طرز تهیه پنیر لبنه در منزل + ارزش غذایی این پنیر برای سلامت بدن (2 نکته مهم)

خواص پنیر لبنه و طرز تهیه پنیر لبنه در خانه
پنیر لبنه یکی از محصولات لبنی محبوب است که طعم لذیذ و بافت نرمی دارد. مردم از دیرباز از این پنیر برای خوشمزهتر کردن غذاها استفاده میکنند. معمولاً میتوانید لبنه را در غذاهای خاورمیانه پیدا کنید. همچنین، میتوانید از لبنه کم نمک برای تهیه دسرها یا شیرینیها هم استفاده کنید.
این پنیر لاکتوز کمی دارد، ولی سرشار از باکتریهای مفید، پروتئین و کلسیم است. در این مقاله از مجله رضیم، به ارزش غذایی، فواید و غذاهایی که با این پنیر میتوانید تهیه کنید میپردازیم و روش تهیه لبنه در خانه را هم توضیح خواهیم داد.
پنیر لبنه چیست و چه خواصی دارد؟
- پنیر لبنه نوعی پنیر نرم است که با استفاده از ماست و مخمر درست میشود. در ابتدا، مخمر به ماست اضافه میشود و سپس آب آن گرفته میشود تا پنیر غلیظتری به دست آید.
- معمولاً لبنه را با استفاده از محصولات پروبیوتیک با باکتریهای مفید مانند کفیر یا ماست یونانی تهیه میکنند که به بهبود سلامت روده کمک میکنند.
- این پنیر معمولاً با لیمو یا چاشنیهای گیاهی دیگر مصرف میشود تا طعم اصلی آن تغییر نکند.
- پنیر لبنه یک ماده غذایی محبوب است که بیشتر در دستورهای غذایی خاورمیانهای دیده میشود. در ایران، لبنه را مانند دیگر پنیرها در وعده صبحانه همراه با نان و گردو مصرف میکنند، اما میتوان غذاهای زیادی هم با آن درست کرد.
- علاوه بر لبنههای کارخانهای، شما میتوانید این پنیر را به راحتی در خانه با چند ماده اولیه ساده درست کنید.
- پنیر لبنه منبع خوبی از چندین ریزمغذی و درشت مغذی است.
- هر وعده از پنیر لبنه شامل پروتئین و چربی مناسبی است، به اضافه ریزمغذیهایی مانند کلسیم و ویتامین A. همچنین، این پنیر حاوی مقدار قابل توجهی سدیم است. در هر اونس (۲۸ گرم) از این پنیر ۵۳۰ میلیگرم سدیم وجود دارد.
- این مقدار معادل ۲۳٪ از نیاز روزانه یک فرد سالم به سدیم است.
یک اونس (۲۸ گرم) پنیر لبنه دارای ارزش غذایی زیر است:
- کالری: ۸۰
- پروتئین: ۵ گرم
- چربی: ۶ گرم
- سدیم: ۵۳۰ میلیگرم (۲۳٪ از نیاز روزانه)
- کلسیم: ۱۴٪ از نیاز روزانه
- ویتامین آ: ۶٪ از نیاز روزانه
- آهن: ۲٪ از نیاز روزانه
همچنین، لبنه شامل مقدار کمی از ویتامینها و مواد معدنی دیگر مانند فسفر، پتاسیم و منیزیم است. میزان پروتئین آن میتواند فواید زیادی برای بدن داشته باشد.
- مانند سایر پنیرها، لبنه نیز کم کالری و سرشار از پروتئین است، به طوری که در هر یک اونس (۲۸ گرم) از این پنیر ۵ گرم پروتئین وجود دارد.
- پروتئین برای عملکردهای مختلف بدن از جمله سیستم ایمنی و ترمیم بافتها ضروری است.
- تحقیقات نشان دادهاند که مصرف پروتئین بالا از محصولات لبنی میتواند به حفظ توده عضلانی در حین کاهش وزن کمک کند، از سلامت متابولیک پشتیبانی کند، قند خون را کنترل کند و تراکم استخوان را محافظت کند.
- برخی مطالعات نیز نشان دادهاند که افزودن محصولات لبنی حاوی پروتئین به رژیم غذایی میتواند در کنترل وزن موثر باشد.
- در یک مطالعه با حضور ۸،۵۱۶ بزرگسال سالم، افزایش مصرف ماست با کاهش خطر چاقی مرتبط بود.
- رژیم غذایی غنی از پروتئین میتواند احساس سلامتی را بهبود بخشد و متابولیسم بدن را افزایش دهد. این نوع رژیم به سوزاندن کالری بیشتر در طول روز کمک میکند و به علاوه باکتریهای مفیدی دارد که برای سلامت روده اهمیت دارند.
- پنیر لبنه منبع خوبی از پروبیوتیکهاست. پروبیوتیکها باکتریهای مفیدی هستند که از سلامت روده حمایت میکنند.
- پروبیوتیکها خواص زیادی برای بدن دارند. در یک بررسی مشخص شده است که پروبیوتیکها میتوانند در درمان
- پروبیوتیکها میتوانند به پیشگیری از بسیاری از بیماریهای گوارشی، مثل اسهال، سندرم روده تحریکپذیر (IBS) و عفونت کلستریدیوم دیفیسیل کمک کنند.
- این ترکیبات همچنین ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و مدت زمان بروز برخی بیماریها و عفونتها را کاهش دهند.
- هرچند این محصول طبیعی است و بیشتر افراد میتوانند بدون مشکل از آن استفاده کنند، اما برخی افراد باید با احتیاط آن را مصرف کنند.
- پنیر لبنه میزان سدیم بالایی دارد. برای مثال، در هر ۱ اونس (۲۸ گرم) از این پنیر حدود ۲۳ درصد نیاز روزانه بدن به سدیم تأمین میشود.
- تحقیقات نشان دادهاند که کاهش مصرف سدیم یکی از بهترین روشها برای کاهش فشار خون است، بهویژه برای افرادی که سابقه فشار خون بالا دارند.
- علاوه بر این، مصرف زیاد سدیم ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد. از طرفی، پنیر لبنه برای گیاهخواران، افرادی که به لبنیات حساسیت دارند و کسانی که ممکن است به کازئین حساس باشند، مناسب نیست.
- کازئین یکی از پروتئینهای موجود در محصولات لبنی است. برای این افراد، پنیرهای غیر لبنی مثل پنیر بادام یا توفو میتواند جایگزین بهتری باشد.
“`html
اضافه کردن پنیر لبنه به رژیم غذایی کار سادهای است
پنیر لبنه بسیار مغذی و پرکاربرد است و قرار دادن آن در رژیم غذایی کار سختی نیست. میتوانید آن را مانند خامه به مخلوط سبزیجات سرخکرده اضافه کنید یا روی نان بمالید و به صورت ساده میل کنید.
علاوه بر این، گاهی میتوانید این پنیر را با موادی مثل عسل، گردو و میوههای تازه ترکیب کرده و دسر خوشمزهای تهیه کنید. این ترکیب یک صبحانه سالم و پرپروتئین است.
شما میتوانید از پنیر توپهای کوچکی درست کنید، سپس آنها را در دانههای کنجد بغلتانید و به عنوان پیشغذا سرو کنید.
عوارض جانبی و احتمالی مصرف پنیر لبنه
چطور میتوانیم در خانه پنیر لبنه تهیه کنیم؟
- بسیاری از کارخانههای تولیدی لبنیات، پنیر لبنه هم تولید میکنند. اما اگر میخواهید لبنه خانگی داشته باشید، طبق این دستورالعمل آن را تهیه کنید.
- در یک کاسه نسبتاً بزرگ، یک صافی قرار دهید و روی آن هم چند لایه پارچه تنظیف بگذارید.
- برای تهیه هر ۱ فنجان (۲۲۴ گرم) پنیر لبنه، به یک چهارم قاشق چایخوری آب لیمو، یک چاشنی نمک و ۱۲ اونس (۳۴۰ گرم) ماست یونانی ساده نیاز دارید.
- این مواد را داخل صافی بریزید و آن را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید. هرچه بیشتر بماند، پنیر غلیظتر میشود.
- اگر قصد دارید این پنیر را برای پختوپز یا در کنار سالادها و غذاها استفاده کنید، پس از غلیظ شدن پنیر، آن را در کمی روغن زیتون و چاشنیهای دلخواه بخوابانید و بعد از چند روز آن را با سبزیجات تازه یا نان پیتا سرد سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه پنیر پیتزا در خانه به ۲ روش اصولی + عکس
دستور تهیه پنیر برشته شمالی مرحله به مرحله
نکته پایانی
پنیر لبنه به خاطر بافت سبک و طعم فوقالعادهاش در بیشتر غذاهای خاورمیانهای استفاده میشود. این پنیر، لاکتوز کمی دارد و سرشار از پروبیوتیک، پروتئین و کلسیم است. پنیر لبنه یک جایگزین ساده و مغذی برای پنیرهای معمولی است.