تغذیه سالم

شیر محلی گاو بهتر است یا شیر پاستوریزه کارخانه ای؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

تفاوت شیر طبیعی و کارخانه‌ای چیست؟

آیا شیر پاستوریزه بهتر است یا شیر فله‌ای؟

شیر یکی از مواد غذایی بسیار مهم است که مصرف منظم آن می‌تواند از ابتلا به بیماری‌هایی چون پوکی استخوان جلوگیری کند و همچنین در رشد کودکان، سلامت عضلات و حفظ سلامت مفاصل بدن نقش دارد.

شاید برای شما سوال باشد که چه نوع شیری را باید نوش جان کنید یا اینکه آیا شیر طبیعی بهتر است یا شیر گاوهای کارخانه‌ای؟ در این مطلب به سوالات شما پاسخ می‌دهیم، پس با ما همراه باشید.

چرا باید شیر طبیعی را به جای شیر کارخانه‌ای انتخاب کرد؟

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مقدار اسید چرب امگا 3 در شیر گاوهایی که از علف‌های چمنزار تغذیه شده‌اند، بیشتر از شیر گاوهای کارخانه‌ای است و نسبت امگا 6 به امگا 3 نیز در شیر طبیعی متعادل‌تر بوده و مصرف آن می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

مطالعات نشان می‌دهد که شیر گاوهایی که به طور کامل با علف‌های ارگانیک و چمنزارها تغذیه می‌شوند، دارای مقدار بیشتری امگا 3 هستند و مصرف این شیر به کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند در مقایسه با شیر کارخانه‌ای.

نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که امگا 3 و امگا 6 برای بدن ضروری هستند، اما مصرف بیش از حد امگا 6 در برابر مقدار کم امگا 3 می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، چاقی و دیابت را افزایش دهد.


مزایای شیر طبیعی نسبت به شیر کارخانه‌ای

در این تحقیقات، تیم پژوهشی بیش از 1160 نمونه گاو را بررسی کرده و شیر آن‌ها را در طول بیش از سه سال با سه نوع تغذیه تحلیل کرده‌اند. این انواع شامل شیر طبیعی (شیر گاوی که از علف تغذیه می‌شود)، شیر ارگانیک (شیر گاوی که در چمنزارها و طبیعت تغذیه می‌شود) و شیر کارخانه‌ای (شیر گاوی که با مواد غذایی صنعتی تغذیه می‌شود) هستند.

نتایج تحقیق نشان می‌دهد که در شیر طبیعی نسبت امگا 6 به امگا 3 نزدیک به یک به یک است، در حالی که در شیر کارخانه‌ای این نسبت به 5.7 به یک می‌رسد.

در واقع، شیر ارگانیک در بالاترین سطح امگا 3 قرار دارد، اما شیر کارخانه‌ای این تعادل را به هم می‌زند و مقدار کمتری امگا 3 را به مصرف‌کنندگان می‌دهد.

در هر 100 گرم شیر طبیعی، 0.05 گرم امگا 3 وجود دارد در حالی که در همین مقدار شیر کارخانه‌ای تنها 0.02 گرم امگا 3 موجود است. علاوه بر این، امگا 6 در شیر طبیعی 52 درصد کمتر از شیر کارخانه‌ای و 36 درصد کمتر از شیر ارگانیک است.

چارلز بنبروک از دانشگاه جان هاپکینز ایالات متحده در مورد تعادل اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3 در شیرهای معمولی گفته است: «در شیرهای طبیعی تقریباً تعادل کاملی بین میزان اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3 وجود دارد که به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا به تغذیه بهتری در زندگی خود دست یابند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سایر بیماری‌های متابولیکی را کاهش دهند.»

علاوه بر این، شیر طبیعی دارای بالاترین سطح وسط اسید لینولئیک (CLA) است که برای قلب مفید است. در هر 100 گرم شیر طبیعی 0.043 گرم اسید چرب لینولئیک وجود دارد در حالی که در شیر کارخانه‌ای 0.019 و در شیر ارگانیک 0.023 گرم است.

با توجه به این مطالعه‌ها، مصرف روزانه شیر و سایر محصولات لبنی از گاوهایی که از علف‌ها و سبزه‌ها تغذیه می‌کنند، می‌تواند به بهبود سلامت افراد کمک کند. علاوه بر مزایای متابولیکی و سلامت قلب و عروق، اسیدهای چرب امگا 3 و لینولئیک برای زنان باردار، مادران شیرده، نوزادان و کودکان بسیار مفیدند.

باید توجه داشت که انواع مختلف اسیدهای چرب امگا 3 نقش مهمی در رشد و توسعه چشم‌ها، مغز و سیستم عصبی جنین و نوزادان دارند. همچنین، تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف کافی امگا 3 می‌تواند از کاهش عملکرد شناختی در میان سالمندان جلوگیری کند.


فواید شیر گاو

  1. معتدل در گرمی و سردی و رطوبت، به این معنی که سه جزء آب، چربی و پنیری شیر گاو به حد تعادل و تساوی رسیده است.
  2. شیر گاو سریع‌الهضم است و ارزش غذایی بالایی دارد.
  3. باعث چاقی می‌شود و قوه جنسی را تقویت کرده و موجب افزیش منی به ویژه اگر همراه با خرما و گردو مصرف شود.

“““html

شیر محلی گاو بهتر است یا شیر پاستوریزه کارخانه ای؟ (2 نکته مهم)
  • شیر گاو به عنوان تقویت کننده مغز شناخته می‌شود و می‌تواند رطوبت بدن را افزایش دهد.
  • این شیر می‌تواند به کاهش فراموشی، مشکلات روحی مانند مالیخولیا و وسواس کمک کند و همچنین برای قلب مفید است.
  • شیر گاو برای افرادی که مزاج خشک یا سوداوی دارند مناسب است و به کارکرد بهتر روده‌ها کمک می‌کند. برای افرادی با مزاج گرم، شکر و برای کسانی با مزاج سرد، عسل بهترین گزینه است.

  • چطور شیر خام را به درستی بجوشانیم؟

    حتماً توصیه می‌کنم از خرید شیرهای فله‌ای و غیرپاستوریزه خودداری کنید، اما اگر به هر دلیلی ناچار شدید شیر فله‌ای بخرید، آن را در یک ظرف ریخته و کمی آب به آن اضافه کنید تا حجمش بیشتر شود.

    بعد از این کار، شیر را آنقدر بجوشانید که آب آن تبخیر شود و به حجم اولیه‌اش برگردد. پیشنهاد می‌کنم شیر را بیشتر از ۵ دقیقه نپزید تا ریزمغذی‌هایش از بین نروند. اگر قبل از جوشاندن، شیر خام با آب مخلوط نشود، غلیظ می‌شود و این غلظت ممکن است مورد پسند برخی افراد، به‌خصوص بچه‌ها، نباشد.

    برخی افراد می‌گویند چرا کسی که سال‌هاست شیر سنتی می‌نوشد، هیچ آسیبی ندیده، ولی ما با چند بار نوشیدن شیر سنتی بیمار می‌شویم؟ پاسخ شما به این افراد چیست؟

    برخی افراد ممکن است با یک بار عبور از خیابان تصادف کنند و جان خود را از دست بدهند، در حالی که دیگران هر روز برای رفتن به سر کارشان این خیابان را عبور می‌کنند و هیچ اتفاقی برایشان نمی‌افتد.

    ما نمی‌گوییم که تمام شیرهای خام آلوده‌اند، اما به‌دلیل احتمال آلودگی آن‌ها، برای حفظ سلامت خود و دیگران توصیه می‌کنیم از مصرف این محصولات خودداری کنید.

    همچنین، سیستم ایمنی افراد مختلف با هم متفاوت است و ممکن است بدن شما به مقدار کمی از یک شیر آلوده واکنش شدیدی نشان بدهد، در حالی که بدن فرد دیگری پس از نوشیدن مقدار زیادی از این نوع شیر هیچ مشکلی پیدا نکند.

    همچنین بخوانید:

    سایت رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا