رسپی

شکربورا، شیرینی سنتی و اصیل آذربایجان + نکات کلیدی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

شکربورا، شیرینی سنتی و اصیل آذربایجان + نکات کلیدی

شکر بورا یک نوع شیرینی به سبک آذربایجان است که در عید نوروز درست می‌شود. خمیر این شیرینی کمی با قطاب ایرانی فرق دارد و می‌تواند طرح‌ها و نقش‌های روی خود را به خوبی حفظ کند. همچنین، شکربورا دیرتر از قطاب بیات می‌شود. برای تهیه خمیر شکربورا، می‌توانید از مایه خمیر استفاده کنید، اما بیکینگ پودر هم گزینه خوبی است و نیازی به گرم کردن شیر نیست.

مواد لازم برای تهیه خمیر:

آرد نول ۶۰۰ گرم
شیر ولرم ۶۰ میلی‌لیتر (۱/۴ پیمانه)
شکر ۲ قاشق چایخوری
مایه خمیر ترش ۱/۴ قاشق چایخوری
کره سرد خرد شده ۲۴۰ گرم
زرده تخم‌مرغ ۳ عدد
نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
ماست خامه‌ای ۱۵۰ گرم

نکته: می‌توانید به جای مایه خمیر ترش از ۲ قاشق چایخوری بیکینگ پودر استفاده کنید. نیازی به حل کردن آن در شیر نیست و کافیست آن را با آرد مخلوط کنید.

مواد میانی:

بادام یا گردوی پودر شده ۱۵۰ گرم
پودر قند ۱۵۰ گرم
دارچین ۱ قاشق چایخوری
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
گلاب یا عرق بهارنارنج ۱ قاشق سوپخوری

دستور تهیه :

برای شروع، خمیر را آماده کنید. در یک ظرف، شیر ولرم، شکر و مایه خمیر را مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه بگذارید تا مخمر فعال شود.
در یک ظرف بزرگتر، کره سرد و آرد را با نوک انگشتان یا چنگال مخلوط کنید تا به شکل خرده نان درآید. می‌توانید از غذاساز هم استفاده کنید. سپس نمک، زرده تخم‌مرغ، وانیل و ماست را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود. خمیر را به مدت نیم ساعت در دمای محیط استراحت دهید.

مواد میانی را با هم مخلوط کنید. خمیر را روی سطحی که آرد پاشیده‌اید، با ضخامت ۲ میلی‌متر باز کنید و با استفاده از کاتر گرد یا دهانه لیوان برش بزنید.
مقداری از مخلوط میانی را در وسط هر برش خمیر قرار دهید و لبه‌ها را به هم بچسبانید و مثل قطاب بپیچید. می‌توانید روی شکربوراها نقش بزنید.

دستور تهیه شکربورا - شیرینی سنتی و اصیل آذربایجان

شکربوراهای آماده‌شده را در سینی فر بچینید و در فر گرم با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا لبه‌ها طلایی شوند.
پس از خنک شدن ۱۵ دقیقه‌ای، می‌توانید روی آن‌ها پودر قند بپاشید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا