شاه توت پلو با گوشت قلقلی (یک ناهار خوشرنگ و خاص)

“`html
آیا به دنبال یک غذای خوشمزه و رنگی هستید؟ شاه توت پلو یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که ممکن است نام آن را نشنیده باشید. طعم ترش و شیرین شاه توت و مزهی خوشمزه گوشت قلقلی باعث شده که این غذا محبوب باشد. در این مقاله از رضیم بلاگ طرز تهیه شاه توت پلو با گوشت قلقلی را برای شما توضیح میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه شاه توت پلو با گوشت قلقلی
برای تهیه شاه توت پلو با گوشت قلقلی به مواد زیر نیاز دارید:
شاه توت | ۲۰۰ گرم |
برنج | ۳ پیمانه |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
زرشک | ۵۰ گرم |
کشمش | ۵۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
دارچین | ۱ چوب |
هل | چند عدد |
روغن | به مقدار لازم |
محلول زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
مراحل تهیه شاه توت پلو با گوشت قلقلی
- زمان لازم برای آمادهسازی و پخت این غذا حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه است.
- مقدار مواد ذکر شده برای ۳ تا ۴ نفر مناسب است و میتوانید با کمی محاسبات مقدار مواد را بیشتر کنید تا برای تعداد بیشتری غذا درست کنید.
- تهیه این غذا به اندازه متوسط سخت است.
مرحله اول: تهیه گوشت قلقلی
پیازها را شسته و پوست بکنید.
با استفاده از رنده یا میکسر، پیازها را به خوبی ریز کنید. بعد آنها را در یک صافی بریزید تا آب اضافیشان خارج شود.
گوشت چرخ کرده را با پیاز ریز شده، نمک، فلفل و زردچوبه حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
سپس از این مخلوط، قلقلیهای کوچکی به اندازه گردو درست کنید.
مرحله دوم: سرخ کردن قلقلیها
یک تابه مناسب را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید.
صبر کنید تا روغن خوب داغ شود، سپس قلقلیها را در تابه بریزید و بپزید.
“““html
و چند دقیقهای تفت دهید تا قلقلیها تغییر رنگ دهند و سرخ و طلایی شوند.
پس از سرخ شدن آنها را از تابه خارج کنید و به مرحله بعد بروید.
بیشتر بخوانید: رسپی قیسی پلو تبریزی
مرحله سوم: آمادهسازی برنج
برنج را از قبل خیس کرده و آبکش کنید.
مرحله چهارم: آمادهسازی شاه توت و کشمش
شاه توتها را در یک کاسه مناسب بریزید و به آرامی با آب سرد بشویید. دقت کنید که شاه توتها له نشوند.
پس از شستشو، شاه توتها را درون صافی کوچکی بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
سپس با قیچی یا چاقو، شاخه چوبی شاه توت را جدا کنید.
کشمشها را بعد از تمیز کردن، با کمی آب در کاسهای خیس کنید تا تازه و نرم شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی پلوی زغالاخته (جواهر پلو)
بیشتر بخوانید: رسپی پسته پلو با مرغ خامهای
مرحله پنجم: ترکیب همه مواد و پخت غذا
در قابلمه، تهدیگ دلخواه خود را قرار دهید.
برای تهیهی تهدیگ، میتوانید از نان لواش یا سیبزمینی استفاده کنید.
سپس یک لایه برنج، یک لایه گوشت قلقلی، یک لایه شاه توت، یک لایه زرشک و یک لایه کشمش را به صورت لایهلایه در قابلمه بچینید. برای خوشطعمتر کردن برنج، میتوانید از کمی زعفران نیز در لایههای برنج استفاده کنید. اگر دوست دارید شاه توت پلو شما شیرینتر باشد، میتوانید مقدار شاه توت را بیشتر کنید.
در این مرحله باید چوب دارچین و هل را در یک پارچه تمیز بپیچید و داخل برنج قرار دهید.
به برنج آب جوش اضافه کنید تا حدود دو بند انگشت روی برنج را بپوشاند. سپس در قابلمه را بپوشانید و با حرارت ملایم اجازه دهید برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.
بیشتر بخوانید: رسپی تهچین عدس پلو با گوشت چرخکرده
مرحله ششم: تزیین و سرو غذا
پس از پخت کامل، کیسه ادویهها را از برنج خارج کنید و برنج را در ظرف سرو بریزید و با زعفران دمکرده تزیین کنید.
برای تزیین برنج میتوانید از خلال بادام، پسته یا کشمش نیز استفاده کنید.
نکته: شما میتوانید از شاه توت خشک نیز استفاده کنید. برای استفاده از شاه توت خشک، قبل از پخت، آن را به مدت چند ساعت در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود.
با رعایت این مراحل ساده، میتوانید یک شاه توت پلو خوشمزه و اصیل را در خانه تهیه کرده و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. امیدواریم این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقمندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد.