رسپی
شله مشهدی | دستور تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه “شله مشهدی” با نکات ضروری
در این مطلب میخواهیم به شما آموزش دهیم چطور آش شله مشهدی درست کنید. “شله مشهدی” که در مشهد به آن شُله میگویند، یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است. با ما همراه باشید.
دستور تهیه مرحله به مرحله پخت شله مشهدی
مواد لازم برای تهیه آش شله مشهدی
- نمک، فلفل و دارچین به مقدار لازم
- روغن 5 قاشق غذا خوری
- پیاز 5 عدد
- خورشت قیمه آماده 2 لیوان
- لوبیا چیتی 1/2 لیوان
- لوبیا سفید 1/2 لیوان
- لوبیا قرمز 1/2 لیوان
- نخود 1/2 لیوان
- باقلا 1/2 لیوان
- برنج 1/2 لیوان
- بلغور گندم 1 لیوان
- گوشت گوسفندی 500 گرم
دستور تهیه آش شله مشهدی
- تمام حبوبات را از شب قبل خیس کنید.
- گوشت را در یک قابلمه بریزید، چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید. سپس کف روی آب را بگیرید و پیازهای پوست کنده را به گوشت اضافه کنید.
- درپوش قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید. بگذارید گوشت ۳ تا ۴ ساعت بپزد تا نرم شود. سپس پیازها و گوشت را بکوبید تا یکدست شوند.
- حبوبات را در قابلمهای دیگر بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید. بگذارید حبوبات بپزند و نرم شوند، سپس گوشت کوبیده، برنج و بلغور گندم را به آنها اضافه کنید. دارچین، روغن، نمک و فلفل بزنید و با حرارت کم بگذارید چند ساعت بپزند.
- در این زمان باید آش را مثل حلیم مرتب هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود؛ وقتی آماده شد در ظرف بکشید و با قیمه تزیین و سرو کنید. (در قابلمه باید باز باشد. اگر در حین پخت آب آش کم شد، آب جوش اضافه کنید).
نکات مهم برای تهیه آش شله مشهدی
♦ در هر مرحله از پخت، اگر آب شله کم شد فقط آب جوش به آن اضافه کنید.
♦ ظرفی که برای تهیه این آش استفاده میکنید باید بزرگ باشد.
♦ به خاطر زیاد بودن مواد اولیه، مخصوصاً برنج و بلغور گندم، ممکن است آش به ته قابلمه بچسبد، بنابراین باید مرتب هم بزنید.
♦ برای اینکه آش کم آب نشود، بهتر است از ابتدا آب بیشتری بریزید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ی آش دوغ محلی غذای سنتی و خوشمزه
دستور تهیه ی آش ترخینه یک غذای سنتی و خوشمزه
آش ماسوآ | دستور تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد )
دستور تهیه ی آش گندم سنتی و خانگی