طبع خربزه : خربزه گرمی است یا سردی ؟ (2 نکته مهم)

“`html
طبع خربزه چیست ؟
خربزه یکی از گیاهان خانواده کدوییان است که میوهای بزرگ، آبدار و شیرین دارد. بوته خربزه به صورت کوتاه رشد میکند و بر روی زمین میخوابد. این گیاه انواع مختلفی دارد و مهمترین نوع آن، خربزه خراسانی است. گوشت، تخم و پوست میوه خربزه همه قابل استفاده هستند.
خربزه گرمی است یا سردی ؟
خربزه گزینه خوبی برای افرادی است که طبع سرد و خشک دارند، اما افراد با طبع گرم ممکن است با خوردن خربزه دچار مشکل شوند. اگرچه خربزه خواص زیادی دارد، اما زیادهروی در مصرف آن ممکن است باعث سستی معده، مشکل در رودهها و سردرد شود. کسانی که مزاج گرمی دارند باید در مصرف خربزه احتیاط کنند، در غیر این صورت ممکن است دچار التهاب ملتحمه شوند.
برای تعدیل طبع مواد غذایی، میتوان آن را با غذاهای دیگر که طبع متفاوتی دارند ترکیب کرد و در طول روز خوراکیهایی با طبع گرم و سرد مصرف کرد. به این غذاها که طبع غذاهای دیگر را تعدیل میکنند، مصلح میگویند. آب انار ترش و سرکه به عنوان مصلح خربزه شناخته میشوند.
خربزه سرد است ؟
بهترین زمان خوردن خربزه
به دلیل طبع گرمی که خربزه دارد، نمیتوان آن را به صورت ناشتا مصرف کرد، زیرا این کار ممکن است مشکلاتی در سیستم صفراوی ایجاد کند و خوردن آن بلافاصله بعد از غذا نیز مشکلساز است و هضم غذا را دچار اختلال میکند. بهترین زمان برای خوردن خربزه بین دو وعده غذایی است، زمانی که غذا اول از معده عبور کرده باشد.
مصلح خربزه چیست ؟
در طب سنتی، مصلح به غذا یا دارویی گفته میشود که جلوی ضرر خوراکیها را بگیرد.
چون خربزه طبع گرمی دارد و ممکن است باعث مشکلاتی شود، بهتر است از خوراکیهای سرد در کنار آن استفاده کرد. برخی از خوراکیهایی که میتوان با خربزه تناول کرد عبارتند از: سرکه، آب انار ترش.
مواد موجود در 100 گرم خربزه:
- یک گرم فیبر
- 12 میلیگرم کلسیم
- 17 میلیگرم فسفر
- 238 میلیگرم پتاسیم
- 1250 واحد پیشساز ویتامین A
- 31 کیلو کالری انرژی
- 37 میلیگرم ویتامین C
طبع خربزه چیست ؟ خربزه گرم است ؟
احتیاط لازم در مصرف خربزه
- خوردن زیاد خربزه میتواند باعث نفخ شود و در ناحیه معده و روده درد ایجاد کند.
- بهتر است خربزه را بعد از غذا مصرف کرد، زیرا در غیر این صورت ممکن است باعث اسهال و ورم روده شود.
- خوردن خربزه کال برای افرادی که معده ضعیف دارند میتواند مشکلساز باشد و خلط را افزایش دهد و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.
- زیادهروی در مصرف خربزه برای طحال مضر است و در صورت مصرف زیاد آن، کمی سرکه یا آب انار ترش یا عسل بخورید تا طحالتان اذیت نشود.
خواص و خصوصیات پوست خشک خربزه
- پودر پوست خربزه در آشپزی میتواند به زودپز شدن گوشت کمک کند.
- پودر این پوست خواص ضد سرطانی، ادرارآوری، و توانایی برای باز کردن گرفتگیهای کبد دارد.
- خوردن 8 گرم دمکرده پوست خشک خربزه میتواند سنگ مثانه را دفع کند.
خواص و خصوصیات تخم خربزه
پودر تخم خربزه به لطافت و شفافیت پوست بدن به ویژه پوست صورت کمک میکند. برای این کار میتوانید تخم خربزه را به طور کامل پودر کرده و با آب یا آب لیموی تازه یا آب هندوانه مخلوط کرده و به عنوان ماسک بر روی پوست قرار دهید.
تخم خربزه همچنین ملین (نرمکننده)، پاککننده کلیهها و مثانه، ادرارآور و برطرفکننده سوزش ادرار است و همچنین میتواند به درمان زخمها و خراشهای ناشی از عبور سنگ کلیه و مثانه از مجرای ادراری کمک کند.
“`
این ماده میتواند سرفهها و تبهای ناشی از گرما را برطرف کند، همچنین درد در سینه و خشکی زبان و حلق را کاهش داده و به رفع تشنگی کمک میکند.
مغز تخم خربزه که به صورت بو داده شده خورده میشود، دارای طبع گرم است.
این مغز تخم خربزه دارای خواص ادرارآور است، همچنین میتواند به نرمتر شدن بدن کمک کند و میل جنسی را افزایش دهد.
نتیجه :
زمانی که تعادل طبع بدن از بین برود، مشکلاتی بروز میکند. افرادی که طبع گرمی دارند، با مصرف غذاهای گرم به سرعت واکنش نشان میدهند و ممکن است جوش بزنند. در حالی که افرادی که طبع سرد دارند، با خوردن غذاهای سرد دچار مشکلات گوارشی میشوند. افرادی که طبع معتدل دارند معمولاً با خوردن مواد گرم و سرد، واکنش عادی نشان میدهند. با توجه به اهمیت هر یک از انواع مواد غذایی برای بدن، میتوان به تعادل طبع آنها پرداخت. بهتر است برای تعادل طبع مواد غذایی، آنها را با مصلحهای خود مصرف کنید.