شود. اگر مایل بودید، میتوانید بعد از چند ساعت در یخچال سرو کنید. نوش جان!
سوتلاچ دسر ترکی
دستور تهیه سوتلاچ ساده
مواد لازم برای تهیه سوتلاچ ترکیهای:
- ۱ استکان برنج
- ۱ لیوان شکر
- ۱ لیتر شیر
- ۲ لیوان آب
- ۱ قاشق سوپخوری نشاسته
- دارچین
مراحل تهیه سوتلاچ:
برنج را بشویید و همراه با آب در قابلمه بریزید و بپزید. وقتی برنج نرم شد، شیر، آرد برنج و نشاسته حلشده در کمی آب را به برنج اضافه کنید و مخلوط را مرتب هم بزنید. وقتی مواد غلیظ شد، شکر را اضافه کنید. برای هر نفر، یک کاسه کوچک نسوز که قابلیت قرار گرفتن در فر دارد انتخاب کنید. چند قاشق از مواد را کنار بگذارید و با زرده تخممرغ مخلوط کنید. بقیه مواد را به کاسهها تقسیم کنید و روی هر کاسه مقدار کمی از مواد بچینید.
“““html
تخممرغها را در کاسه بریزید و با پشت قاشق روی آنها را صاف کنید. سپس فر را روشن کنید تا گرم شود و کاسهها را داخل آن بچینید. دمای فر برای پخت باید ۲۰۰ درجه سانتیگراد باشد تا روی آنها طلایی شود. بعد از اینکه کاسهها را از فر بیرون آوردید، بگذارید خنک شوند و سپس چند ساعت در یخچال بگذارید. حالا دسر برای سرو آماده است.
چطور سوتلاچ درست کنیم؟
دستور تهیه سوتلاچ با آرد برنج
مواد لازم برای تهیه سوتلاچ با آرد برنج:
- ½1 قاشق غذاخوری آرد برنج
- ½1 قاشق غذاخوری نشاسته گندم
- ۲۰۰ میلیلیتر خامه
- ¾ پیمانه برنج نیم دانه
- ۱ پیمانه شکر
- ۱۰ گرم کره
- ۱ لیتر شیر پرچرب
- ۲ لیوان آب
- ½ قاشق چایخوری نمک
- ۱ قاشق غذاخوری وانیل
مراحل تهیه سوتلاچ با آرد برنج:
دو لیوان آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. برنج شسته شده را داخل قابلمه بریزید و نمک و آب جوش را به آن اضافه کنید. بگذارید برنج به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا نرم شود. در یک کاسه آرد برنج، نشاسته گندم و وانیل را با هم مخلوط کنید. وقتی برنج پخته شد، شیر را به آن اضافه کنید، اما یک فنجان شیر را نگه دارید. زرده تخممرغ و شیر را به مخلوط آرد برنج و نشاسته اضافه کرده و با همزن دستی خوب مخلوط کنید. کمی از شیر داغ برنج را به مخلوط تخممرغ اضافه کنید تا دما یکسان شود. دقت کنید که شیر داغ را ناگهان به تخممرغ اضافه نکنید.
سپس مایع را از صافی عبور دهید تا هیچ گلولهای از نشاسته و آرد باقی نماند. مایع صاف شده را به مخلوط شیر و برنج اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. این مخلوط باید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت کم بپزد و مرتب هم زده شود. بعد از این مدت کره را اضافه کنید و بعد از ذوب شدن کره، خامه را هم اضافه کنید. مواد را به خوبی مخلوط کنید و در مرحله آخر شکر را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن شکر، اجازه دهید مواد برای ۱۰ دقیقه دیگر بپزند.
سوتلاچ را در کاسههای سفالی بریزید و داخل سینی فر قرار دهید. قبل از اینکه کاسهها را به فر ببرید، چند دقیقه صبر کنید تا رویه سوتلاچ بسته شود؛ این کار باعث میشود رویه آن در فر به خوبی سرخ شود. داخل سینی فر آب جوش بریزید تا ارتفاع آب به نصف ظرفها برسد. سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه بالای فر بگذارید و حالت گریل را روشن کنید. وقتی روی سوتلاچ کاملاً سرخ شد، کاسهها را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند. بعد از آن برای چند ساعت در یخچال بگذارید. روی سوتلاچ را با پودر فندق و پسته تزیین کرده و سرو کنید.
۸ غذای فوقالعاده خوشمزه ترکیه برای ایرانیها
کتلت تکیر ترکیهای: سریع، راحت و خوشمزه