شامی ماسوله چیست؟ (مرحله به مرحله)

“`html
شامی ماسوله چیست؟
شامی ماسوله یک غذای خوشمزه و آسان است که میتوانید به راحتی در خانه درست کنید. درست کردن غذاهای سنتی ایرانی کاری ساده و لذتبخش است و همچنین باعث تنوع در غذاها میشود.
مواد لازم برای تهیه شامی ماسوله:
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوساله و گوسفند): 300 گرم
پیاز بزرگ: 1 عدد
سیب زمینی: 1 عدد
گوجه فرنگی: 4 عدد
سیر: 2 حبه
تخم مرغ: 1 عدد
آب نارنج: نصف پیمانه
کره یا روغن کرمانشاهی: 1 قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و سماق: به مقدار لازم
دستور تهیه شامی ماسوله:
مرحله اول: پیاز را ریز رنده کنید و آن را با گوشت چرخ کرده، سیب زمینی رنده شده، سیر رنده شده، تخم مرغ و ادویهها (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین) در یک ظرف بریزید و خوب مخلوط کنید تا مواد به هم چسبیده و یکدست شوند. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا مزهها با هم ترکیب شوند.
مرحله دوم: در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گرم کنید. از مواد شامی به اندازه یک نارنگی بگیرید و در دست گرد کنید و در روغن داغ سرخ کنید.
مرحله سوم: برای درست کردن سس، گوجه فرنگیها را ریز خرد کنید یا رنده کنید و در تابه دیگری تفت دهید تا نرم شوند. سپس کره یا روغن کرمانشاهی و آب نارنج را اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظ شود.
مرحله چهارم: شامیهای سرخ شده را داخل سس بریزید و به مدت 5 تا 10 دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا طعم سس به آنها برسد.
مرحله پنجم: شامی ماسوله را با برنج یا نان، سالاد و سبزیجات دلخواه سرو کنید.
نکات تکمیلی:
میتوانید به جای سیب زمینی از نان لواش یا نان تست رنده شده هم استفاده کنید.
برای طعم قویتر، میتوانید از زعفران دم کرده در سس استفاده کنید.
برای عطر و طعم بیشتر، میتوانید از رب انار ترش هم در سس استفاده کنید.
امیدوارم از این دستور تهیه لذت ببرید!