رسپی

شکر سرخ چیست؟ چه خواص و کاربردی دارد؟

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

شکر سرخ یا شکر طبرزد یک نوع شکر طبیعی و شیرین است که از شیره نیشکر خالص تهیه می‌شود و به همین دلیل بسیار مفید است. در این مقاله از رضیم بلاگ به خواص شکر سرخ و نکات مهمی دربارهٔ نحوه استفاده از آن اشاره خواهیم کرد.

شکر سرخ چیست؟

شکر سرخ یا شکر قرمز (شکر طبرزد) نوعی شکر طبیعی است که از ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال پیش مصرف می‌شود. این شکر با حرارت دادن نیشکر تولید می‌شود و برای سلامتی بسیار مفید است.

این شکر بدون استفاده از مواد شیمیایی تهیه می‌شود، به همین دلیل تمام املاح، مواد معدنی و ویتامین‌های خود را حفظ می‌کند. شکر طبرزد یعنی شکری که هیچگونه دستکاری نشده و ملاس خود را حفظ کرده است.

این شکر طبعی گرم و تر دارد و برای رفع سردی و بلغم مفید است. امام رضا نیز از شکر طبرزد برای درمان بلغم توصیه کرده‌اند. در ۴۰ سال گذشته، مصرف شکر سرخ کاهش پیدا کرده و شکر سفید به‌جایش آمده است.

برای تولید شکر سفید از مواد شیمیایی مختلفی استفاده می‌شود که باعث تغییر آنزیم‌ها، چرب شدن کبد و بالا رفتن غلظت خون می‌شود.

شکر سرخ چطور تهیه می‌شود؟

برای تهیه شکر سرخ ابتدا نیشکر از مزارع برداشت می‌شود و سپس آب نیشکر را با دستگاه می‌گیرند. بعد این آب در قابلمه‌های بزرگ مسی ریخته می‌شود و به مدت ۲ تا ۳ ساعت می‌جوشد.

در این زمان باید شیره نیشکر را مدام هم زد تا ته نگیرد. پس از چند ساعت جوشیدن، شکر سرخ آماده می‌شود که ظاهری شبیه حلوا دارد. بعد از آماده شدن، آن را به قطعات کوچک تقسیم می‌کنند تا مصرف شود.

خواص شکر سرخ

شکر سرخ خالص‌ترین نوع شکر است که از نیشکر طبیعی تهیه می‌شود. این شکر بسیاری از خواص مفید دارد و در مقایسه با شکر قهوه‌ای که در کارخانه‌ها تولید می‌شود، بدون مواد شیمیایی ساخته می‌شود.

میزان ساکارز در شکر سرخ کمتر از شکر سفید است و به همین دلیل طعم آن شبیه به عسل است و مزه‌اش فرق دارد. در ادامه به برخی از خواص شکر سرخ می‌پردازیم.

۱- جلوگیری از پوکی استخوان

شکر سرخ حاوی کلسیم زیادی است و به همین دلیل به تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند. ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این شکر از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. در گذشته برای درمان این مشکل، از مخلوط مغزهای پودر شده و شکر سرخ استفاده می‌شد.

۲- بهبود رشد کودکان

شکر سرخ سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است و به همین دلیل مصرف آن برای کودکان بسیار مفید است. این شکر به رشد استخوان‌ها و قد کودکان کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: شکر قهوه‌ای بخوریم یا شکر سفید؟

۳- درمان یبوست

یبوست یکی از مشکلات رایج گوارشی است که می‌تواند باعث مشکلات جدی شود. شکر سرخ دارای فیبر زیادی است و برای درمان یبوست مفید است. این شکر به بهبود مشکلات گوارشی در نوزادان و بزرگترها کمک می‌کند.

برای استفاده از شکر سرخ برای یبوست، می‌توانید مقداری از آن را با کمی آب ولرم مخلوط کرده و مصرف کنید.

شکر سرخ چیست؟ چه خواص و کاربردی دارد؟

۴- افزایش میل جنسی

شکر خام یا شکر سرخ دارای مواد معدنی و ویتامین‌های فراوانی است که به افزایش میل جنسی و انرژی کمک می‌کند.

۵- درمان کم خونی

شکر سرخ غنی از آهن است و مصرف آن به درمان کم‌خونی و تأمین آهن مورد نیاز بدن کمک می‌کند. اگر به کم‌خونی مبتلا هستید…

“““html

هستید، می‌توانید برای درمان این مشکل از شکر سرخ در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

خواص شکر سرخ

۶- درمان گرفتگی صدا

برای باز شدن گلو و رفع گرفتگی صدا می‌توانید یک قاشق شکر سرخ را در آب گرم یا ولرم حل کنید و بعد آن را بنوشید تا گرفتگی صدای شما برطرف شود.

۷- درمان سرماخوردگی

شکر سرخ حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های زیادی است و مصرف آن به بهبود گلودرد و رفع گرفتگی صدا کمک می‌کند. برای درمان سرماخوردگی و کاهش التهاب گلو، می‌توانید مقداری شکر سرخ را در آب گرم حل کرده و بنوشید.

۸- سلامت قلب و عروق

شکر سرخ دارای پتاسیم است و تحقیقیان نشان می‌دهد که مصرف این ماده برای سلامت قلب و متعادل شدن مواد معدنی و الکترولیت‌های بدن ضروری است.

مصرف شکر سرخ باعث تنظیم فشار خون و بهبود سلامت قلب می‌شود. توجه داشته باشید که شکر سرخ قند بالایی دارد و بیماران دیابتی باید از مصرف زیاد آن پرهیز کنند.

بیشتر بخوانید: ترفندهای شگفت‌انگیز ترک شکر و قند

۹- تسکین دردهای قاعدگی

شکر سرخ سرشار از پتاسیم است و به شل شدن عضلات و کاهش گرفتگی‌های شکمی در دوران قاعدگی کمک می‌کند. برای تسکین دردهای قاعدگی، می‌توانید روزانه مقداری شکر سرخ را همراه با چای نعنا یا چای زنجبیل مصرف کنید.

۱۰- کاهش وزن

شکر سرخ نسبت به شکر سفید کالری کمتری دارد و مواد مغذی، فیبر و املاح آن بیشتر است. جایگزین کردن شکر سرخ به جای شکر سفید می‌تواند به کاهش وزن و جلوگیری از چاقی کمک کند.

شیوه مصرف شکر سرخ

۱۱- مفید در دوران بارداری

مصرف شکر سرخ در دوران بارداری می‌تواند بخش زیادی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را تأمین کند. بنابراین بهتر است در این دوره به جای شکر سفید از شکر سرخ استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: آیا چیزی به نام قند سالم وجود دارد؟

۱۲- رفع بلغم

شکر سرخ بلغم را درمان کرده و برای رفع سردی بدن مفید است. افرادی که طبع آن‌ها بلغمی و سرد است، می‌توانند از شکر سرخ در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

شکر سرخ را چگونه مصرف کنیم؟

کشت نیشکر در ایران به زمان‌های قدیم برمی‌گردد. امروزه نیشکر در خوزستان و استان‌های شمالی، به ویژه مازندران زراعت می‌شود. روش‌های مصرف شکر سرخ بسیار ساده است و می‌توانید با روش‌های رایج آن آشنا شوید.

  • می‌توانید از شکر سرخ به جای قند و شکر در چای و دمنوش استفاده کنید.
  • این شکر می‌تواند برای شیرین کردن دسر‌ها، شیرینی‌ها و مرباها به کار رود.
  • از کف ایجاد شده روی شکر سرخ ماده‌ای استخراج می‌شود که می‌توان آن را با نان برای صبحانه مصرف کرد.

اگر تجربه‌ای در استفاده از این شکر دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان دیگر در مجله آشپزی رضیم به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

در این قسمت به شایع‌ترین سوالات شما در مورد شکر سرخ پاسخ می‌دهیم.

مضرات شکر سرخ چیست؟

شکر سرخ فواید زیادی دارد، اما این شکر دارای قند زیادی است و به همین دلیل مصرف زیاد آن برای افراد دیابتی و افرادی که قند خون بالا دارند، خطرناک است. مصرف بیش از حد این شکر می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی، افزایش کلسترول بد و همچنین چاقی را افزایش دهد. همچنین، از دیگر مضرات آن می‌توان به پوسیدگی دندان‌ها و بروز مشکلات تنفسی اشاره کرد.

طعم شکر سرخ چگونه است؟

طعم شکر سرخ شیرین و خوشایند است و مزه آن شباهت زیادی به عسل دارد.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا