شیرین پلو : دستور تهیه شیرین پلو با شیره خرما و انگور (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه طبخ شیرین پلو
شیرین پلو یکی از زیباترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که در این مقاله، دستور تهیه آن را با شما به اشتراک میگذاریم.
معمولاً در تهیه شیرین پلو از شکر به عنوان شیرین کننده استفاده میشود، اما این بار میخواهیم آن را با شیره درست کنیم. استفاده از شیره، این غذا را مقویتر میکند.
دستور تهیه شیرین پلو در منزل
مواد لازم برای تهیه شیرین پلو با شیره خرما و انگور
- برنج 1 کیلو
- مرغ 1 عدد متوسط
- خلال بادام 100 گرم
- خلال پسته 50 گرم
- خلال پرتقال یا نارنج نیم کیلو
- شیره به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زعفران به مقدار لازم
از چه شیرهای برای طبخ شیرین پلو استفاده کنیم؟
انواع شیرهها:
- شیره انگور
- شیره خرما
- شیره توت
- شیره انجیر
- سه شیره
- چهار شیره
دستور تهیه شیرین پلو با شیره خرما و انگور
پس از آمادهسازی مواد، پخت را آغاز میکنیم. ابتدا خلالها را آماده میکنیم و سپس برنج را میپزیم.
بهتر است از روز قبل، خلالهای پرتقال را چند بار در آب بجوشانید و بعد آنها را در آب سرد بگذارید و ۲-۳ بار آب آن را عوض کنید تا تلخی پرتقال گرفته شود. قبل از استفاده، آنها را آبکشی کنید.
کمی شیره را در ۳ لیوان آب ریخته و بجوشانید؛ سپس خلالها را در شربت بگذارید تا کمی شیرین شوند.
بیشتر بخوانید : دستور تهیهی شیرین پلو خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله
در این مرحله، مرغ را آماده میکنیم. پس مرغها را میپزیم و آب آن را صاف میکنیم. کمی از شربت خلال را به آب مرغ اضافه کرده و مقداری روغن و زعفران نیز بریزید.
مرغها را در آب آماده شده ریخته و روی حرارت کم قرار میدهیم تا کمی جوش بخورد و غلیظ شود. میتوانید مرغها را جداگانه با زعفران سرخ کنید.
حال نوبت به برنج است. بعد از آبکشی، نیمی از برنج را در قابلمه ریخته و بخشی از مخلوط خلال را روی برنج میریزیم. سپس کمی خلال بادام و پسته به آن اضافه میکنیم.
کمی دیگر برنج روی مواد ریخته و مرغهای پخته شده را روی برنج میچینیم و مابقی برنج را اضافه میکنیم.
در پایان، سطح برنج را با کمی شربت و زعفران میپوشانیم و مقداری دارچین اضافه میکنیم. دارچین طعم و عطر بسیار خوبی به غذا میدهد.
سپس صبر میکنیم تا برنج کاملاً دم بکشد و بعد آن را در ظرف سرو میکنیم و با زرشک و خلال بادام و پسته تزیین میکنیم. نوش جان!
مقدار شیره برای شیرین پلو چقدر باشد؟
مقدار شیرهای که باید اضافه کنید کاملاً به سلیقه خودتان بستگی دارد. اگر دوست ندارید غذایتان خیلی شیرین باشد، ۳ قاشق غذاخوری شیره کافی است. اما اگر شیرینی بیشتری میخواهید، باید شیره بیشتری بریزید.
بیشتر بخوانید : دستور تهیه شیرین پلو با مرغ با ۲ روش پرطرفدار
البته مقدار شیره بستگی به نوع شیرهای هم دارد که استفاده میکنید. اگر از سه شیره یا چهار شیره که غلظت بالاتری دارند استفاده میکنید، باید کمی دقت کنید.
آیا شیرین پلو حتماً باید با مرغ پخته شود؟
شیرین پلو…
“““html
این غذا معمولاً با مرغ یا گاهی با انواع گوشت تهیه میشود. انتخاب نوع گوشت به سلیقه شما بستگی دارد. اگر تصمیم به استفاده از گوشت دارید، میتوانید از گوشت تکهای یا گوشت چرخ کرده که به شکل قل قلی درست شده، استفاده کنید.
حالا به خواص مختلف شیرهها نگاهی میاندازیم تا با توجه به خواص آنها و در دسترس بودنشان یکی را برای تهیه شیرین پلو انتخاب کنید.
خواص انواع شیرهها
شیره انگور: شیره انگور قند بسیار بالایی دارد و مقوی، انرژیزا و خونساز است. این شیره سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث بوده و با مصرف آن، این ویتامینها به بدن میرسد.
در زمستان، مصرف این شیره بسیار توصیه میشود و به درمان و تسکین بیماریهای فصل سرد مانند درد مفاصل، روماتیسم و آرتروز کمک میکند.
شیره خرما: این شیره نیز مانند شیره انگور انرژیزا است و استفاده از آن برای کودکان بسیار مفید است. از خواص این شیره میتوان به درمان یبوست، سلامت دستگاه گوارش، درمان کمخونی، رفع خستگی و چاقی صورت، استحکام استخوانها و … اشاره کرد.
شیره توت: این شیره که کمتر شناخته شده است، طبع گرم و مرطوب دارد. برای پیشگیری از سرطان، افزایش طول عمر، تصفیه خون و تقویت کلیهها مفید است. خواص این شیره بیشتر از شیره خرما و شیره انگور است.
شیره انجیر: برای افرادی که دچار افسردگی هستند یا میخواهند از افسردگی پیشگیری کنند، مصرف شیره انجیر توصیه میشود. این شیره منبع خوبی از پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و ویتامینهای آ و ب میباشد. به خاطر فیبر بالای آن، از یبوست جلوگیری میکند. طبع این شیره نیز گرم و تر است.
خواص سه شیره
این ترکیب شامل سه شیره انگور، خرما و توت است. این شیرههای ترکیبی خواص زیادی دارند و بیشتر به صورت درمانی استفاده میشوند.
طبع این مخلوط گرم بوده و در فصل زمستان چون گرما را افزایش میدهد، بیشتر مصرف میشود.
خواص ۴ شیره
این معجون شامل چهار شیره خرما، توت، انجیر و انگور است که بسیار گرم است. این معجون هم مانند سه شیره خواص درمانی دارد و برای درمان کمخونی، یبوست، تقویت قوای جنسی، تقویت حافظه مفید است و همچنین سرشار از ویتامینهای A، B، C، منگنز، پتاسیم و کلسیم است.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه آلبالو پلو مجلسی با ۲ روش خاص
دستور تهیه پخت گشنیز پلو با گوشت یا مرغ
۲ روش سنتی برای پخت زیره پلو: زیره پلو با گوشت و ساده