شوربای قیمه ریزه | دستور تهیه آش شوربا + خواص بی نظیر آن (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه شوربای قیمه ریزه ( شله قیمه )
شوربای قیمه یکی از غذاهای محبوب و مناسب مهمانیها در بین قوم بختیاری است و همچنین برای درمان سرماخوردگی نیز بسیار کمک کننده میباشد. با ما در ادامه همراه باشید.
دستور تهیه شله قیمه سنتی در خانه
مواد لازم برای تهیه شله قیمه
- گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
- برنج: نصف پیمانه
- سبزی آش: ۳۵۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- نعنا خشک: یک قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
دستور تهیه شوربای قیمه ریزه
- یکی از پیازها را خلالی خرد کنید و با کمی روغن سرخ نمایید. سپس مقداری زردچوبه به آن بیفزایید.
- برنج را به مخلوط اضافه کرده و با مقدار کافی آب بگذارید تا بپزد و برنج لعابدار شود.
- گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده ترکیب کرده و به صورت کوفته ریزه درآورید. سپس آن را به آش اضافه کنید.
- پس از اینکه آش آماده شد، آن را در ظرف بکشید و با نعنا داغ تزیین کنید.
- میتوانید به عنوان چاشنی از آبلیمو یا ماست استفاده کنید.
خواص فوقالعاده شوربای قیمه ریزه
شوربای قیمه ریزه یکی از غذاهای سنتی چهارمحال و بختیاری است و شامل ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، کولین، سلنیوم، روی (زینک)، گوگرد، فیبر و اسیدچرب امگا ۳ میباشد.
برای بررسی خواص شوربای قیمه ریزه و اینکه مصرف این غذا برای چه کسانی مفید است، با حیدرعظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی صحبت کردهایم که ادامه مطلب را خواهید خواند.
مهمترین خواص شوربای قیمه ریزه
حیدرعظمایی درباره مهمترین خواص شوربای قیمه ریزه بیان کرد: این غذا غنی از پروتئین است و به تقویت بدن، افزایش انرژی و عضلانی شدن کمک میکند و میتواند بخشی از رژیم غذایی باشد.
وی همچنین افزود: به خاطر داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم، این غذا موجب استحکام استخوان و دندان شده و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند.
به خاطر وجود ویتامین B۱۲، آهن و اسید فولیک در شوربای قیمه ریزه، این غذا میتواند گلبولهای قرمز خون را افزایش داده و کمخونی را رفع کند، بنابراین برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر همچنین گفت: این غذا شامل ویتامینها و مواد معدنی مفید است و به تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو کمک میکند.
وی افزود: این آش تأثیر خوبی در تقویت سیستم عصبی، حافظه و پیشگیری از آلزایمر دارد و همچنین سیستم قلبیعروقی را تقویت میکند.
عظمایی اضافه کرد: شوربای قیمه ریزه برای افرادی که سرماخوردهاند و همچنین کسانی که در حال بهبودی از بیماری هستند، بسیار مؤثر و مفید است؛ همچنین برای کودکان در حال رشد و سالمندان فواید زیادی دارد.
این غذایی سنتی با بهبود بینایی از بروز آب مروارید و تباهی لکه زرد جلوگیری میکند.
وی گفت: ویتامین B۱۲ و امگا ۳ در شوربای قیمه ریزه موجب افزایش نشاط و جلوگیری از استرس، اضطراب و افسردگی میشود.
از دیگر خواص شگفتانگیز این غذا میتوان به عملکرد بهتر روده، هضم غذا و رفع یبوست اشاره کرد که به دلیل وجود فیبر بالا در آن است.
بیشتر بخوانید:
شله مشهدی | دستور تهیه آش شله مشهدی یک افطار سبک و راحت
دستور تهیه آش ترش: ترش و ملس
آش ماسوآ | دستور تهیه آش محلی لرستان (بروجرد)