رسپی
شیرینی قرابیه : دستور تهیه قرابیه مغزدار زردآلو شیرینی سنتی (مرحله به مرحله)

“`html
قرابیه : دستور تهیه قرابیه مغزدار زردآلو
قرابیه مغزدار زردآلو یک نوع شیرینی زیبا و خوشمزه است که مخصوص عید نوروز است و برای پذیرایی در مهمانیها و جشنها بسیار مناسب میباشد. در این مقاله از مجله رضیم، همراه ما باشید تا طرز تهیه این شیرینی خوش عطر و طعم را یاد بگیرید.
قرابیه مغزدار زردآلو شیرینی مخصوص عید
مواد لازم برای تهیه قرابیه مغزدار زردآلو
- آرد: 4 لیوان
- زرده تخم مرغ: 3 عدد
- کره نرم شده: 200 گرم
- پودر قند: 1 لیوان
- شکر برای داخل: 1 لیوان
- زردآلوی خشک: 400 گرم
- آب: 2 لیوان سر خالی
نکته: آب را سر خالی بریزید تا مواد داخل قرابیه غلیظ شود. اگر خیلی غلیظ شد، میتوانید کمی آب اضافه کنید.
دستور تهیه قرابیه مغزدار زردآلو در منزل
- ابتدا مواد داخل را آماده کنید.
- زردآلوی خشک و آب را در یک قابلمه بریزید و بپزید تا زردآلوها نرم شوند.
- نزدیک به پایان پخت، شکر را اضافه کرده و هم بزنید. وقتی یکی دو جوش زد، شعله را خاموش کنید.
- اجازه دهید کمی خنک شود و سپس آن را با مخلوط کن یا غذاساز پوره کنید. بعد بگذارید داخل یخچال تا سرد شود.
برای تهیه خمیر قرابیه
- کره، پودر قند و زردههای تخممرغ را در ظرفی بریزید و با دست خوب مخلوط کنید تا کاملا ترکیب شوند.
- ابتدا وانیل و سپس آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف درست شود.
- نکته: آرد را باید کم کم اضافه کنید تا خمیر نرم شود و به دست نچسبد.
- به دستور نباید دقیق عمل کنید و میتوانید کمی کمتر یا بیشتر از مقدار گفته شده آرد بریزید.
- خمیر را بین دو کاغذ روغنی قرار داده و با وردنه باز کنید. سپس با قالب گرد برش بزنید و مقداری از مواد داخل را وسط خمیر قرار دهید.
- دو طرف خمیر را روی محتویات بگذارید تا روی هم بیفتند.
- سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و قرابیهها را روی آن بچینید.
- سینی را در فر با دمای 150 درجه از قبل گرم شده قرار دهید تا کمی رنگ آن تغییر کند. حدود 15 تا 20 دقیقه کافی است.
- نکته: حرارت فرها ممکن است متفاوت باشد، پس حتما نظارت کنید تا زمان پخت زیاد نشود چون ممکن است قرابیهها خشک شوند.
- بعد از سرد شدن میتوانید روی قرابیهها پودر قند بپاشید.
برای لذت بیشتر از این شیرینی سنتی و خوشمزه، ما دو دستور ساده و خوشمزه دیگر برای تهیه شیرینی قرابیه را در نظر گرفتهایم: شیرینی قرابیه تبریز و شیرینی قرابیه شیرازی:
مواد لازم برای تهیه ی قرابیه تبریز
- بادام سفید (بدون پوست): 300 گرم
- شکر: 520 گرم
- سفیده تخم مرغ: 120 گرم
- خلال پسته و بادام: به مقدار لازم
دستور تهیه شیرینی قرابیه تبریز
- بادام را در آب بخیسانید و پس از نیم ساعت آبکش کنید و به مدت 2 ساعت در آبکش بگذارید.
- بادام، شکر و 20 گرم از سفیده را در غذاساز ریخته تا کمی خمیری شود.
- سپس آن را دو بار از چرخ گوشت رد کنید تا مواد خیلی سفت نباشد.
- سفیده باقیمانده را اضافه کرده و با همزن بزنید تا کاملا سفید و یکدست شود.
- سپس خمیر را در قیف ریخته و بر روی کاغذ کاهی فرم دهید و روی آن خلال پسته و بادام بزنید.
- فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم کرده و شیرینیها را به مدت 25 تا 30 دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شوند.
نکته ی آخر
- اگر خمیر خیلی سفت شد، میتوانید کمی سفیده تخم مرغ به آن اضافه کنید.
“““html
بیشتر بخوانید :
روش تهیه شیرینی خوشمزه و زیبا به نام قرابیه
قرابیه تبریز: دستور پخت شیرینی مجلسی تبریزی + عکس
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر
نان کتوژنیک: دستور تهیه نان برای رژیم کتو
مواد لازم برای تهیه قرابیه شیراز
- بادام قهوهای بدون پوست: 1 فنجان (حدود 8 اونس)
- شکر: 3/4 فنجان + 2 قاشق غذاخوری (حدود 6.5 اونس)
- آب: 2 قاشق غذاخوری
- سفیده تخممرغ: 3 عدد
- عصاره وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
- پودر شکر: 1/3 فنجان (حدود 3/4 + 1 اونس)
- آرد کیک: 2 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت: 2 قاشق غذاخوری
- یک سفیده تخممرغ برای روی شیرینی
- شکر کریستالی: 1 + 1/2 قاشق چایخوری
- پسته خرد شده برای تزئین: 1/4 فنجان
طرز تهیه شیرینی شیرازی مجلسی + عکس
- دو قاشق غذاخوری آرد کیک را با دو قاشق غذاخوری نشاسته ذرت ترکیب کرده و 5 بار الک کنید.
- یک فنجان بادام قهوهای بدون پوست را به غذاساز اضافه کنید و شکر را به آن اضافه کنید.
- بادام و شکر را به مدت 30 ثانیه میکس کنید تا به ذرات ریز تبدیل شود، نه آنقدر که به هم بچسبد.
- آب و عصاره وانیل را به آرامی به مخلوط اضافه کنید. در این مرحله، ذرات بادام به بالا پرتاب میشوند، سپس غذاساز را خاموش کنید. این عمل حدود 1 دقیقه طول میکشد.
- یک ورق شیرینی را با کاغذ پارچمنت بپوشانید و مطمئن شوید که کاغذ را چرب نکنید.
- سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد، سپس مخلوط بادام و شکر را به آن اضافه کنید و آرام مخلوط کنید.
- مخلوط پودر شکر و آرد کیک را در دو مرحله به مخلوط تخممرغ و بادام اضافه کرده و بعد از هر مرحله هم بزنید تا یکدست شود.
- خمیر آماده شده را در قیف بریزید و یا از کیسه فریزری که گوشهاش سوراخ کردهاید استفاده کنید.
- 20 دایره به قطر 2 اینچ روی کاغذ پارچمنت با فاصله مناسب ایجاد کنید.
- اجازه دهید شیرینیها به مدت 1 ساعت روی میز بمانند.
- کمی پسته را خرد کنید و کنار بگذارید.
- فر را روی 350 درجه فارنهایت به مدت 30 دقیقه گرم کنید.
- یک سفیده تخممرغ را در یک کاسه کوچک بریزید و با قاشق هم بزنید تا شفاف شود.
- با برس، سفیده تخممرغ را روی شیرینیها بمالید و شکر کریستالی و سپس پسته خرد شده را به آرامی روی آنها بپاشید.
- شیرینیها را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر قرار دهید تا لبهها قهوهای و روی آنها طلایی شود.
- بعد از این زمان، کاغذ شیرینی را از فر خارج کرده و 30 دقیقه اجازه دهید تا خنک شوند.
- اگر شیرینیها به کاغذ چسبیده بودند، کمی آب به آرامی پشت کاغذ اسپری کنید و 2 دقیقه صبر کرده سپس به آرامی جدا کنید.
- این شیرینیها را میتوانید تا 3 تا 2 روز در دمای اتاق و در ظرف در بسته و همچنین تا 1 هفته در فریزر نگهداری کنید.
- برای نگهداری در فریزر، شیرینیها را در یک ردیف در ظرف در بسته قرار داده و روی آن کاغذ روغنی بگذارید و دوباره ردیف کنید. سپس درب را محکم ببندید و به فریزر منتقل کنید. 15 دقیقه قبل از مصرف از فریزر خارج کنید.
- این شیرینی خوشمزه را برای جشنها یا دورهمیهای دوستانه تهیه کرده و یادتان نرود که یک فنجان چای کنار آن میل کنید.