تغذیه سالم

شکلات صبحانه نوتلا چه فوایدی دارد؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

فواید و نقاط قوت نوتلا Nutella

نوتلا، شکلات صبحانه خوشمزه و پرطرفدار است که البته کمی هم گران قیمت به حساب می‌آید. فرانسوی‌ها بیشترین مصرف‌کننده‌های نوتلا در دنیا هستند و حدود 75 درصد خانواده‌ها به صورت دائمی این شکلات صبحانه را تهیه می‌کنند.

تاریخچه نوتلا به بیش از 65 سال پیش برمی‌گردد. در سال 1946 میلادی، پیترو فررو، یک کلوچه‌پز ایتالیایی، خمیری خوشمزه برای مالیدن روی نان درست کرد. در آن زمان که کاکائو کمیاب بود، فررو از ترکیب فندق با کاکائو و کره‌ی کاکائو و دیگر مواد استفاده کرد.

در سال 1959، شعبه‌ی فررو در نورماندی فرانسه تأسیس شد و دو سال بعد، این کارخانه توانست شکلات صبحانه‌ای مشابه نوتلای امروزی تولید کند. در سال 1964، فررو اولین شیشه‌ی نوتلا را در ایتالیا عرضه کرد و خیلی زود در سراسر جهان معروف شد.

از آن زمان، شکلات صبحانه‌ی نوتلا به یکی از محصولات محبوب میلیون‌ها کودک و بزرگسال در سراسر دنیا تبدیل شده است. حالا که درباره تاریخچه این شکلات صبحانه اطلاعاتی کسب کرده‌اید، دعوتتان می‌کنیم که به نکاتی درباره مزایا و معایب این شکلات توجه کنید.

اسم نوتلا از دو کلمه «Nut» به معنای فندق و «ella» به عنوان حرف تعریف مونث در زبان ایتالیایی درست شده است. نوتلا فواید زیادی دارد و محبوب میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان است.

از مزایای این شکلات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوتلا طعمی فوق‌العاده دارد که همه را جذب خود می‌کند. چه بچه باشید و چه بزرگسال، تنها نیاز است یک بار این شکلات صبحانه را امتحان کنید و طعم آن برای مدت طولانی در ذهنتان باقی خواهد ماند. علاوه بر طعم خوشمزه، ظاهری زیبا دارد و شیشه‌ی آن به راحتی قابل‌حمل است. بنابراین می‌توانید به راحتی آن را در سبد پیک‌نیک یا سفرهایتان ببرید.

از نظر ارزش غذایی، نوتلا حاوی مواد معدنی مختلفی مانند فسفر و منیزیم بوده و غنی از ویتامین‌ها به ویژه ویتامین B12 و ویتامین E است. دو تکه نان تست با یک لایه نوتلا می‌تواند حدود 21 درصد از نیاز روزانه‌ی ما به ویتامین E را تأمین کند. این شکلات همچنین شامل آهن و دیگر عناصر مغذی می‌باشد.

نوتلا حاوی فندق است. هر 100 گرم از این شکلات صبحانه، شامل 13 گرم فندق می‌باشد که سرشار از ویتامین E، پتاسیم، منگنز و آرژنین است. ویتامین E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و آرژنین یک اسید آمینه مهم است که در عملکرد سیستم ایمنی بدن و تولید هورمون‌ها نقش دارد.

دو قاشق غذاخوری نوتلا حدود 4 درصد از نیاز روزانه به آهن و کلسیم را فراهم می‌کند. آهن به بدن در تولید گلبول‌های قرمز کمک می‌کند و برای سیستم ایمنی لازم است. کلسیم نیز به سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها کمک می‌کند و همچنین وظیفه تنظیم فشار خون را بر عهده دارد.

بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه ماری‌لند در ایالات متحده انجام شده است، مصرف کلسیم کافی می‌تواند خطر احتقان در سلول‌های مغزی و سرطان روده را کاهش دهد.

دو قاشق غذاخوری نوتلا حدود 1 گرم فیبر به بدن می‌رساند که می‌تواند 4 درصد از نیاز روزانه خانم‌ها و 3 درصد نیاز روزانه آقایان به فیبر را تأمین کند. فیبرها به کاهش کلسترول خون کمک کرده و آن را در سطح طبیعی نگه می‌دارند و بنابراین خطر ابتلا به مشکلات قلبی کاهش می‌یابد.

براساس یک تحقیق که در سال 2011 منتشر شده است، بیمارانی که به مدت 4 هفته روزانه 30 گرم فندق مصرف کرده‌اند، کلسترول خونشان کاهش پیدا کرده است. نوتلا نیز مانند هر شکلات سیاه دیگری می‌تواند در بهبود حالات روحی موثر باشد. اگر خدای نکرده قلبتان شکسته، افسردگی فصلی دارید یا استرس دارید، کمی از این شکلات صبحانه‌ی خوشمزه بخورید.

زمانی که دچار افسردگی و استرس می‌شوید، روزانه 1 قاشق از این خمیر خوشمزه‌ی کاکائویی کافی است تا با کمک منیزیم موجود در آن لبخند به لبانتان بازگردد. بسیاری از افراد به عنوان صبحانه، کره را با مربا مصرف می‌کنند.

“`

شکلات صبحانه نوتلا چه فوایدی دارد؟ (2 نکته مهم)

را ترجیح می‌دهند. در جدول زیر می‌توانید مقدار کالری این سه نوع خوراکی را مقایسه کنید:

مربا

کره

نوتلا

برای هر 100 گرم

240

742

541

کالری

0

82

31

چربی

60

0

56

قند (گرم)

0

1

5

پروتئین (گرم)

از این مقایسه می‌توان فهمید که کالری کره بیشتر از نوتلا است. همچنین کره چربی بیشتری دارد. در واقع چربی‌های موجود در کره می‌توانند چربی بد خون را افزایش دهند.

دو قاشق غذاخوری نوتلا حاوی 3.5 گرم چربی اشباع شده است که تقریباً 18 درصد از میزان مطلوب روزانه را تشکیل می‌دهد. بهتر است به یاد داشته باشید که هر چه کمتر چربی اشباع‌شده مصرف کنید، قلب شما سالم‌تر خواهد بود و وزن شما هم بهتر حفظ خواهد شد.

توجه داشته باشید که مقدار قند در نوتلا بالا است و حدود 56 درصد می‌باشد. دو قاشق غذاخوری نوتلا حاوی 21 گرم قند است که برابر با 5 قاشق چای‌خوری شکر است. کارشناسان تغذیه به خانم‌ها پیشنهاد می‌کنند که روزانه بیش از 6 قاشق چای‌خوری قند مصرف نکنند.

برای آقایان این مقدار حداکثر 9 قاشق چای‌خوری است. البته اگر گهگاه نوتلا بخورید مشکلی پیش نمی‌آید، اما بهتر است که از مصرف زیاد آن خودداری کنید چون ممکن است قند و چربی زیادی به شما برسد.

نکته مهم این است که مقدار قند نوتلا بالاست، حدود 56 درصد. دو قاشق غذاخوری آن حاوی 21 گرم قند است که معادل 5 قاشق چای‌خوری شکر است. کارشناسان تغذیه به خانم‌ها توصیه می‌کنند که روزانه بیش از 6 قاشق چای‌خوری قند مصرف نکنند.


آیا نوتلا بخوریم یا خیر؟

مشکل این است که نوتلا برای بسیاری از خانواده‌ها بخشی از صبحانه شده است. مصرف روزانه نوتلا قند افزوده شما را افزایش می‌دهد و معمولاً مردم از حد مجاز قند فراتر می‌روند.

به عنوان مثال، بر اساس توصیه‌ی انجمن قلب آمریکا، زنان و کودکان نباید بیشتر از ۶ قاشق چای‌خوری قند افزوده (۲۵ گرم) در روز مصرف کنند و مردان نیز حداکثر می‌توانند ۹ قاشق چای‌خوری (۳۸ گرم) داشته باشند. اما میانگین مصرف قند افزوده آمریکایی‌ها ۱۹٫۵ قاشق چای‌خوری (۸۲ گرم) در روز است و این مقدار برای کودکان آمریکایی نزدیک به ۱۹ قاشق چای‌خوری است.

بنابراین باید در مصرف مواد غذایی قندی مراقب باشیم. بهتر است به سراغ مواد غذایی با قند کمتر برویم و نوشیدنی‌های شیرین را به حداقل برسانیم. درباره نوتلا هم بهتر است به‌عنوان کرم دسر و با اعتدال مصرف شود نه فقط به عنوان کرم صبحانه.

اگر عاشق نوتلا هستید، اشکالی ندارد که گهگاه از آن استفاده کنید. اما به این نکته توجه کنید که نوتلا به طور کلی انتخاب سالمی برای رژیم غذایی شما و فرزندتان نیست.

کلام آخر

هرچقدر هم نوتلا خوشمزه باشد، این واقعیت را نمی‌توان نادیده گرفت که پر از قند، چربی و کالری است. بنابراین بهتر است از خوردن نوتلا به عنوان صبحانه پرهیز کنید و به جای آن، گهگاه و به‌مقدار متعادل از این کرم کاکائویی خوشمزه در کنار دسر استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا