طرز تهیه پودر پسته خانگی و مخصوص با پسته تازه (2 نکته مهم)

حتما! تهیه پودر پسته خانگی از پسته تازه هم طعم طبیعی و هم کیفیت بالایی داره و میتونی ازش برای تزئین کیک، دسر، شیرینی، و حتی در غذاها استفاده کنی.
🥜 طرز تهیه پودر پسته خانگی مخصوص با پسته تازه
مواد لازم:
-
پسته تازه و با کیفیت (خام یا کمی بو داده شده)
مراحل تهیه:
1. آمادهسازی پسته
-
اگر پسته تازه و پوستکنده داری، اول پوست سبز رنگ نازک دور پسته (پوسته نازک قهوهای رنگ) را جدا کن. برای این کار میتونی پستهها رو چند دقیقه در آب گرم بخیسانی، سپس پوست نازک رو با دست یا حوله نرم بگیری.
-
اگر پسته پوستکنده خشک داری، این مرحله لازم نیست.
2. بو دادن (اختیاری ولی توصیه میشود)
-
برای طعم بهتر و عطر بیشتر، پستهها را در تابه بدون روغن و روی حرارت متوسط 2-3 دقیقه تفت بده تا کمی بو داده شوند (مواظب باش نسوزند).
-
بگذار پستهها کمی خنک شوند.
3. آسیاب کردن
-
پستهها را در آسیاب مخصوص خشکبار یا غذاساز بریز و پودر کن.
-
اگر میخواهی پودر خیلی نرم داشته باشی، چند بار آسیاب کن و پودر را الک کن تا دانههای بزرگ جدا شوند.
-
مراقب باش زیاد آسیاب نکنی چون پسته روغندار است و ممکن است به شکل خمیر در بیاید.
4. نگهداری
-
پودر پسته را در ظرف شیشهای دربدار، در جای خشک و خنک نگهداری کن.
-
اگر میخوای مدت بیشتری نگه داری کنی، داخل یخچال بگذار.
نکات مهم:
-
از پسته تازه و مرغوب استفاده کن تا طعم بهتری بگیری.
-
اگر نمیخوای از پسته خام استفاده کنی، میتونی پسته بو داده آماده رو هم آسیاب کنی.
-
پودر پسته خانگی عطر و طعم طبیعی و تازگی خاصی داره که نمونههای صنعتی ندارد.
طرز تهیه پودر پسته خانگی
پسته یکی از مغزهای خوشمزه و مفید است که در خیلی از غذاها و شیرینیها استفاده میشود. در اینجا میخواهیم طرز تهیه پودر پسته خانگی و مخصوص با پسته تازه را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پودر پسته
پسته یک کیلو
طرز تهیه پودر پسته خانگی
مرحله اول
برای تهیه پودر پسته، بهترین نوع پسته، پسته کال است که مغز آن هنوز کاملاً پر نشده و رنگ سبز دارد. البته میتوانید از پستههای رسیده هم استفاده کنید.
مرحله دوم
ابتدا پوست سخت روی پستهها را جدا کنید. سپس مغز پسته را دوباره پوستهگیری کنید، یعنی پوست نازک روی مغز پسته را هم جدا کنید. این پوست نازک ممکن است لکههای قرمز داشته باشد که در پودر دیده میشود.
پودر بامیه : بهترین روش برای پودر و آسیاب کردن بامیه
مرحله سوم
برای جدا کردن پوست نازک روی پستهها، یک آب داغ نزدیک به جوش آماده کنید. سپس پستهها را به مدت یک تا دو دقیقه در آن قرار دهید تا پوست نرم شود. بعد آنها را در آب سرد بیندازید.
مرحله چهارم
مراقب باشید که پستهها در آب گرم زیاد نمانند تا رنگ آنها تغییر نکند و از سبز به زرد تبدیل نشوند. با فشار دادن روی مغز پستهها، میتوانید به راحتی پوست نازک آنها را جدا کنید.
مرحله پنجم
پس از جدا کردن پوست، مغزهای پسته را روی یک پارچه در سایه قرار دهید تا خشک شوند. از خشک کردن آنها در نور خورشید بپرهیزید زیرا باعث میشود پستهها زرد شوند. بعد از دو تا سه روز، پستهها خشک میشوند.
مرحله ششم
در این مرحله، میتوانید پستهها را پودر کنید. برای این کار از آسیاب استفاده کنید. پس سعی کنید پودر کردن را در فواصل کوتاه انجام دهید و با قاشق زیر و رو کنید تا یکدست پودر شوند و از له شدن پودرهای زیرین جلوگیری کنید.
مرحله هفتم
اگر آسیاب داغ شد، صبر کنید و آن را خاموش کنید تا خنک شود. زیرا گرمای زیاد باعث میشود پودر پسته روغن بیفتد. بعد از پودر کردن پستهها، آنها را الک کنید.
مرحله هشتم
بعد از الک کردن، دانههای درشت را دوباره در آسیاب بریزید و پودر کنید تا یک پودر یکدست داشته باشید. پودر پسته را در یک ظرف خشک و تمیز نگهداری کنید.
موارد استفاده از پودر پسته
شما میتوانید از پودر پسته برای تزئین شیرینیها به ویژه باقلوا و غذاهای مختلف استفاده کنید و به آنها ظاهر زیباتر و مجلسیتری ببخشید.