دانستنی های پزشکی

ضرر و زیان های لواشک برای دندان ها (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

ضررهای لواشک برای دندان‌ها

بچه‌ها و بزرگ‌ترها معمولاً خیلی دوست دارند که لواشک و آلوچه‌های ترش و خوراکی‌های دیگر از این قبیل بخورند؛ اما باید به دندان‌های خود توجه کنید و تا جایی که می‌توانید از این خوراکی‌ها دوری کنید. این خوراکی‌های ترش شامل اسید سیتریک هستند که اگر خیلی مصرف شوند، می‌توانند به دندان‌ها آسیب بزنند و باعث دندان درد شوند.

مینا یک لایه سخت و آهکی روی دندان‌هاست که وظیفه حفاظت از آن‌ها را دارد. بزاق دهان هم به حفظ دندان‌ها کمک می‌کند و مانع از تخریب آن‌ها در برابر عوامل خارجی می‌شود.

اگر عادت کنید که زیاد خوراکی‌های ترش که حاوی اسید هستند بخورید، pH دهان شما اسیدی می‌شود و به تدریج کلسیم موجود در مینا کاهش می‌یابد و در نهایت ممکن است از بین برود. در این صورت، قسمت‌های زنده و حساس داخل دندان که عاج دندان نام دارند، در معرض تحریک‌های مختلفی مانند سرما، گرما و ترشی قرار می‌گیرند.

این عاج می‌تواند تحریک‌ها را به عصب دندان‌ها منتقل کند و به همین دلیل دندان‌ها هنگام خوردن غذاهای سرد، گرم، شیرین، ترش و شور حساس می‌شوند و ممکن است درد هم داشته باشند.

حساسیت دندان‌ها در مراحل اولیه معمولاً با تغییر عادات غذایی به تدریج کاهش می‌یابد. استفاده از خمیردندان‌های ضد حساسیت و حاوی فلوراید نیز می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند، به خصوص اگر کف خمیردندان برای چند دقیقه در دهان بماند.

اگر این مشکل شدید باشد و سطح زیادی از دندان یا دندان‌ها مینای خود را از دست داده باشند، این روش‌ها دیگر کافی نیستند و حتماً باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید. برای جلوگیری از این مشکلات، پیشنهاد می‌شود:

۱) مصرف نوشابه‌های گازدار و حاوی شکر و اسید سیتریک را تا حد ممکن کاهش دهید.

۲) پس از صرف وعده غذایی اصلی، حداقل تا دو ساعت از خوردن سایر خوراکی‌ها خودداری کنید.

۳) از خوردن مداوم نوشیدنی‌ها و غذاهای ترش بپرهیزید.

۴) اگر تخریب مینای دندان یا حساسیت دندان‌ها به سرما و گرما را مشاهده کردید، حتماً به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

ضرر و زیان های لواشک برای دندان ها

ضرر و زیان های لواشک برای دندان ها (2 نکته مهم)

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا